Свищовско училище тържествено отпразнува 40-годишен юбилей

Днес, в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856" тържествено бяха отбелязани 40 години от създаването на СУ „Цветан Радославов" в град Свищов. Празничното събитие събра представители на различни институции, ученици, учители, родители и благодетели, които през годините под една или друга форма са били свързани с училището. На събитието присъства кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, който заедно с представители на общинското ръководство, в лицето на председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът д-р Анелия Димитрова и началникът на отдел „Образование" Румяна Кузева, приветства ръководството на училището, учителите, учениците и персонала. По повод празника, градоначалникът връчи на директора Марияна Маркова почетна грамота на училището, за изключителен принос в образованието и за издигане престижа на града. Тя от своя страна върна жеста към Община Свищов като поднесе на кмета Генчев почетен плакет, в знак на благодарност за подкрепата и доброто сътрудничество.

Специален гост на празника по повод 40-годишния юбилей беше Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, който направи благодарствен молебен и благослови децата и жителите на Свищов. Владиката подари две икони на училището, с благопожелания за здраве и много бъдещи успехи, а г-жа Маркова с уважение го удостои с почетен плакет.

Почетни плакети, за приноса им към развитието на СУ „Цветан Радославов" през годините получиха също: Инж. Розалия Личева, Йорк Шенг, Фимка Тотева, Връбка Попова, Стефан Тинчев /посмъртно/, Любка Шишманова, Любен Маринов /посмъртно/, Йордан Йорданов и Иван Тодоров. Всички те получиха дълбока признателност за делата си и бурни аплодисменти от присъстващите.

Приветствени слова по повод празника произнесоха също зам.-ректорът на СА „Д. А. Ценов" Румен Йерусалимов и д-р Боянка Димитрова – ст. експерт в РУО Велико Търново, които поднесоха поздравителни адреси съответно от Ректора на Стопанска академия проф. Марияна Божинова и началника на РУО, инж. Розалия Личева. Поздравителни адреси бяха получени още от Народното събрание на РБ, Българската федерация по хокей на трева, редица образователни и др. институции.

По време празничната програма бяха връчени наградите от конкурса „Мила Родино, ти си земен рай..." и бе излъчен ретроспективен филм за историята на училището. А за да подчертаят особената тържественост на повода, възпитаниците на СУ „Цветан Радославов" зарадваха присъстващите гости с музикални изпълнения.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!