РЕКОРД: В Свищов засякоха автомобил да лети със 135 км/час при ограничение от 60 км

В областта са засечени трима рекордьори с превишена скорост, като двамата са летели с автомобилите си по трасетата на община Свищов. Единият от тях е карал със 135 км/час при ограничение от 60 км, а вторият – със 157 км/час при допустими 90 км. В района на Велико Търново е заснет и автомобил, чийто водач е натискал газта и се е движил със 137 км/час при разрешени 60 км. От началото на тази година са издадени общо 21 887 фиша за превишена скорост по пътищата на област Велико Търново, съобщи "Борба"

„Във Великотърновска област се осъществява ежедневен контрол с техническите средства за спазване на Закона за движение по пътищата. Устройствата се натоварват максимално както през деня, така и нощем“, увериха от отдел „Охранителна полиция“.

Недобросъвестни граждани умишлено извършват посегателства върху стационарните камери за контрол на скоростния режим по пътищата във Великотърновска област.

Вандали пръскат със спрей стъклата на устройствата, за да не могат да заснемат нарушители. Това споделиха служители от отдел „Охранителна полиция“ на ОДМВР във Велико Търново.

Заради това се налага блюстителите на реда редовно да проверяват изправността на камерите и да почистват стъклата с разредител. Паметливи шофьори припомнят, че хулигани бяха дръзнали дори да стрелят по камерата, която следи за джигити в участъка с висока концентрация на катастрофи по главния път София – Варна на разклона за лясковското село Джулюница. Уредът временно беше изваден от строя, но в момента работи.

От известно време камерата край с. Момин сбор не може да засича любители на високите скорости, защото е в техническа неизправност. Скоро обаче ще бъде ремонтирана. Преди дни граждани алармирали, че скоростната камера е силно наклонена. Вероятно е била блъсната по невнимание от преминаващ камион, но вече е изправена и предстои да заработи.

„На територията на региона има 3 стационарни камери, една преносима и 7 мобилни, които са инсталирани в патрулки“, информират от Областната дирекция на полицията в старата столица.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовската болница може да започне да връща пациенти и дори да затвори, поради липса на средства Свищовската болница може да започне да връща пациенти и дори да затвори, поради липса на средства В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорност“ Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорнос... Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клиничните пътеки Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клин... Магнитна буря удря Свищов Магнитна буря удря Свищов Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода
Виж всички новини
водещи новини
С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички Свищовска поетеса спечели престижна награда от национален литературен конкурс Свищовска поетеса спечели престижна награда от национален литературен конкурс За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Дядо Коледа дойде в Свищов и раздаде над 1000 подаръка на децата Дядо Коледа дойде в Свищов и раздаде над 1000 подаръка на децата Свищовски ученици събраха над 1800лв. в помощ на Фуркан Свищовски ученици събраха над 1800лв. в помощ на Фуркан В Свищовско село жена е била държана в плен, местен мъж е арестуван В Свищовско село жена е била държана в плен, местен мъж е арестуван Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий...
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!