Протест на търговците в Свищов, ректорът на Академията веднага отговаря

Търговци от Свищов излязоха на протест, след като остават без работа. Те трябва да напуснат преждевременно обектите, за които имат договори за наем.

( ВИДЕО ) Ректорът на Стопанската академия отговаря, защо договорите им се прекратяват предсрочно...

В знак на протест тази сутрин те пресичаха пешеходна пътека и така блокират движението. Обявили са, че за 15 минути ще изразят недоволството си по този начин. На 15 януари те трябва да напуснат сградите, за които са сключили договор.

"Получихме предизвестие в средата на ноември. В него пишеше, че ни се прекратяват договорите до 15 януари, до 30-ти трябва да премахнем обектите си. Не сме информирани за намеренията им. Всички обекти са семеен бизнес, оставаме без прехрана", разказа Емилия Цветанова, представител на търговците. 

Теренът е собственост на Стопанската академия и МОН. Ще се прехвърли на държавата.

"Тези имоти са ни бреме. Искаме да не плащаме данъци, да се освободим от тях. Затова е и предизвестието от 2 месеца, за да изготвим документите за връщане на държавата. Надяваме се да има инвестиционни намерения. За да бъде продаден имотът, трябва да бъде освободен теренът", коментира ректорът на Стопанската академия проф. д-р Марияна Божинова.

Търговците са били уверявани, че теренът ще бъде облагороден. В един момент Стопанската академия решава да продава без обявено инвестиционно намерение, споделя още Цветанова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Ще има ли Лидл срещу болницата в Свищов?  Местни търговци скочиха против продажбата на парцел

Източник, видео и кадър: NOVA

Рейтинг: 3.5
Още по темата
Последни новини
Увеличен брой кандидат-студенти регистрират в Свищовската академия Увеличен брой кандидат-студенти регистрират в Свищовската академия В Свищов да не се допуска запрашаване на околната среда и изхърляне на отпадъци на нерегламентирани за целта места В Свищов да не се допуска запрашаване на околната среда и изхърляне на отпадъци на нерегламентирани ... Ученици от Свищов ръчно изработиха и закичиха с над 100 мартенички възрастните хора от Дом Ученици от Свищов ръчно изработиха и закичиха с над 100 мартенички възрастните хора от Дом "Мария Лу... Свищов вече е с най-много болни от COVID в цялата област, спират зелените коридори Свищов вече е с най-много болни от COVID в цялата област, спират зелените коридори Петък вечер: Пиян свищовлия подкара кола, друг с 2.81 промила самокатастрофира Петък вечер: Пиян свищовлия подкара кола, друг с 2.81 промила самокатастрофира Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, обяви премиерът Бойко Борисов Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, обяви премиерът Бойко Борисов Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от понеделник отварят ресторанти и кафета Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от понеделник отварят ресторанти и кафета Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов  за ремонт на спортна зала Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов за ремонт на спортна зала "Септември" В Свищов правят модерен и с удобства В Свищов правят модерен и с удобства "Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслуж... ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... Разбиха нарколаборатория за половин милион, арестуван е свищовлия Разбиха нарколаборатория за половин милион, арестуван е свищовлия Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Газта идва в Свищов до октомври, днес стартира изграждането на последните 42 км от газопровода Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати Блокада и задръстване на ул. Блокада и задръстване на ул. "Трети Март" в Свищов поради ежедневни товаро-разтоварни дейности
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!