Великден без отпадъци в община Свищов

С наближаването на Великденските празници отново поставяме темата за важността от рециклирането. Това е един прекрасен повод да покажем заедно на децата, че магията на празника се крие в творчеството и в това сам да създадеш украса или подарък. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила, община Свищов реши да се включи в инициативата „Великден без отпадъци“

В изработване на украсата в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила активно се включиха учениците от 5 - 7 клас,  с ръководител Александър Александров в часовете по Изобразително изкуство и Технологии и предприемачество, групата по ЦДО в начален етап /1-4 клас/, с ръководител Марияна Иванова и групата за занимания по интереси „Сръчни ръчички“- 4 клас , с ръководител Соня Кръстева. Координатор на цялото мероприятие бе директорът на училището Десислава Александрова.

На децата беше поставена задачата да изработят оригинални поздравителни картички или украса за Великден, като използват остатъци от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, копчета и лепило.

Група „Сръчни ръчички“ изработиха: „Кошнички“ и „Пана“ от кашони и хартиени изрезки, и три вида „Поставки за яйца“ от кашони, ролки от тоалетна хартия, копчета и опаковки от лакомства.

Големите ученици изработиха празничен надпис: „HAPPY EASTER“, като буквите бяха направени от кашони, слепени са помежду с ролки от тоалетна хартия, запечатани с хартия от рекламни списания и апликирани с остатъци от цветно фолио. Голямото яйце децата направиха от кашони и украсиха с капачки от безалкохолни напитки, които събират в училище. Поставките на надписа направиха от екопалети.

Включвайки се в инициативата „Великден без отпадъци“ учениците показаха истинска загриженост към опазването на околната среда и изработиха уникална Великденска украса, с което допринесоха за празничното настроение в училището.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!