Свищовлии заедно излизат да почистят плажа на „Паметниците“, ще летят с балон и ще се спускат с каяк

В сряда, 29 юни 2022 г. от 17:30 ч. - "ДА ИЗЧИСТИМ ДУНАВ ЗАЕДНО" КРАЙ ГР. СВИЩОВ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РЕКА ДУНАВ 

Всяка година на 29 юни 14-те държави от Дунавския басейн заедно честват една от най-големите речни системи на Европа, както и хората и дивата природа, които разчитат на нея.

Във връзка с този ден от Eко Партнърс България организират кампания „Да изчистим Дунав заедно" – своеобразен фестивал с най-различни активности, измежду които почистване на редица локации по брега на Дунав, провеждане на образователни и информативни дейности за ползата от разделното събиране на отпадъци, като начин да опазваме природата чиста, и каране на каяци, за да я обикнем още повече и да се вдъхновим за ежедневни действия за чиста природа!

По повод Международния ден на реката, организаторите канят всички заинтересовани лица на 29 юни от 17:30 ч. в местност „Паметниците“ край гр. Свищов, за да споделят богатата програма от активности заедно!

Ето какво предстои:

Носете минимум 1 кг. разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, за да участвате в томбола, от която може да спечелите .... полет с балон!
Да, точно така, специално за този важен за нас ден, ви подаряваме това вълнуващо преживяване! 45-ма от вас ще имат възможността да видят Дунавския бряг от въздуха!

А, ако въздухът не е вашата стихия, то ви подаряваме незабравимо водно преживяване – разходка с каяк в Дунав! За да се слеете с природата и по един различен начин да опознаете реката и красотата и отмората, които тя предлага, а защо не и да намерите ново хоби? Всичко това могат да ви дадат нашите приятели от Каяк клуб Свищов! Горещо го препоръчваме!

За деца и възрастни сме подготвили множество забавни образователни дейности!

Разбира се, ще почистим цялата местност от отпадъци – придошли от водите на реката или попаднали там по друг начин! Но важното е да оставим мястото още по-хубаво, отколкото сме го намерили! И да се влюбим в опазването на околната среда!
Всички годни за това отпадъци ще бъдат рециклирани!

И още изненади!

Програмата за деня:

17:30-18:00 – посрещане на посетителите, приемане на отпадъците, томбола за полет с балон;

18:00-18:30 - почистване на местността;

18:30-19:30 – образователни игри и дейности с малки и големи;

18:30-20:00 – паралелно с горните дейности полет с балон по график с късметлиите;

19:00-20:00 – кръгчета с каяк близо до брега за желаещите;

20:00-21:00 – спускане с каяк от брега при „Паметниците“ до о-в Вардим, излизане от вода при с. Вардим. Организиран транспорт за връщане от с. Вардим до „Паметниците“ или гр. Свищов. *Необходимо е предварително записване. Напишете съобщение до страницата на Еко Партнърс. - https://www.facebook.com/events/746411919804438/?ref=newsfeed

Елате за едно незабравимо събитие!

Всички дейности са подарък за посетителите!

---------------------------------------
29 юни, сряда, 17:30 ч. в местност „Паметниците“, край гр. Свищов.
---------------------------------------

Кампанията се организира от Eко Партнърс България и Басейнова дирекция „Дунавски район“, със съдействието на Община Свищов, подкрепата на фондация Waste free oceans и партньорството на Каяк клуб Свищов.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Свищовлии от по-тревистите квартали внимавайте, има бум на хапещи кърлежи в страната Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Потенциално опасен астероид отново приближава Свищов, днес прелита покрай Земята Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха Свищовски плаж стана арена на водни и въздушни атракции, стотици се събраха и дружно го почистиха В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС В Свищовско по тъмно спипаха пиян на кирка с 2,64 промила водач на МПС С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в С над 2 милиона лв. в Свищов превръщат в "позлатен" Божи храм една полуразрушена църква - паметник н... В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници В свищовско училище с народни хора и песни изпратиха 46 пълни отличници Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Свищовско училище прави първата открита класна стая, следи и за качеството на въздуха Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади Ученици и учители от Свищов жънат успехи на Националните олимпиади В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Деня на Дунав, летящи свищовлии ще наблюдават от високо града и реката В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение В Свищовско са подложени на безводие, има реална опасност от бедствено положение Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математика Млада свищовлийка e гордост за училището и града си, получи максимален брой точки на НВО по математи...
Виж всички новини
водещи новини
Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България В Свищов и София отбелязаха 125 години от гибелта на Алеко Константинов В Свищов и София отбелязаха 125 години от гибелта на Алеко Константинов Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Свищовските полицаи извадиха камерата, 58 състезатели изгоряха само за един ден Свищов става столица на хорото, над 400 танцьори се надиграват на крепостта „Калето Свищов става столица на хорото, над 400 танцьори се надиграват на крепостта „Калето" В Свищов откриха нитрати в питейната вода, случаите на чревни инфекции нямат връзка с качеството и В Свищов откриха нитрати в питейната вода, случаите на чревни инфекции нямат връзка с качеството и Студентка от Свищов спечели сребро от европейското по карате Студентка от Свищов спечели сребро от европейското по карате Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на храбростта и празника на Българската армия
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!