В Свищов 405 души са с COVID, при записване ваксинацията е с AstraZeneca

В община Свищов регистрираните случаи на COVID-19 нарастват и са вече 405. На домашно лечение са 343 лица, като 62 пациенти са хоспитализирани в Свищовската болница. Това показват данните на РЗИ към 00:00 часа на 14.04.2021 г.

За периода 31.03.2021 - 13.04.2021 г. за областта е отчетена 14-дневна заболяемост от 423,5 на 100 хил. души население.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са шестдесет и седем (67).

През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани седем починали лица от областта – пет жени, съответно на 48 г., 62 г., 73 г., 78 г. и 83 г., и двама мъже, съответно на 67 г. и 76 г. Съболезнования на семействата на починалите лица.

Към 00:00 ч. на 14.04.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 15 782 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 216 (152 първи дози и 64 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 2712 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

През седмицата продължават имунизациите на лицата, включени във фази I – III на Националния план за ваксиниране в имунизационните центрове, и на лицата във фаза IV – от общопрактикуващите лекари.

Записаните лица чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“, при заявено желание от тяхна страна, ще бъдат имунизирани с ваксината на AstraZeneca, по предварително уточнен график.

Рейтинг: 4.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!