Спиране на обезлюдяването в Свищов, необходима е спешна финансова децентрализация на общините

Председателят на Общинския съвет в Свищов Кристиян Кирилов е новият член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети в страната. 

"Надявам се Кирилов да даде част от своята експертиза за НАПОС, а участието му в ръководството да донесе позитиви за местната власт в Свищов", коментира Венцислав Спирдонов.

Необходима е финансова децентрализация на общините. Това заявява председателят на Общинския съвет във Велико Търново, председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България /НАПОС/ и кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Венцислав Спирдонов.

"Тази мярка ще спре обезлюдяването на периферните райони на страната, ще доведе до силно участие на гражданите и ще повиши силата на местната власт", разяснява Спирдонов. 

Това бе дискутирано в сряда по време на 19-то Общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети. 

"Застъпих тезата, че НАПОС-РБ трябва да наблегне на политиките по децентрализация. Най-близко до хората е местната власт, но за да могат да се решават бързо и качествено проблемите е необходимо част от приходите на общините да остават в местните бюджети.

Сигурен съм, че с общите усилия на НАПОС-РБ, НСОРБ, НАСО РБ и Национално сдружение на кметовете на малки общини и кметски наместници най-накрая ще има положителен резултат в тази насока", подчерта Венцислав Спирдонов./ Източник: Труд

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов спипаха багер без номера В Свищов спипаха багер без номера В Свищов откриха център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване В Свищов откриха център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване В Свищовско при пожар изгоряха автомобил и сграда В Свищовско при пожар изгоряха автомобил и сграда Част от свищовско село остава без ток за седмица Част от свищовско село остава без ток за седмица Свищовските полицаи иззеха ловна пушка без документи Свищовските полицаи иззеха ловна пушка без документи Ремонтират спешна помощ в Свищов за почти 150 хил. лева Ремонтират спешна помощ в Свищов за почти 150 хил. лева С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа Свищовлии в надпревара за най-добро домашно червено вино Свищовлии в надпревара за най-добро домашно червено вино В Свищов заловиха с хероин 27-годишен мъж В Свищов заловиха с хероин 27-годишен мъж В Свищов надупчиха с шило гумите на автомобила на депутата Христо Дочев В Свищов надупчиха с шило гумите на автомобила на депутата Христо Дочев Спират тока на голяма част от Свищов в понеделник Спират тока на голяма част от Свищов в понеделник Автори от цялата страна се включват в поетичен конкурс „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” – 2021 Автори от цялата страна се включват в поетичен конкурс „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” – 2021
Виж всички новини
водещи новини
За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Тържествено връчиха званията Тържествено връчиха званията "Достоен за Свищов", "Деятел на културата“ и "Учител на годината“ Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол Край Свищов ще работят български и полски археолози Край Свищов ще работят български и полски археолози Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!