В Свищов нов екип от 19 души започва ударно озеленяване на паркове и градинки в Общината

На 20.06.2022 г. след успешно положени държавни изпити по теория и практика по професия „Работник в озеленяването“ още 19 лица от различни населени места в Община Свищов започнаха професионалната си реализация по нова професия. Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев подписа трудови договори за 12 месечна субсидирана заетост с 19 от общо 20 обучени лица. Те са придобили на първа степен на професионална квалификация по професията със специалност: „Озеленяване и цветарство”. Съобразно анализ на нуждите на Община Свищов като работодател беше извършено разпределение на новоназначените в гр. Свищов в ОП „ Чистота-Свищов“ и населените места. Заетостта е осигурена в рамките на изпълнение на проекта на Община Свищов „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование в община Свищов“, договор №BG05M9OP001-2.056-0015-С01“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и №BG05M9OP001-2.056-0015-2014BG05M2OP001-C01, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

На срещата с новоназначените присъстваха г-жа Т.Александрова представител на Дирекция „Бюро по труда-Свищов“-Асоцииран партньор, г-н М. Мехмедов- директор на ОП“ Чистота-Свищов“, г-жа М.Перникова- координатор дейности по ОП РЧР в екипа за управление на проекта, експерти от Център „Компас“, пряко ангажирани с образователната, трудовата, социалната и здравната интеграция на участниците в проекта.

Д-р Анелия Димитрова - ръководител на проекта предостави информация, относно продължителността, работните места, основни изисквания свързани с предстоящата заетост. Подчерта, че местоработата на всеки един ще е в населеното място по местоживеене. С придобитите си нови знания и умения, те ще допринесат и за поддържане на зелените зони в Свищов и кметствата.

Г-жа Александрова сподели, че това е изключителна възможност за тях, първо защото им е гарантирана заетост, след обучението и след успешно приключване на 12 месечната заетост, те ще са придобили и други права, които ще допринесат за повишаване качеството на живот, социалното включване, намаляване на бедността и трайна им интеграция на пазара на труда.

Д-р Генчев подчерта значимостта на проекта за подобряване на възможностите за реализация на представителите на различни социални групи. Поздрави участниците в обученията за тяхната упоритост и им пожела отговорно и дисциплинирано да изпълняват поставените задачи и да се постараят да се впишат в колективите. Да прилагат с усърдие новопридобитите си знания за извършване на агротехническа подготовка на площите за озеленяване и посадъчния материал, да засаждат и да се грижат за засадената декоративно-дървесна и храстова растителност, да поддържат тревните площи в парковете и градините на община Свищов, за да е все така приятна средата за жителите и гостите.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в "позлатен" Божи храм една полуразрушена църква - паметник н... В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математика Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математи...
Виж всички новини
водещи новини
В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов официално откриха обновена за 1.6 млн. лв. спортна зала В Свищов официално откриха обновена за 1.6 млн. лв. спортна зала Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Свищовлии направиха фурор с уменията си на Националната олимпиада по история и цивилизации Свищовлии направиха фурор с уменията си на Националната олимпиада по история и цивилизации Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов и София отбелязаха 125 години от гибелта на Алеко Константинов В Свищов и София отбелязаха 125 години от гибелта на Алеко Константинов Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!