Възрастните хора от дом „Мария Луиза“ заедно с много гости от Свищов отпразнуваха международния си празник

Вчера в Дома за стари хора „Мария Луиза“ – град Свищов възрастните хора отбелязаха своя празник. Специални гости на тържеството им бяха представители на общинското ръководство в лицето на кмета на Свищов Генчо Генчев, зам.-кметовете Анелия Димитрова и Бедри Алиев, ръководителя на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова, а също дамите от Инер Уил клуб, и женско дружество „Съгласие“. По повод празника, гостите поднесоха своите подаръци и пожелаха на възрастните хора да бъдат здрави и все така мъдри, защото тяхната мъдрост, натрупана през годините е истинска опора за поколенията след тях. Президентът на Инер Уил клуб – Свищов д-р Румяна Николаева подчерта, че независимо от възрастта, всеки един човек има нужда от обич, грижа и внимание и именно с внимание към хората от третата възраст дамите от Инер Уил клуб – Свищов са избрали своя подарък.
Кметът на Свищов благодари на директорката Мариела Крачкова и целия персонал в ДСХ „Мария Луиза“ за всеотдайността и дисциплинираността, която проявяват в работата си и се справят в тежката извънредна ситуация, а на възрастните хора пожела преди всичко здраве. Той спомена, че подаръците за Дома – сушилня и нови легла, са поднесени предварително, но и в празничния ден не липсва вкусна почерпка от името на общинското ръководство.
От своя страна, потребителите на услугата и служителите зарадваха своите гости с кратка празнична програма, по време на която Събка Миленкова, Петрана Апостолова, Иванка Костадинова и Цветанка Георгиева пяха песни и рецитираха авторски стихове. За финал, Надка Георгиева развълнува всички с прочувствено слово, в което поздрави своите връстници и благодари за системно полаганите грижи от страна на общинското ръководство и служителите в Дома.

Рейтинг: 5.0
Още по темата
Последни новини
Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени студенти бяха наградени Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени сту... Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов днес спират водата  на няколко улици за целия ден В Свищов днес спират водата на няколко улици за целия ден Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над  20кг. марихуана Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над 20кг. марихуа...
Виж всички новини
водещи новини
88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!