Свищовлии сбъдват американската мечта, превземат бизнеса с коли и тирове в Щатите

На 2ри юли, 2022 се откри още един нов български бизнес в Щатите – EMTR – Truck & Trailer Repair Center, където ще ремонтират камиони и ремаркета. Не е тайна, че именно транспортната индустрия е №1 за свищовската общност в Съединените американски щати.

Собственикът Анатоли Петров е от село Драгомирово до Свищов, а жена му – Ива е от град Левски, Плевенска област. На официалното откриване присъства също и тяхното дете – Флора, която бе само на 20 дни.

Новият български сервиз се намира на много удобно място за нашите сънародници, а освен това е в непосредствена близост до най-големите дилъри на камиони. “Близостта до дилърите е важна”, пояснява собственикът на EMTR – Truck & Trailer Repair Center – Анатоли Петров, “особено днес, когато много части липсват (заради supply chain disruption) и трябва да се чака дълго, докато ги доставят”. “Ще Ви дам пресен пример. Преди няколко дни трябваше да пътувам 850 мили, за да взема част за мой клиент, който иначе трябваше да чака 20 дни back order!”.

Анатоли е бил 17 години в бизнеса и от неговия дядо, цялото семейство са механици.
Освен, че си разбира от занаята, той знае какви са нуждите на шофьорите, собствениците на камиони и транспортни компании. “Бил съм и от другата страна. Имали сме транспортна компания и камиони. Бил съм и шофьор!”.
На въпроса: “А, от какво се нуждаят твоите клиенти?”, Анатоли отговаря лаконично :
“Бързо и честно обслужване!”.
Икономията на време (Анатоли е един от най-бързите механици в Чикаго) означава повече потенциални доходи за клиентите на EMTR – Truck & Trailer Repair Center, а честното обслужване би трябвало да е свързано с по-малки разходи за тях.
“Не сменям части, ако може да се ремонтират!” обяснява Анатоли Петров.
“А, ако се налага те да бъдат сменени, търсим оригинални, а не евтини и нискокачествени, защото във времето струват по-скъпо!”.

Какво още се квалифицира като честно обслужване?
“Точната диагностика!” отговаря нашият сънародник. “В много сервизи, вместо точна и бърза диагностика, започват да сменят куп части, докато накрая стигнат до основната причина за проблема.”

Сред гостите имаше представители на различни български бизнеси. Новият сервиз беше осветен от отец Йоан, след което започна “хангар партито”, както го нарече Русен Русев – топ брокер по недвижими имоти в Чикаго.

“След добре проведени учения в България, правихме хангар партита, от които имам много добри спомени”, носталгично разказва пилот №1 на България, награден лично от президента на страната – Петър Стоянов.

Какви услуги ще се предлагат в новия български сервиз?
“От болчета и гайки до основен ремонт!” разяснява Анатоли, който иначе е специализиран в последно време в ремонт на двигатели.
От разговора ни става ясно, че да си механик в Чикаго не само, че не е лесно, но и е доста скъпо, понеже сам трябва да купиш своите инструменти. Докато е работил за други сервизи той дава $30 000 само за 1/3 от всички необходими инструменти (средно качество, най-качествените са още по-скъпи).

Анатоли научава от свой съученик, че в САЩ доходите са много по-големи в trucking индустрията отколкото в Европа. Това е основната причина семейството му да се премести в Чикаго. Все пак ми е интересно за каква разлика в заплащането и условията става въпрос.

“В България съм работил за българска компания и сме карали из цяла Европа. Преди 3 години получавах 1500 евро на месец. Връщаш се един път на 3 месеца в къщи, а по някога отсъстваш и за по-дълго време.” спомня си Анатоли, което обяснява защо има остър недостиг на шофьори в Европа и защо много от тях търсят начини да работят в САЩ.

Пожелах на Анатоли и неговото семейство да бъдат здрави и да имат късмет, защото според мен това е най-важното в живота и бизнеса, но и защото от това, което ми разказа той е явно въпрос само на време да постигне успешно своята “американска мечта”.

Източник: в. “България СЕГА”

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!