За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“

Средствата са осигурени по проект „Красива България“ и собствен принос на община Свищов

Дългоочакван ремонт на фасадата и оградата на ДГ „Слънчо“ стартира в град Свищов. Средствата за обновяване на двуетажната сграда възлизат на 175 286 лв., от които 82 384 лв. финансиране от ПКБ и 92 902 лв. собствен принос на община Свищов. Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в детското заведение и качеството на предлаганата образователна услуга, чрез осигуряване на безопасна и сигурна среда за всичките над 100 деца, педагогическия и непедагогически персонал.
Проектът предвижда цялостно реновиране на съществуващата фасадна мазилка. Възстановяване на увредените чела на терасите, както и подмяна на всички парапети по терасите и към английските дворове. Ще бъде монтиран и нов двустранен парапет към главния вход на детското заведение. Увредените и нарушени улуци и водосточни тръби също ще се ремонтират или заменят с нови. Предвидена е също така реконструкция на козирките към входовете с полагане на топло- и хидроизолация, където такава липсва или е компрометирана.
Детската градина е разположена свободно в наскоро благоустроен с нови детски съоръжения и богато озеленен двор, чиято ограда и ниски подпорни стени също ще бъдат ремонтирани и освежени.
Припомняме, че благодарение на усилията на общинското ръководство и проект „Красива България“, през 2017 година, в рамките на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДГ „Слънчо” се реализира проект на стойност 189 361 лв., от които община Свищов осигури собствено финансиране 110 000 лв. Вследствие на ремонтните дейности, в детското заведение беше подменена съществуващата отоплителна система, с котел на пелетно гориво и енергоефективни радиатори, бяха подменени ВиК тръбите и ремонтирани санитарните помещения.
С финализирането на настоящия проект, детското учебно заведение ще се превърне в една отговаряща на съвременните изисквания материално-техническа база, осигуряваща чудесни условия за развитието на малчуганите и работата на персонала.
 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов спипаха багер без номера В Свищов спипаха багер без номера В Свищов откриха център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване В Свищов откриха център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване В Свищовско при пожар изгоряха автомобил и сграда В Свищовско при пожар изгоряха автомобил и сграда Част от свищовско село остава без ток за седмица Част от свищовско село остава без ток за седмица Свищовските полицаи иззеха ловна пушка без документи Свищовските полицаи иззеха ловна пушка без документи Ремонтират спешна помощ в Свищов за почти 150 хил. лева Ремонтират спешна помощ в Свищов за почти 150 хил. лева С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа Свищовлии в надпревара за най-добро домашно червено вино Свищовлии в надпревара за най-добро домашно червено вино В Свищов заловиха с хероин 27-годишен мъж В Свищов заловиха с хероин 27-годишен мъж В Свищов надупчиха с шило гумите на автомобила на депутата Христо Дочев В Свищов надупчиха с шило гумите на автомобила на депутата Христо Дочев Спират тока на голяма част от Свищов в понеделник Спират тока на голяма част от Свищов в понеделник Автори от цялата страна се включват в поетичен конкурс „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” – 2021 Автори от цялата страна се включват в поетичен конкурс „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” – 2021
Виж всички новини
водещи новини
Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната Край Свищов ще работят български и полски археолози Край Свищов ще работят български и полски археолози Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането Тържествено връчиха званията Тържествено връчиха званията "Достоен за Свищов", "Деятел на културата“ и "Учител на годината“ С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!