С 6,2 млн. лв. в Свищов правят чисто нов път и водопровод

Най-много средства от общините в областта са предвидени за Община Свищов – 6 млн. лв., за реконструкция на път PVN1112 в участъка от км 12+316 до км 22+744. Отделно е заложена сумата от 193 700 лв. за реконструкция и рехабилитация на напорен водопровод за селата Драгомирово, Козловец, Хаджидимитрово и Морава.

Проекти на стойност близо 20 млн. лв. на осем общини в област В. Търново са  селектирани и предложени за финансиране от държавата. Те са одобрени от междуведомствена група към Министерство на финансите и са включени в списъка с предложения към Министерски съвет за осигуряване на необходимото финансиране. В изпълнение на поставените задачи междуведомствената работна група е формулирала критериите и условията за подбор на проектните предложения, отчитащи степента на проектна готовност и социалната значимост на инвестициите, уточни народният представител Йордан Терзийски.

Община В. Търново се очаква да получи 1 476 275 лв. за строителство и реконструкция на водопроводни и канализационни колектори за улиците „Теодосий Търновски“, „Димитър Найденов“ и „Сливница“. За ул. „Опълченска“ са заложени 1 249 112 лв. за строителство и реконструкция на канализационен колектор, напорен водопровод и уличен водопровод. За ул. „Ксилифорска“ са предвидени 372 567 лв.

3 500 000 лв. е сумата, предвидена за Община Г. Оряховица за основен ремонт на улиците „Мано Тодоров“, „Васил Априлов“, „Христо Смирненски“ и „Пирот“. Одобрени за финансиране са и два проекта на Община Лясковец. Единият е за реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа в село Добри дял, за който са предвидени 2 582 648 лв. Вторият проект е за реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения към тях в град Лясковец, а заложените средства са в размер на 232 200 лв.

Община Павликени се очаква да получи 1 958 605 лв. за допълнително водоснабдяване на село Върбовка. За Община Полски Тръмбеш е одобрено финансиране за рехабилитация на ул. „Янтра“, което е в размер на 610 092 лв. За Община Стражица са заложени 1 109 687 лв. за реконструкция на околовръстния път на града, както и 453 157 лв. за ремонт и възстановителни работи на язовирната стена и съоръженията към нея, и за контролно-измервателни системи на язовир „Къзъл дере“.

Община Елена се очаква да получи 193 885 лв. за покрит участък от корекцията на река Еленска от км 2+530 до км 2+562 и реконструкция на ул. „Н. П. Константинов“.

Общо 303 проекта на 194 общини са селектирани и предложени за финансиране на ремонти на общински пътища и ВиК инфраструктура. Заложените средства за проектите са в размер на 426 млн. лв./ Източник: Янтра Днес

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!