С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа

На 19 юли в Свищов официално бе даден старт на дейностите по  реконструкция на водопроводната мрежа на 29 улици в града. Средствата за финансиране на инвестиционния проект са предоставени от ПУДООС и са в размер на 1.7 млн. лв.
В присъствието на зам.-кмета Иван Шопов, секретаря на Общината Любомира Петрова, представители на ВиК „Йовковци“, на фирмата изпълнител и жители на града, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев пожела успешна реализация на проекта и подчерта, че с подмяната на старите и амортизирани водопреносни тръби на 29-те улици ще се подобри значително водоподаването на вече 70 улици в Свищов, което е  приблизително 85% от водопроводната мрежа в крайдунавския град.
Дейностите стартираха от кв. „Стоян Ников“, който е един от големите квартали на Свищов и на който  впоследствие предстои да бъдат изградени кътове за отдих, нови детски площадки и съоръжения за спорт и забавления на жителите в квартала. Градоначалникът сподели, че се очаква дейностите по подмяната на водопровода да приключат през есента и пожела успех на фирмата изпълнител, като подчерта, че изключително много ще се следи за качеството на изпълнение на проекта.
 
Заедно с кв. „Ст. Ников“, по проекта предстои подмяна на водопровода и полагане на асфалт на следните улици: кв. „Рила“, ул. „Д. Ценов“, ул. „Д. Г. Анев“, ул. „Козлодуй“, ул. „Вихрен“, ул. „27-ми юни“, ул. „Х. Димитър“, ул. „Екзарх Антим I“, ул. „К. Д. Аврамов“, ул. „Д. Хадживасилев“, ул. „Ст. Михайловски“, ул. „Шипка“, ул. „Иконом Христо Василев“, ул. „Н. Бозвели“, ул. „Ц. Бояджиев“, ул. „Ив. Данчев“, ул. „В. Левски“, ул. „Тракия“, ул. „д-р Д. Хр. Павлович“, ул. „Хр. Смирненски“, ул. „Ст. Караджа“, ул. „К. Цанков“, ул. „Кирил и Методий“, ул. „П. Евтимий“, ул. „Г. Катранов“, ул. „Г. Матев“, ул. „Арда“, ул. „Росица“.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
водещи новини
В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура Край Свищов ще работят български и полски археолози Край Свищов ще работят български и полски археолози За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането Тържествено връчиха званията Тържествено връчиха званията "Достоен за Свищов", "Деятел на културата“ и "Учител на годината“
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!