Свищов ще има един депутат в новия парламент, да представлява региона избра и здравният министър

ЦИК обяви имената на избраните народни представители от Великотърновския район

Свищов ще има представител в Народното събрание.

Четирима от осемте народни представители от Великотърновския избирателен район, които влизат в новия парламент, са адвокати.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е избрал да влезе от великотърновската листа на ГЕРБ-СДС, освобождавайки мястото си във Варна.

По двама народни представители от област Велико Търново имат ГЕРБ-СДС, БСП и „Има такъв народ“. След здравния министър вторият депутат на ГЕРБ-СДС е издателят от Горна Оряховица Димитър Николов, който с преференциите си пренареди листата. 

Имунологът проф. Андрей Чорбанов, водач на листата на „Има такъв народ“, е избрал да влезе от София. От листата след него влизат адвокат Момчил Иванов от Велико Търново и адвокат Христо Дочев от Свищов.

ОТ БСП влизат досегашните депутати адвокатът Явор Божанков от Горна Оряховица и Весела Лечева

Още един адвокат ще представлява областта, това е Калоян Янков, водач на листата на „Демократична България“. Коалицията е взела решение да не обжалва изборните резултати във Великотърновска област, където заради пренаредената им листа машинното гласуване беше спряно. 

ДПС изпраща в парламента 29-годишния икономист Мастън Мастънов от Полски Тръмбеш.

Източник: БНР

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!