Посланикът на Италия се запозна с историята на Свищовската академия и заяви желание за реализиране на съвместни проекти

Посланикът на Италия в България, Джузепина Дзара гостува в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Нейно превъзходителство бе посрещната в Свищовското висше училище от ректора – проф. д-р Марияна Можинова. В срещата участваха зам.-ректорите доц. д-р Любомир Иванов „Научноизследователска дейност и развитие на кадрите” и доц. д-р Румен Ерусалимов „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение”, и директорът на Центъра за международна дейност и Еразъм координатор на Академията – доц. д-р Маруся Смокова-Стефанова.

Академичното ръководство посрещна сърдечно високия гост и благодари за оказаното, чрез тази първа официална визита, признание за престижа на Свищовската академия. Джузепина Дзара сподели, че много обича България и за нея е силна емоция да се завърне отново в страната, където преди повече от двадесет години прави първите си стъпки в дипломатическата кариера.

Срещата премина в конструктивен дух и приятелска атмосфера. Представяйки Академията, ректорът подчерта, че това е едно от най-старите висши училища в България, което на 8 ноември 2021 г. навършва 85 години, и покани посланик Дзара да бъде гост на тържественото честване.

Домакините споделиха за успехите и лидерските позиции на Стопанската академия. Представени бяха развитите партньорства и реализирани проекти с университети и организации от Италия, осъществяваните Еразъм мобилности на студенти и преподаватели. При обсъждане на перспективите за бъдещо сътрудничество, посланик Дзара заяви желание и готовност да съдейства за задълбочаване на взаимоотношенията и реализиране на проекти между Стопанската академия в Свищов и университети в Италия. Нейно превъзходителство благодари на академичното ръководство за топлото посрещане.

В края на визитата си италианският посланик Джузепина Дзара посети Академичния музей, където бе запозната с историята на Дарителя Димитър Ценов и на Свищовското висше училище, и положи подпис в летописната книга на Академията.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени студенти бяха наградени Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени сту... Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов днес спират водата  на няколко улици за целия ден В Свищов днес спират водата на няколко улици за целия ден Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над  20кг. марихуана Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над 20кг. марихуа...
Виж всички новини
водещи новини
ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!