В Свищов останаха незаети 68 места за осмокласници и след двете класирания

68 са незаетите места в свищовските гимназии след първо и второ класиране на бъдещите осмокласници. Дали причината е в недостатъчния брой деца, или специалностите не са особено атрактивни, това ще се разбере през септември, когато започне учебната година. Важно е, че от 26 юли (вторник) стартира приемът на документи за участие в третия етап на класиране. Досега в средните училища и професионалните гимназии на територията на Община Свищов в VIII клас са записани общо 198 ученици.

Най-много свободни места има в паралелки, в които се изучават специалности, свързани със занаяти и промишленото производство. Антирекордът се държи от специалността „Мебелно производство“ в СПГ „Алеко Константинов“, където свободните места са 12. Останалите свободни места в другите специалности в гимназията са разпределени по следния начин. За специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ има 6 свободни места, за „Промишлена електроника“ – 8, за специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ – 5, за специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ – 4 свободни места. В специалност „Автотранспортна техника“ всички места за заети.

В СУ „Димитър Благоев“ за специалност „Компютърна графика“ има 2 свободни места, за профил „Софтуерни и хардуерни науки“ – 4.

В СУ „Николай Катранов“ само 2 свободни места има в профил „Природни науки“, докато за профил „Чужди езици“ всички места за заети.

В СУ „Цветан Радославов“ в профил „Природни науки“ има 2 свободни места.

Доста свободни места има и в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. За специалност „Икономическа информатика“ те са 10, за специалност „Електронна търговия“ свободните места са 5, в специалност „Икономика и мениджмънт“ има 2 свободни места, а за „Организация на туризма и свободното време“ – 6.

Осмокласниците, които не са класирани, трябва да подадат документите си за третия етап на класиране от 26 до 27 юли. На 29 юли ще бъдат обявени списъците с приетите ученици, а записването им е на 1 и 2 август.

Крайният срок за попълване на незаетите места след трети етап на класиране и записване и до 10 септември 2022 г.

Източник: Борба

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!