С 700 хил. лв. в Свищов спасяват квартал, правят подпорна стена

С постановление на Министерски съвет от 21 юли 2022 г. е одобрен трансфер по бюджета на община Свищов за етап II от изграждането на подпорна стена в УПИ VI, кв. 206 по Подробния устройствен план на град Свищов, в размер на 698 000 лева. Средствата са част от общия размер /24 089 326 лв./ на одобрените допълнителни разходи за 2022 година за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в цялата страната.

Припомняме, че през 2019 година бе извършен първи етап от дейностите по укрепване на ерозиралия скат, застрашаващ сигурността на няколко жилищни сгради, намиращи се в района зад кабелна телевизия „Видеосат“, в Свищов. Тогава, това беше извършено със средства в размер на 159 646 лв., осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Като резултат от строително-монтажните дейности бе овладян ерозионният процес и стабилизиран откосът, с което бе оказано противодействие на свлачищните процеси и временно обезпечена безопасността на жилищните сгради.

След осигуряване на средствата за реализирането на втория, заключителен етап от дейностите, предстои извършването на процедура по избор на фирма изпълнител, която в най-кратки срокове да стартира изграждането на така необходимата подпорна стена. При нейното изграждане е предвидено да бъде добавен и отводнителен колектор за повърхностни и дъждовни води, чиято липса до сега е една от причините за ерозирането на ската. С изпълнението на дългоочакваните строително-ремонтни дейности ще бъде решен сериозен проблем и гарантирано спокойствието на близко живущите граждани, които години наред се притесняваха за сигурността на своите домове.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!