Свищовските студенти си тръгват от града, минават изцяло на онлайн обучение

З А П О В Е Д № 917 гр. Свищов, 20.10.2021 г.
На основание Заповед № РД-01-355/18.05.2021 година на Министъра на здравеопазването за изменение на на Заповед № РД-01-274 от 29.04.2021 година, изменена със Заповед № РД-01- 285 от 5.05.2021 година, член 61, ал. 2, член 63, ал. 4, 6 и 11 и член 63в от Закона за здравето, член 73 от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с Решение № 395 на Министерския съвет от 28 април 2021 година за удължаване срока на обявената с Решение № 325 на Министерския съвет от 14 май 2020 г. извънредна епидемична обстановка, Заповед № РД-01-856/19.10.2021 година на Министъра на здравеопазването и във връзка с член 32, ал. 1, точка 1 от ЗВО и член 58, ал. 1, точка 1 и 15 от ПДСА

Н А Р Е Ж Д А М:           
I. Въвеждам следните временни противоепидемични мерки на територията на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, считано от 21.10.2021 г. 
1. Преустановявам присъствения учебен процес – учебните занятия в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов до 07.11.2021 г., за студентите редовно обучение. Поддържането на образователния процес ще бъде неприсъствено дистанционно чрез възможностите на платформата за дистанционно обучение на СА „Д. А. Ценов“ dl.uni-svishtov.bg.     
2. Изпитните сесии на задочните студенти, считано от 21.10.2021 г., ще се провеждат дистанционно в платформата за дистанционно обучение на СА „Д. А. Ценов“ dl.uni-svishtov.bg
3. Да се преустановят всички присъствени масови изяви, провеждани в СА „Д. А. Ценов“, включително конференции, дискусии, конкурси, публични лекции, спортни прояви, катедрени и факултетни съвети, събрания и др. Неотложните събития да се провеждат електронно, след писмено съгласуване с ректорското ръководство.
4. Работният процес на колективните органи за управление и на служителите да се провежда при възможност в дистанционна форма (работа от разстояние/надомна работа) или установяване на работно време с променливи граници или работа на смени, като се допуска присъствена работа на най-много 50% от персонала.       
5. Служителите, предоставящи административни и други услуги на студенти, граждани и организации, да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги  в електронна среда.
6. Възлагам утвърждаване на график за ползване на регламентираните почивки, където е приложимо, прилагането и на други превантивни мерки и методи на работа, в зависимост от спецификата на съответната дейност при ограничаване контактите на работните места, както и организиране провеждането на противоепидемичните мерки в работните помещения, както следва:
- редовно проветряване на работните помещения по десет минути на всеки час и дезинфекция;
- недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни симптоми  (кашлица, затруднено дишане и други);
- организация, която да осигури физическа дистанция между лицата най-малко от 1,5 метра, носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете.                   
Въведените противоепидемични мерки по точки 4 и 5, може да не се прилагат ако  100% от персонала в съответното звено са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01- 733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването.

Възлагам контрола по изпълнението на заповедта на помощник-ректора,  заместник-ректора по учебната дейност, деканите, ръководителите на звена и началниците на отдели и сектори.
Настоящата заповед да се сведе до знанието на съответните длъжностни лица, членовете на академичния състав, служителите от администрацията и студентите, за сведение и изпълнение.

Ректор

проф. д-р М. Божинова

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищовлия е предложен за награждаване с орден „Стара планина“ за принос към икономиката Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Свищов с рекорд по събрани глоби от екоинспектори в цялата област Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Хиляди студенти от Свищов днес празнуват 8-ми декември Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени студенти бяха наградени Свищовската академия отбеляза студентския празник онлайн, златната Ивет Горанова и други изявени сту... Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Свищовлии се надяват времето да не се влоши, без вода утре остава голяма част от града Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Откриват Коледна изложба-базар на свищовски художници Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата Оправиха водопроводa на Свищов, имало е 40 см дупка на тръбата В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов започна аварийно изкърпване на пътища В Свищов днес спират водата  на няколко улици за целия ден В Свищов днес спират водата на няколко улици за целия ден Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Свищовските полицаи заловиха жена-беглец от карантина и „Смарт“ от Морава без номера Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Никулден е, сядаме на трапезата с шаран и вино по Свищовски - празнична рецепта Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над  20кг. марихуана Съдят детска учителка хваната с 35 дози кокаин, свищовлия е обвинен за държане на над 20кг. марихуа...
Виж всички новини
водещи новини
Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!