Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница

В продължение на три дни в Свищов се случиха различни културни прояви, посветени на датата 27 юни 1877 година. За историята на града този ден има важно значение, тъй като му отрежда привилегията да бъде първият освободен град от петвековното владичество на Османската империя. В самия празничен ден, в местността „Паметниците“ се състоя ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към подвига и саможертвата на загиналите герои.

В продължение на три дни в Свищов се случиха различни културни прояви, посветени на датата 27 юни 1877 година. За историята на града този ден има важно значение, тъй като му отрежда привилегията да бъде първият освободен град от петвековното владичество на Османската империя. В самия празничен ден, в местността „Паметниците“ се състоя ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към подвига и саможертвата на загиналите герои. Честванията завършиха с концерт-церемония под надслов „Героите на Свищов – в миналото и днес“, която се проведе от 19.30 часа на пл. „Алеко“.

Концертът откриха ПБХ „Янко Мустаков“ с диригент Елизабет Людмилова, с изпълнението на националният химн, а след това и емблематичното произведение „Из кръв и дим“ по текст на Иван Вазов и музика Янко Мустаков. Свищовският хор представи на публиката за първи път песента „Мой любим Свищов“ по текст на Веселка Колева и музика Александър Текелиев. Концертната програма завърши със спектакъла на Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ от град Търговище, който повдигна патриотичният дух както на събитието, така и на присъстващите.

В официалната част от церемонията, кметът на града Генчо Генчев удостои с почетната награда „За граждански заслуги“ заслужили граждани в справянето със ситуацията на извънредно положение, в която се намираше страната ни през отминалата година. Десетки доброволци, дарители и медици бяха отличени с почетна значка „За заслуги“ и с почетен медал 1, 2 и 3-та степен „За граждански заслуги“. Всички наградени бяха назовани поименно и лично получиха наградите си, излизайки на сцената. Някои от тях споделиха пред публиката вълнението си от засвидетелстваното им признание и бяха категорични в позицията си, че без общите усилия на Общината, ръководството на болницата и действията от тяхна страна, овладяването на извънредното положение не би било възможно. На свой ред, кметът Генчев поздрави свищовлии с празника на града и благодари на всички, които са били в помощ на епидемичната обстановка и са допринесли за справянето с нея. Отправеното от него послание призоваваше за повече доброта, човечност и състрадание помежду ни, защото „пред Бог и живота, който ни е даден всички сме равни“.

Ето и списъка с наградени:

„ЗА ЗАСЛУГИ“ – ПОЧЕТНА ЗНАЧКА И ГРАМОТА

Доброволци:

1. Кремена Здравкова Димитрова

2. Георги Димитров Тодоров

Шофьори:

1. Даниел Боянов Боянов

2. Димитър Борисов Борисов

3. Андрей Христов Маринов

4. Мирослав Иванов Маринов

_______________


„ЗА ГРАЖДАНСКИ ЗАСЛУГИ“ – МЕДАЛ III СТЕПЕН И ГРАМОТА

Болногледачи:

1. Николай Мирославов Цанев

2. Димитър Яворов Николаев

3. Симона Мартинова Минкова

4. Мария-Василена Димитрова Богомилова

5. Анастасия Христова Евтимова

Санитари:

6. Иван Йонков Денков – санитар

7. Лилия Иванова Минчева – санитар

8. Ирена Веселинова Дамянова – санитар

Аптека:

9. Лариса Фьодоровна Боянова

10. Мая Сергеева Александрова

Клинична лаборатория:

11. Дамянка Цветанова Дамянова – ст. клиничен лаборант

12. Румянка Георгиева Иванова – кл. лаборант

13. Николина Георгиева Беланска – кл. лаборант

Ренген:

14. Ана Светославова Цветанова – старши рентгенов лаборант

15. Нела Цонева Начева – рентгенов лаборант

16. Анастасия Вълкова Стоянова – мед. Сестра

Медицински сестри:

17. Милена Миткова Калонкина – мед. сестра

18. София Спирова Петкова – мед. сестра

19. Гинка Иванова Петрова – мед. сестра

20. Искрен Илиянов Костадинов – кинезитерапевт

21. Елка Борисова Кърчева – мед. сестра

22. Екатерина Димитрова Романова – мед. сестра

23. Десислава Славчева Георгиева

24. Диана Григорова


Лекари:

25. Д-р Маргарита Любомирова Тасева

26. Д-р Мартин Петров Караманлиев

27. Д-р Георги Евгениев Войнов

28. Д-р Пламен Мирославов Макавеев

_______________

„ЗА ГРАЖДАНСКИ ЗАСЛУГИ“ – МЕДАЛ II СТЕПЕН И ГРАМОТА

Медицински сестри:

1. Гл. м. с. Ваня Младенова Ламбева


Лекари:

1. Д-р Иво Боянов Караджов

_______________


„ЗА ГРАЖДАНСКИ ЗАСЛУГИ“ – МЕДАЛ I СТЕПЕН И ГРАМОТА

Клинична лаборатория:

1. Д-р Соня Дамянова Личева

Рентген:

2. Д-р Здравко Ангелов Лалев

3. Д-р Валерия Костадинова Попова

Лекари:

4. Д-р Лилия Иванова Маноилова – посмъртно

5. Д-р Маргарита Йосифова Чекова

6. Д-р Митко Русев Баев

7. Д-р Христо Метев Метев

8. Д-р Мирослав Стоянов Ганев

9. Д-р Красимира Андреева Петрова

10. Д-р Иванка Панайотова Любенова

11. Д-р Люся Георгиева Кралева
 

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов спипаха багер без номера В Свищов спипаха багер без номера В Свищов откриха център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване В Свищов откриха център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване В Свищовско при пожар изгоряха автомобил и сграда В Свищовско при пожар изгоряха автомобил и сграда Част от свищовско село остава без ток за седмица Част от свищовско село остава без ток за седмица Свищовските полицаи иззеха ловна пушка без документи Свищовските полицаи иззеха ловна пушка без документи Ремонтират спешна помощ в Свищов за почти 150 хил. лева Ремонтират спешна помощ в Свищов за почти 150 хил. лева С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа Свищовлии в надпревара за най-добро домашно червено вино Свищовлии в надпревара за най-добро домашно червено вино В Свищов заловиха с хероин 27-годишен мъж В Свищов заловиха с хероин 27-годишен мъж В Свищов надупчиха с шило гумите на автомобила на депутата Христо Дочев В Свищов надупчиха с шило гумите на автомобила на депутата Христо Дочев Спират тока на голяма част от Свищов в понеделник Спират тока на голяма част от Свищов в понеделник Автори от цялата страна се включват в поетичен конкурс „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” – 2021 Автори от цялата страна се включват в поетичен конкурс „СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ” – 2021
Виж всички новини
водещи новини
Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането Край Свищов ще работят български и полски археолози Край Свищов ще работят български и полски археолози В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол Тържествено връчиха званията Тържествено връчиха званията "Достоен за Свищов", "Деятел на културата“ и "Учител на годината“ Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!