Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca

Тази неделя, 21.02.2021, в имунизационния кабинет на Свищовската болница бяха поставени най-много ваксини от всички кабинети в областта. Само за ден 85 свищовлии получиха първа доза от ваксината на AstraZeneca. По заболеваемост Свищов е на трето място в региона.

На 21.02.2021 г. в имунизационни кабинети (ИК) на територията на област Велико Търново са имунизирани с ваксина на AstraZeneca общо 229 лица, разпределени, както следва:

- в ИК на МБАЛ „Д-р Дим. Павлович“ ЕООД – Свищов – 85 лица;

- в ИК на РЗИ – Велико Търново – 70 лица;

- в ИК на Мобал „Д-р Ст. Черкезов“ АД – 60;

- в ИК на СБАЛК – Велико Търново – 14.

Имунизациите продължават.

Към 00:00 ч. на 22.02.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 2844 дози, от които само през изминалото денонощие 229.

Разпределението на активните случаи na COVID-19 по общини са, както следва:

- Община Павликени – 57 лица на домашно лечение и 21 лица хоспитализирани;

- Община Велико Търново – 56 лица на домашно лечение и 10 лица хоспитализирани;

- Община Свищов – 26 лица на домашно лечение и 18 лица хоспитализирани;

- Община Елена – 30 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;

- Община Горна Оряховица – 20 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;

- Община Стражица – 9 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;

- Община Полски Тръмбеш – 5 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;

- Община Лясковец – 2 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани;

- Община Златарица – няма лица на домашно лечение и хоспитализирани;

- Община Сухиндол – няма лица на домашно лечение и хоспитализирани.

Към 12:00 часа на 22.02.2021 г.:

- карантинирани лица: 547, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, съобщи премиерът Борисов Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, съобщи премиерът Борисов Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство В Свищов правят модерен и с удобства В Свищов правят модерен и с удобства "Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслуж... Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... Блокада и задръстване на ул. Блокада и задръстване на ул. "Трети Март" в Свищов поради ежедневни товаро-разтоварни дейности За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов  за ремонт на спортна зала Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов за ремонт на спортна зала "Септември" ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca Нанесоха телесна повреда на полицай от Свищов с метална кофа, има арестуван Нанесоха телесна повреда на полицай от Свищов с метална кофа, има арестуван
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!