С 6,2 млн. лв. в Свищов правят чисто нов път и водопровод

Най-много средства от общините в областта са предвидени за Община Свищов – 6 млн. лв., за реконструкция на път PVN1112 в участъка от км 12+316 до км 22+744. Отделно е заложена сумата от 193 700 лв. за реконструкция и рехабилитация на напорен водопровод за селата Драгомирово, Козловец, Хаджидимитрово и Морава.

Проекти на стойност близо 20 млн. лв. на осем общини в област В. Търново са  селектирани и предложени за финансиране от държавата. Те са одобрени от междуведомствена група към Министерство на финансите и са включени в списъка с предложения към Министерски съвет за осигуряване на необходимото финансиране. В изпълнение на поставените задачи междуведомствената работна група е формулирала критериите и условията за подбор на проектните предложения, отчитащи степента на проектна готовност и социалната значимост на инвестициите, уточни народният представител Йордан Терзийски.

Община В. Търново се очаква да получи 1 476 275 лв. за строителство и реконструкция на водопроводни и канализационни колектори за улиците „Теодосий Търновски“, „Димитър Найденов“ и „Сливница“. За ул. „Опълченска“ са заложени 1 249 112 лв. за строителство и реконструкция на канализационен колектор, напорен водопровод и уличен водопровод. За ул. „Ксилифорска“ са предвидени 372 567 лв.

3 500 000 лв. е сумата, предвидена за Община Г. Оряховица за основен ремонт на улиците „Мано Тодоров“, „Васил Априлов“, „Христо Смирненски“ и „Пирот“. Одобрени за финансиране са и два проекта на Община Лясковец. Единият е за реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа в село Добри дял, за който са предвидени 2 582 648 лв. Вторият проект е за реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения към тях в град Лясковец, а заложените средства са в размер на 232 200 лв.

Община Павликени се очаква да получи 1 958 605 лв. за допълнително водоснабдяване на село Върбовка. За Община Полски Тръмбеш е одобрено финансиране за рехабилитация на ул. „Янтра“, което е в размер на 610 092 лв. За Община Стражица са заложени 1 109 687 лв. за реконструкция на околовръстния път на града, както и 453 157 лв. за ремонт и възстановителни работи на язовирната стена и съоръженията към нея, и за контролно-измервателни системи на язовир „Къзъл дере“.

Община Елена се очаква да получи 193 885 лв. за покрит участък от корекцията на река Еленска от км 2+530 до км 2+562 и реконструкция на ул. „Н. П. Константинов“.

Общо 303 проекта на 194 общини са селектирани и предложени за финансиране на ремонти на общински пътища и ВиК инфраструктура. Заложените средства за проектите са в размер на 426 млн. лв./ Източник: Янтра Днес

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!