В Свищов официално откриха обновена за 1.6 млн. лв. спортна зала

В Свищов днес бе официално открита обновената спортна зала „Свищов“. Ремонтът на многофункционалното спортно съоръжение бе дългоочакван от жителите на града и днешният ден бе малък празник за всички. В присъствието на представители на спортните клубове и граждани, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов прерязаха лентата и пожелаха много спортни постижения и успехи на свищовските спортисти, които все така уверено да прославят името на крайдунавския град.

Ремонтните дейности на силно компрометираната спортна зала стартираха точно преди една година, а средствата, в размер на 1.6 млн. лв., бяха осигурени с Постановление на Министерски съвет. Конструктивното увреждане на единствената покрита спортна зала в крайдунавския град наложи нейния авариен ремонт, който включва: укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които бяха в състояние, което не даваше възможност за нормално и безопасно протичане на спортните мероприятия. По проекта са извършени също строително-ремонтни дейности, с които е постигната енергийна ефективност на сградата /топлинно изолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на таванските плочи, монтаж на инсталация със слънчеви колектори/. Обособени са нови трибуни с 4 сектора със зрителски места за 360 души. Освен на спортната зала, която е с комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и хандбал, са извършени вътрешни ремонти на санитарни помещения, съблекални, душове, канцеларии, лекарски кабинет, котелно помещение, като изцяло е подменена и парната инсталация. Изградена е пожароизвестителна инсталация. Ремонтирани са пешеходните площи около залата и е направена автомобилна алея с ограда, за достъп до котелното и склада за пелети. Ремонтните дейности са извършени в съответствие с действащата нормативна уредба по устройство на територията, санитарно-хигиенните и противопожарни изисквания.

Спортна зала „Свищов“ е построена през 1997 г. и от тогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието ѝ. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. бе наложено затварянето ѝ, с което бяха преустановени всички спортно-масови дейности на закрито и това се отрази неблагоприятно на спорта в община Свищов. Сега, след като вратите на обновеното спортно съоръжение се вече отворени, Свищов ще може да бъде домакин на редица спортни събития, а спортните клубове ще могат спокойно да провеждат своите тренировки и състезания, в условия отговарящи на високото им ниво на подготовка.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в "позлатен" Божи храм една полуразрушена църква - паметник н... В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математика Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математи...
Виж всички новини
водещи новини
Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Студентка от Свищов спечели сребро от европейското по карате Студентка от Свищов спечели сребро от европейското по карате Свищов става столица на хорото, над 400 танцьори се надиграват на крепостта „Калето Свищов става столица на хорото, над 400 танцьори се надиграват на крепостта „Калето" Домът за стари хора в Свищов отбеляза с пъстър празник 112 години от създаването си Домът за стари хора в Свищов отбеляза с пъстър празник 112 години от създаването си В Свищов откриха нитрати в питейната вода, случаите на чревни инфекции нямат връзка с качеството и В Свищов откриха нитрати в питейната вода, случаите на чревни инфекции нямат връзка с качеството и Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, про... Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!