Добри хора от Свищов помагат на семейство с две деца, останало без дом и дрехи след пожар

Дрехи и храна вече им изпратиха добри хора от Свищов, Белене и други съседни места. Децата са получили и таблети, а строителна фирма ще помогне за изграждането на временна къща.

Кметът на селото призовава всеки, който може да помогне. Всички дарения ще се събират в кметството, докато се намери нов дом за пострадалите. 

В навечерието на един от най-светлите празници Коледа – семейство с две деца от с. Българиене остана без дом след пожар. Инцидентът е станал на 18-ти рано сутринта, а три пожарни автомобила са гасили огъня. На помощ се включили и съседи.

Огънят в дома на Петър и Тансу Зилямови е причинен от късо съединение. Двамата успяват да се спасят, заедно с двете си момичета на 8 и на 6 г. Всичко е изгоряло – обзавеждане, дрехи, лични документи, а семейството остава на улицата.

"Към 7.30 станах да вървя на работа и гледам в кухнята има пожар. Изкарах жена ми и децата ми набързо, извиках пожарната и те дойдоха и около час гасиха пожара. Стара инсталация и от там е тръгнало“, каза Петър Зилямов.

"Много страшно беше. Децата се уплашиха и все още ги е страх. След това просто стоях и хледах, защото нямаше какво да направя", посочи Тансу Зилямова.

Петър работи в селото при земеделските производители. Временно семействтото сега ще се настани в дома на сестрата на Тансу. Вече има желаещи да им помогнат.

"С мойта съпруга дадохме дрехи за децата, облекла – за нея, за съпруга ѝ. Цялото село пуснаха дрехи, храни, от гр. Белене, от с. Малчика, от Белене, от Свищов. Донесоха хората, има добри хора. Дано да се възстанови покрива и да помогнат", каза техният съсед Веселин Атанасов.

Кметът на с. Българене веднага помогнал на семействтото с дрехи и организирал дарителска кампания.

"Семейството беше голо, много разтревожено, боси всички – деца, майката, съпруга. Облякох Петър с мои дрехи, пуснахме снимки в социалните мрежи и започна кампания по събиране на средства. Има доста събрани средства като храна и дрехи, но се очакват и строителни материали да дойдат и финансова помощ, за която има и банкова сметка", допълни Йордан Дончев, кмет на с. Българене.

Източник и кадри: България Он Еър

Рейтинг: 3.7
Последни новини
Днес Свищов се сдоби с четири еко контейнера за дрехи и обувки Днес Свищов се сдоби с четири еко контейнера за дрехи и обувки ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. В Свищов до дни отварят ресторантите, а от 1 април и нощните заведения В Свищов до дни отварят ресторантите, а от 1 април и нощните заведения Коронавирусът влезе в детска градина в Свищов, нов случай и в Катранов Коронавирусът влезе в детска градина в Свищов, нов случай и в Катранов Правителството увеличи с близо 2 млн. лв. парите за спорт за деца и младежи Правителството увеличи с близо 2 млн. лв. парите за спорт за деца и младежи Любомира от Свищов е номинирана от фондацията на Димитър Бербатов за Клуба на успелите деца на България Любомира от Свищов е номинирана от фондацията на Димитър Бербатов за Клуба на успелите деца на Бълга... Земетресение в района на Вранча е регистрирано тази сутрин Земетресение в района на Вранча е регистрирано тази сутрин Двадесет и четири свищовлийчета получиха медали за уменията си по английски Двадесет и четири свищовлийчета получиха медали за уменията си по английски Децата от ФК Лато Свищов спечелиха международен турнир по футбол Децата от ФК Лато Свищов спечелиха международен турнир по футбол Премиерът Борисов: Масово хората искат да се ваксинират, това е единственото решение да живеем Премиерът Борисов: Масово хората искат да се ваксинират, това е единственото решение да живеем Партиите в Свищов си разпределиха местата в избирателните комисии за предстоящия вот Партиите в Свищов си разпределиха местата в избирателните комисии за предстоящия вот В Свищовската болница ваксинират всички желаещи седем дни в седмицата В Свищовската болница ваксинират всички желаещи седем дни в седмицата
Виж всички новини
Инициативи новини на читателите за 2020
По стълбицата към успеха... от Свищов до Кеймбридж По стълбицата към успеха... от Свищов до Кеймбридж 100 годишна баба от свищовско пийва вино и ракийка за здраве и чете вестник без очила 100 годишна баба от свищовско пийва вино и ракийка за здраве и чете вестник без очила Студенти доброволци в Свищов отказаха да празнуват, дават 12-часови смени Студенти доброволци в Свищов отказаха да празнуват, дават 12-часови смени Свищовската болница получи кислородна апаратура за над 5000 лева от Академична дарителска кампания Свищовската болница получи кислородна апаратура за над 5000 лева от Академична дарителска кампания На 8-ми декември студенти по медицина спасяват графика в Свищовската болницата На 8-ми декември студенти по медицина спасяват графика в Свищовската болницата Фирма “Биляна” ООД спечели дело, държавата плаща 5,4 млн. лв. за избитите животни Фирма “Биляна” ООД спечели дело, държавата плаща 5,4 млн. лв. за избитите животни Нов модерен влак с екстри вече свързва Свищов с южна България Нов модерен влак с екстри вече свързва Свищов с южна България Приключиха дежурствата на студентите медици в Свищовската болница Приключиха дежурствата на студентите медици в Свищовската болница Свищовската болница привлече още двама специалисти - кардиолог и неврохирург Свищовската болница привлече още двама специалисти - кардиолог и неврохирург Доброволецът с нарязано лице в Свищов: за 12 дни загубихме 1 пациент и спасихме 4-ма Доброволецът с нарязано лице в Свищов: за 12 дни загубихме 1 пациент и спасихме 4-ма
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!