Хокеистите на "Дунав" Свищов спечелиха поредните златни и сребърни медали

На 26 юни в гр. Свищов се проведе първи турнир по хокей на трева „Първи освободен град“ в навечерието на честването на 144 години от освобождаването на града.

На 26 юни в гр. Свищов се проведе първи турнир по хокей на трева „Първи освободен град“ в навечерието на честването на 144 години от освобождаването на града. Турнирът се проведе в четири възрастови групи – деца до 12г., момичета и момчета до 14г., юноши и девойки до 16 години и юноши и девойки до 8 години. В него участваха отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов, СКХТ „Петър Берон-2009“ – Пловдив, КХ „Н С А“ – София и СКХТ „Христо Ботев“ – Байкал.

Свищовските хокеисти, подкрепени от публиката и привържениците на хокейната игра се справиха блестящо и много убедително и завоюваха 3 купи и златни медали в трите групи – момичета и момчета до 14г., юноши и девойки до 6г. и юноши и девойки до 18г.  и сребърни медали при децата до 12г. Състезателите от СКХТФ „Дунав“ – Даниел Стефанов, Дейвид Радков и Петко Симеонов, които са  и национални състезатели, за пореден път доказаха своята класа.

Беше създадена отлична организация от домакините СКХТФ „Дунав“ - Свищов при провеждане на хокейния празник. Гости на турнира бяха: доц. д-р Антонио Антонов - изпълнителен директор  на БФХТ, Ели Атанасова - регионален координатор на зони Тракия и Родопи и Георги Маринишев - кмет на с. Байкал. Гостите благодариха на всички участници в турнира, родители и приятели на хокея и наградиха шампионите.

Мениджър и треньори на отбора  - доц. д-р Николай Марков, Радослав Радков и старши треньор Николай Русев.

Мариана Маркова – председател на СКХТФ „Дунав“
 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Части от свищовски села остават без ток за седмица Части от свищовски села остават без ток за седмица Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия ток на бизнеса Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия т... Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван
Виж всички новини
водещи новини
За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!