Протест на търговците в Свищов, ректорът на Академията веднага отговаря

Търговци от Свищов излязоха на протест, след като остават без работа. Те трябва да напуснат преждевременно обектите, за които имат договори за наем.

( ВИДЕО ) Ректорът на Стопанската академия отговаря, защо договорите им се прекратяват предсрочно...

В знак на протест тази сутрин те пресичаха пешеходна пътека и така блокират движението. Обявили са, че за 15 минути ще изразят недоволството си по този начин. На 15 януари те трябва да напуснат сградите, за които са сключили договор.

"Получихме предизвестие в средата на ноември. В него пишеше, че ни се прекратяват договорите до 15 януари, до 30-ти трябва да премахнем обектите си. Не сме информирани за намеренията им. Всички обекти са семеен бизнес, оставаме без прехрана", разказа Емилия Цветанова, представител на търговците. 

Теренът е собственост на Стопанската академия и МОН. Ще се прехвърли на държавата.

"Тези имоти са ни бреме. Искаме да не плащаме данъци, да се освободим от тях. Затова е и предизвестието от 2 месеца, за да изготвим документите за връщане на държавата. Надяваме се да има инвестиционни намерения. За да бъде продаден имотът, трябва да бъде освободен теренът", коментира ректорът на Стопанската академия проф. д-р Марияна Божинова.

Търговците са били уверявани, че теренът ще бъде облагороден. В един момент Стопанската академия решава да продава без обявено инвестиционно намерение, споделя още Цветанова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Ще има ли Лидл срещу болницата в Свищов?  Местни търговци скочиха против продажбата на парцел

Източник, видео и кадър: NOVA

Рейтинг: 3.5
Още по темата
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!