Посланикът на Нидерландия идва в Свищов за откриването на футболен турнир

Посланикът на Кралство Нидерландия идва в Свищов, благодарение на проект, разработен от ОФК “Академик” и реализиран съвместно с организация от страната на лалетата, съобщиха от клуба. Негово превъзходителство Юриен ван дер Хорст ще бъде в града на Щастливеца на 8 и 9 септември, когато ще се осъществи начинанието на клуба. Програмата на дипломата включва и срещи с ректора на Академията и кмета на Общината.
“За нас като футболен клуб е изключителна чест, че намираме подкрепа в една от основните ни цели популяризиране на масовия спорт от Посолството на Нидерландия в България. “Академик” малко повече от година работи с холандската методика “Корвър”. В тази връзка направихме един съвместен проект, който ще се реализира от 7 до 9 септември на игрищата на ОФК “Академик” и СА “Димитър А. Ценов”. В два от дните ръководителя на “Корвър Холандия” – известният треньор Райнел Вьордингс, ще допълва знанията на треньорите на ДЮШ “Академик” и ще работи с децата, съобщи Христо Цветанов, председател на УС на клуба.
В третия ден е предвиден детски футболен турнир, участие в него към момента са потвърдили отбори от Белене, Никопол, Левски, Полски Тръмбеш, Павликени, Царевец, Севлиево и Свищов. Спортната проява ще бъде открита на 9 септември от Н. Пр. Юриен ван дер Хорст, а посещението му ще започне ден преди това.
“Посолствота на Кралство Нидерландия има практика да обръщат внимание на социалния елемент, на интеграцията на малцинствените групи. Това е и причина да подкрепят начинанието на “Академик”. Смятам, че използването на модерни методики за работа с деца от 4-5 до 14-годишна възраст са изключително важни за развитието на младите таланти. Това, което може да предоставим ние като футболен клуб, би помогнало за израстването и спортно-техническото развитие на бъдещите футболисти на “Академик”, коментира Христо Цветанов. Той изрази удовлетвореност, че посолството на Кралство Нидерландия е отворено и готово да подкрепи и други проекти на “Академик”, насочени към развитието на футбола.
Междувременно мъжкият отбор имаше възможността да гледа на живо реванша между “Лудогорец” и “Малмьо” в сряда в Разград. Това стана възможно след запитване от УС на клуба за осигуряване на билети за реванша. Осигурени бяха 24 билета, което стана възможно след меморандума за сътрудничество между двата клуба от миналата година.
От УС на ОФК “Академик” изказаха благодарност на ръководството на “Лудогорец” за жеста и пожелаха успех на всички български отбори в европейските им участия./ Източник: Янтра Днес

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорност“ Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорнос... Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клиничните пътеки Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клин... Магнитна буря удря Свищов Магнитна буря удря Свищов Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина
Виж всички новини
водещи новини
Всички ученици в Свищов се връщат в училище без тестване, нов спад на болните в града Всички ученици в Свищов се връщат в училище без тестване, нов спад на болните в града Свищовска поетеса спечели престижна награда от национален литературен конкурс Свищовска поетеса спечели престижна награда от национален литературен конкурс В Свищовско село жена е била държана в плен, местен мъж е арестуван В Свищовско село жена е била държана в плен, местен мъж е арестуван С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий... За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!