Свищовски кулинари предизвикаха фурор на национален форум

В периода 18 - 20.04.2022 г. се проведе национално състезание по професии. Състезанието се проведе в София в Интер Експо център, в което взеха участие всички ученици класирани на регионално ниво. Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се представи със свои възпитаници в категориите „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и „Най-добър млад сервитьор“. Изключително предизвикателство бе представянето на учениците от професионалната гимназия и в двете категории в това национално състезание, което се организира от Министерството на образованието и науката и се провежда ежегодно.

Десислава Семова, ученичка от 11“б“ клас се състезава в категория „Най-добър хлебар-сладкар“. Тя показа прецизност и бързина, техничност и последователност и въпреки напрегнатата състезателна атмосфера коментарите на журито бяха: „Перфектна еклерова основа“, „Кремът е добре овкусен и следва линия на фино надграждане с флорални аромати, „Изключително чиста и подредена работа“, „Впечетляваща техника“. А дребните пропуски и трудности бяха приети с усмивка и внимание, защото те са най-добрия учител. От всички 27 участници се класира в челната десятка.

В категория „Най-добър сервитьор“ нашата състезателка Теодора Людмилова от 11“б“ клас участва след класиране на регионален кръг проведено в гр. Габрово и достойно представи училището сред осемнайсетте професионални гимназии на Националното състезание в София. При изтегления жребий Теодора трябваше да сервира ястията, приготвени от състезателката от гр. Пирдоп. Ученичката зареди маса за два куверта, посрещна и настани гостите. Тя сервира предястие с бутилка бяло вино, а към основното ястие представи и декантира червено вино.

Ръководители на достойното представилите се момичета са инж. Светослава Йорданова и Ивелина Енчева.

Рейтинг: 4.2
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!