Естествен враг на комарите - В Свищовско изграждат мини езеро за водни кончета

Международния ден на р. Дунав, ще отпразнуваме в гр. Свищов с богата програма от активности, посветени на реката! Включете се във всички тях за най-пълноценно изживяване на този специален ден! Ще бъде уникално!
 
Програмата е:
 
10:00 – 16:00 ч. Децата и река Дунав – детски пленер. Рисунка на тема „Дунавски пейзажи“. Обучителни и спортни игри с деца. Разходка по хълмовете над с. Вардим с изглед към реката. Изграждане на мини езеро за водни кончета – естествен враг на комарите. Приготвяне на обяд: здравословна салата, картофи на жар, пълнозърнести пърленки с масло на каменна плоча.
Място за събиране на участниците: Площада срещу читалището в с. Вардим
Желаещите да участват трябва да се придвижат до с. Вардим. В 10:00 ч. на площада срещу читалището ще ги посрещне представител на Родителски кооператив „Тих бял Дунав“. Децата трябва да носят предпочитано средство за рисуване – водни бои, флумастери, пастели или др. Листи за рисуване са осигурени от организаторите.
 
17:00 – 18:00 ч. Грижа към реката – почистване района на мемориален парк „Паметниците“.
Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“
Организаторите осигуряват ръкавици за всеки участник и чували, в които да се събират отпадъците.
 
18:00 – 18:30 ч. Любопитно за Дунав – викторина, посветена на реката.
Място: Детската площадка на парк „Паметниците“
Подготвили сме няколко въпроса, свързани с река Дунав. Няма ограничения за участие във викторината. Всички са добре дошли.
 
18:45 – 19:30 ч. Разходка с каяк за малки и големи.
Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“
Опитайте това приключение. Ще поискате да повторите. Разходката е кратка (от порядъка на 10-15 минути), за да могат да се включат повече участници. Осигурени са спасителни жилетки. Не е нужно участниците да могат да плуват. Каяците са двуместни. Във всеки каяк има един опитен водач, който се грижи за сигурността на участника. Разходката е в близост до местността „Паметниците“.
 
19:30 – 20:30 ч. Състезание с двуместни каяци от „Паметниците“ до с. Вардим (за лица над 18 години).
Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“
Дистанцията е сравнително кратка. Осигурени са спасителни жилетки и съпътстваща моторна лодка. Не е нужно участниците да могат да плуват.
 
 
Това събитие е организирано от:
Еко Партнърс България АД
Център за регионална интеграция и развитие – Свищов
Родителски кооператив „Тих бял Дунав“ – Свищов
Каяк клуб – Свищов

 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени студенти бяха наградени Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени сту... Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов днес спират водата  на няколко улици за целия ден В Свищов днес спират водата на няколко улици за целия ден Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над  20кг. марихуана Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над 20кг. марихуа...
Виж всички новини
водещи новини
Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!