Тържествено връчиха званията "Достоен за Свищов", "Деятел на културата“ и "Учител на годината“

ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА ЗА 2021 ГОДИНА БЯХА ВРЪЧЕНИ В СВИЩОВ

Елизабет Людмилова е носителят на званието „Достоен за Свищов“

На 25 юни в Свищов бяха връчениГодишните награди за образование и култура за 2021 година. На концерт-церемония, озаглавен „144 години свободно творчество“, бяха удостоени заслужилите деятели на културата и учителите от образователните институции в община Свищов. По време на церемонията, посветена на свищовското образование и култура, взеха участие талантливите свищовски творци и деца, които със своите музикални и танцови изпълнения заредиха с положителни емоции публиката.

Концертът беше открит танцьорите от Фолклорен танцов състав „Творецът“, с хореограф  Явор Узунов, след което бяха връчени наградите в следните категории: „Деятел на културата“, „Учител на годината“ и „Достоен за Свищов“. Ето ги и техните носители:

ДЕЯТЕЛ НА КУЛТУРАТА

 1. Павлина Веселинова Русева

Павлина Русева е секретар на читалището в село Българско Сливово вече 34 години, а от 12 години съвместява читалищното ръководство с библиотекарството.

Самодейността съвсем не е чужда на г-жа Русева, която дейно участва в певческите и танцови състави към читалището. Самата тя е основател на Детските танцови състави „Северняче“, „Гайтанче“ и „Българче“, както и на танцовия състав за автентичен фолклор. Съставите се превръщат в емблема на читалището и печелят много награди от конкурси и фестивали, в които участват. През своята дейност като секретар и библиотекар Павлина Русева е работила по няколко проекта, като за 2019 и отминалата 2020 година са одобрени проектите и към Министерство на културата „Българските библиотеките – съвременни центрове за четене и информираност“.


ГРАМОТА ЗА АКТИВНА ДЕЙНОСТ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА 

 1. Веселин Иванов Минков
 1. Веселина Цветанова Ангелова – посмъртно
 1. Катя Петрова Яламова 
 1. Пенка Маринова Младенова
 1. Пенка Петкова Николова 
 1. Светлана Крумова Иванова-Ламбева 

„МЛАД УЧИТЕЛ“

 1. Маринела Чавдарова Антонова

ГРАМОТА ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО

 1. Елица Огнянова Димитрова
 1. Цветелин Тодоров Борисов
 1. Даниела Тодорова Тодорова
 1. Цветелина Емилова Дончева
 2. Любомира Атанасова Димитрова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ПРЕДУЧИЛИЩЕН ЕТАП

 1. Светлана Георгиева Радева

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – ПРЕДУЧИЛИЩЕН ЕТАП

Почетната награда на Кмета на община Свищов „За заслуги“ – На основание чл. 65 и чл. 33, ал. 2 от Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Свищов за проява на висок професионализъм в учителската дейност и за цялостен принос за развитието на образованието в община Свищов.

 1. Димитра Иванова Гутева 
 1. Надя Александрова Алексиева
 1. Йорданка Янакиева Мендева 
 1. Марияна Ангелова Николова

ГРАМОТА ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО

 1. Ася Георгиева Ванева
 1. Таня Петрова Лютова 

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – НАЧАЛЕН ЕТАП

 1. Елка Йорданова Георгиева 
 1. Юлияна Георгиева Секулова 

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – НАЧАЛЕН ЕТАП

Почетната награда на Кмета на община Свищов „За заслуги“ – На основание чл. 65 и чл. 33, ал. 2 от Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Свищов за проява на висок професионализъм в учителската дейност и за цялостен принос за развитието на образованието в община Свищов.

 1. Таня Георгиева Цветина – Живкова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

 1. Антония Константинова Дамянова

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Почетната награда на Кмета на община Свищов „За заслуги“ – На основание чл. 65 и чл. 33, ал. 2 от Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Свищов за проява на висок професионализъм в учителската дейност и за цялостен принос за развитието на образованието в община Свищов.

 1. Галя Ченкова Рошелова

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

НАГРАДА „ЗА ЗАСЛУГИ“ – ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Почетната награда на Кмета на община Свищов „За заслуги“ – На основание чл. 65 и чл. 33, ал. 2 от Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Свищов за проява на висок професионализъм в учителската дейност и за цялостен принос за развитието на образованието в община Свищов.

 1. Йордан Петков Димов
 1. Латинка Илиева Бонева

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

 1. Митко Николаев Бялков 
 1. Марияна Асенова Любенова

Най-високото отличие, което Община Свищов присъжда в областта на културата и образованието е наградата „ДОСТОЕН ЗА СВИЩОВ“. Това е награда, която малцина са получавали през годините, защото носителите на почетното звание трябва да имат значителни успехи, в национален и международен мащаб, към културата, образованието и науката на град Свищов и общината. Вземайки под внимание всички тези критерии и съгласно Наредбата за символите, почетните знаци и званията на Община Свищов, с почетното звание „ДОСТОЕН ЗА СВИЩОВ“ бе удостоена ЕЛИЗАБЕТ ЛЮДМИЛОВА ВАСИЛЕВА. Наградата на тазгодишният носител бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев.

Елизабет Людмилова е музикант от 5-годишна възраст, когато започва да взема уроци по пиано. Това предопределя пътя ѝ на професионално развитие в сферата на музикалното изкуство. Учи в музикалното училище в Русе, а след това завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Притежава и професионална квалификация по хорово дирижиране от Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” – София.

В своята творческа дейност Елизабет Людмилова се е явявала на много конкурси и е носител на различни награди. Била е преподавател по музика в някои от свищовските училища, а в Школата по изкуства към ПБНЧ преподава пиано и солфеж.

В последните години познаваме Елизабет Людмилова като диригент на ПБХ „Янко Мустаков“ – Свищов. С хоровото дело се занимава по-отдавна, но от 1998 г. е диригент на свищовския хор.  Под нейно ръководство хора ни се е представял достойно на множество сцени в страната и в чужбина. Въпреки трудностите през годините, Елизабет Людмилова успява да запази певческия състав – наследник на Първия хор, създаден преди 153 години от Янко Мустаков, с което има съществен принос за съхранение на традициите в хоровото изкуство и заслуги за развитието на културата на община Свищов. 

От 2015 година Елизабет Людмилова е носител на наградата „Деятел на културата“, а от тази година е носител и на званието „Достоен за Свищов“.

Финалът на празничната вечер бе сложен от ДЮТА „Огнени ритми“, с хореограф и режисьор Стефан Костадинов, и техният възпламеняващия танц „Шопска импресия“, а по време на цялата церемония по награждаване, за празничното настроение се погрижиха свищовските таланти от: Школа за поп и рок изпълнители „Клуб Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева; танцов клуб „Марико“, с хореограф Захарина Томова; децата от ДГ „Слънчо“ и  ДГ „Чиполино“; Хип-хоп и Кей-поп групите при Школата по изкуства към ПБНЧ, с художествен ръководител Надя Йорданова; ДЮТА „Дунавска младост“ при ПБНЧ, с художествен ръководител Виктор Маринов и Фолклорна формация „Свищовлийче“ при Частна школа с вокален педагог Корнелия Чекелева. 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Части от свищовски села остават без ток за седмица Части от свищовски села остават без ток за седмица Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия ток на бизнеса Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия т... Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван
Виж всички новини
водещи новини
За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!