В свищовско разкриха наркооранжерия с марихуана, петима са задържани след мащабна спецакция

Задържани са петима души, открити са още продукти и пособия за производство на наркотици, различни видове дрога и боеприпаси.

В резултат на целенасочените действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Русе в края на миналата седмица бе реализирана акция по разкриването и залавянето на хора, свързани с производството на наркотици, съобщиха от полицията.

При извършена проверка и последвало разследане, под надзора на прокуратурата, на територията на великотърновското село Вардим в имота на 58-годишна жена, криминалистите са установили три помещения, оборудвани запроизводство на растения канабис.

В тях са иззети 82 броя растения канабис, саксии за отглеждането им, оборудване за производство на дрогата - вентилация, устройства за поддържане на температура, торове, инсталация за напояване, за филтриране на водата, както и около 100 грама суха тревна маса.

При извършен полеви наркотест тревата е дала положителна реакция за марихуана. В хода на проверката са задържани двама - 58-годишната стопанка на имота и мъж на 62 години от село Бистрица в Софийска област, както и още няколко души от Русе, за които полицейските служители са установили съпричастност към дейността. Това са трима мъже на възраст 41, 47 и 39 г. 

От органите на разследването при ОД на МВР-Русе са извършени необходимите процесуално следствени действия, касаещи и тези лица. Така при претърсване и изземване, в имоти обитавани от русенците, намиращи се на различни адреси в града, са намерени и иззети други видове дрога - метамфетамин, амфетамин; както и боеприпаси без разрешително; колби и прекурсори за производство на метамфетамин, саксии, гриндери и лули.

В дома на 39-годишния мъж са открити около 150 грама марихуана, а също така и количество метамфетамин, а в 47-годишния полицаите са намерили около половин грам метаамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава от служители при сектор „ПКП“ при ОД на МВР-Русе, под ръководството на Окръжната прокуратура.

Източник: Дарик ; Снимка: МВР-Русе

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!