РЕКОРД: В Свищов засякоха автомобил да лети със 135 км/час при ограничение от 60 км

В областта са засечени трима рекордьори с превишена скорост, като двамата са летели с автомобилите си по трасетата на община Свищов. Единият от тях е карал със 135 км/час при ограничение от 60 км, а вторият – със 157 км/час при допустими 90 км. В района на Велико Търново е заснет и автомобил, чийто водач е натискал газта и се е движил със 137 км/час при разрешени 60 км. От началото на тази година са издадени общо 21 887 фиша за превишена скорост по пътищата на област Велико Търново, съобщи "Борба"

„Във Великотърновска област се осъществява ежедневен контрол с техническите средства за спазване на Закона за движение по пътищата. Устройствата се натоварват максимално както през деня, така и нощем“, увериха от отдел „Охранителна полиция“.

Недобросъвестни граждани умишлено извършват посегателства върху стационарните камери за контрол на скоростния режим по пътищата във Великотърновска област.

Вандали пръскат със спрей стъклата на устройствата, за да не могат да заснемат нарушители. Това споделиха служители от отдел „Охранителна полиция“ на ОДМВР във Велико Търново.

Заради това се налага блюстителите на реда редовно да проверяват изправността на камерите и да почистват стъклата с разредител. Паметливи шофьори припомнят, че хулигани бяха дръзнали дори да стрелят по камерата, която следи за джигити в участъка с висока концентрация на катастрофи по главния път София – Варна на разклона за лясковското село Джулюница. Уредът временно беше изваден от строя, но в момента работи.

От известно време камерата край с. Момин сбор не може да засича любители на високите скорости, защото е в техническа неизправност. Скоро обаче ще бъде ремонтирана. Преди дни граждани алармирали, че скоростната камера е силно наклонена. Вероятно е била блъсната по невнимание от преминаващ камион, но вече е изправена и предстои да заработи.

„На територията на региона има 3 стационарни камери, една преносима и 7 мобилни, които са инсталирани в патрулки“, информират от Областната дирекция на полицията в старата столица.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!