В Свищов бе отбелязан патронният празник на СУ „Димитър Благоев“

„Празникът на училището е и празник на знанието. Знанието е залог за успех. За да можем, трябва първо да знаем. В нашето училище ние учим днес, за да успеем утре!“

Гости на празника бяха д-р Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, Любомира Петрова – секретар на Община Свищов, Румяна Кузева – началник отдел образование към Община Свищов.

Чухме стихове за училището, изпълнени от Лилия Радева и Симеон Евтимов от 4-ти „б“ клас.

Госпожа Цветанка Кирова, директор на Средно училище „ Димитър Благоев“ отправи приветствие по случай празника на училището.

Г-н Генчев отправи своя поздрав за празника и награди Радослав Шарков от 1-ви „в“ клас за направеното дарение от 25 туби капачки за училищното сърце. Като призова всички да сме добри, благородни и да си помагаме.

Сара и Теди от Арт център "Творецът" изпълниха танца "Слънчогледови семки". Хореографията е на Явор Узунов.

Празникът на училището е ден, в който отчитаме успехите, постигнати през учебната година. Г-жа Кирова награди пълните отличници и изявените ученици на СУ „Димитър Благоев“.

Своето вълнение в рими изрази Полина Георгиева от 1-ви “б” клас със стихче за буквите.

По традиция на празника на училището се връчва награда от името на

господин Анатолий Томев на абитуриент, постигнал успехи в учебната работа, със значими постижения и прояви извън учебната дейност и изявени способности в областта на литературата, изобразителното изкуство и музиката.

Тази година отличените дванадесетокласници са Ралица Христова Георгиева и Стела Свиленова Христова от 12-ти „а“ клас.

Всяка година Ученическият съвет на СУ "Димитър Благоев" връчва плакет на своите представители - абитуриенти.

Тази година плакети получават Калина Филипова от 12-ти „в“ клас и Иван Димитров от 12-ти „б“.

Благодарим ви за отдадеността, креативността и помощта в реализирането на стотици добри дела и инициативи. Бъдете промяната, която искате да видите в света!

За празничното ни настроение се погрижиха танцьорите от детско-юношеския танцов ансамбъл „ Дунавска младост“ при Първо българско народно читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови- 1856 “, които изпълниха ръченица

Благодарим на всички, присъствали на нашето тържество!

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Побой в нощно заведение в Свищов завърши с потрошено лице на клиент Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!