Добри хора от Свищов помагат на семейство с две деца, останало без дом и дрехи след пожар

Дрехи и храна вече им изпратиха добри хора от Свищов, Белене и други съседни места. Децата са получили и таблети, а строителна фирма ще помогне за изграждането на временна къща.

Кметът на селото призовава всеки, който може да помогне. Всички дарения ще се събират в кметството, докато се намери нов дом за пострадалите. 

В навечерието на един от най-светлите празници Коледа – семейство с две деца от с. Българиене остана без дом след пожар. Инцидентът е станал на 18-ти рано сутринта, а три пожарни автомобила са гасили огъня. На помощ се включили и съседи.

Огънят в дома на Петър и Тансу Зилямови е причинен от късо съединение. Двамата успяват да се спасят, заедно с двете си момичета на 8 и на 6 г. Всичко е изгоряло – обзавеждане, дрехи, лични документи, а семейството остава на улицата.

"Към 7.30 станах да вървя на работа и гледам в кухнята има пожар. Изкарах жена ми и децата ми набързо, извиках пожарната и те дойдоха и около час гасиха пожара. Стара инсталация и от там е тръгнало“, каза Петър Зилямов.

"Много страшно беше. Децата се уплашиха и все още ги е страх. След това просто стоях и хледах, защото нямаше какво да направя", посочи Тансу Зилямова.

Петър работи в селото при земеделските производители. Временно семействтото сега ще се настани в дома на сестрата на Тансу. Вече има желаещи да им помогнат.

"С мойта съпруга дадохме дрехи за децата, облекла – за нея, за съпруга ѝ. Цялото село пуснаха дрехи, храни, от гр. Белене, от с. Малчика, от Белене, от Свищов. Донесоха хората, има добри хора. Дано да се възстанови покрива и да помогнат", каза техният съсед Веселин Атанасов.

Кметът на с. Българене веднага помогнал на семействтото с дрехи и организирал дарителска кампания.

"Семейството беше голо, много разтревожено, боси всички – деца, майката, съпруга. Облякох Петър с мои дрехи, пуснахме снимки в социалните мрежи и започна кампания по събиране на средства. Има доста събрани средства като храна и дрехи, но се очакват и строителни материали да дойдат и финансова помощ, за която има и банкова сметка", допълни Йордан Дончев, кмет на с. Българене.

Източник и кадри: България Он Еър

Рейтинг: 3.7
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!