За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“

Средствата са осигурени по проект „Красива България“ и собствен принос на община Свищов

Дългоочакван ремонт на фасадата и оградата на ДГ „Слънчо“ стартира в град Свищов. Средствата за обновяване на двуетажната сграда възлизат на 175 286 лв., от които 82 384 лв. финансиране от ПКБ и 92 902 лв. собствен принос на община Свищов. Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в детското заведение и качеството на предлаганата образователна услуга, чрез осигуряване на безопасна и сигурна среда за всичките над 100 деца, педагогическия и непедагогически персонал.
Проектът предвижда цялостно реновиране на съществуващата фасадна мазилка. Възстановяване на увредените чела на терасите, както и подмяна на всички парапети по терасите и към английските дворове. Ще бъде монтиран и нов двустранен парапет към главния вход на детското заведение. Увредените и нарушени улуци и водосточни тръби също ще се ремонтират или заменят с нови. Предвидена е също така реконструкция на козирките към входовете с полагане на топло- и хидроизолация, където такава липсва или е компрометирана.
Детската градина е разположена свободно в наскоро благоустроен с нови детски съоръжения и богато озеленен двор, чиято ограда и ниски подпорни стени също ще бъдат ремонтирани и освежени.
Припомняме, че благодарение на усилията на общинското ръководство и проект „Красива България“, през 2017 година, в рамките на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДГ „Слънчо” се реализира проект на стойност 189 361 лв., от които община Свищов осигури собствено финансиране 110 000 лв. Вследствие на ремонтните дейности, в детското заведение беше подменена съществуващата отоплителна система, с котел на пелетно гориво и енергоефективни радиатори, бяха подменени ВиК тръбите и ремонтирани санитарните помещения.
С финализирането на настоящия проект, детското учебно заведение ще се превърне в една отговаряща на съвременните изисквания материално-техническа база, осигуряваща чудесни условия за развитието на малчуганите и работата на персонала.
 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!