Нов парк за 200 хил. в центъра ще зарадва свищовлии още тази година

Във връзка с огромното желание на живущите в централната част на Свищов и целенасочените действия на Общината за облагородяване на градска жизнена среда, в крайдунавския град започна дългоочакваното изграждане на парк „Хаджи Димитър“. 

Община Свищов извървя тежка процедура по придобиване на цялата собственост на имота, върху който ще бъде изграден новият парк и днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на строителните дейности, като пожела на свищовската фирма лека и безаварийна работа. 

В момента парцелът, който е разположен между улиците „Хаджи Димитър“ и „Петър Ангелов“, представлява свободно естествено затревено пространство, което след обновяване и функционално преустройство, предстои да се превърне в зелена зона за отдих и игри. В проекта се предвижда изграждане на зелен паркинг за 12 МПС, изграждане на детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години, зона за тихи игри и организирана зона за отдих с парково обзавеждане. В проекта е предвидено да се инсталират кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци и подходящо парково осветление. 

На новия парк „Хаджи Димитър“ ще да бъде осигурен достъп за деца и възрастни с увреждания, както  и паркомясто за инвалиди.

Средствата за строително-ремонтните дейности, в размер на 200 хил. лв., са осигурени от капиталовите разходи на община Свищов, а срокът за изпълнение на проекта е до месец септември, тази година.

Рейтинг: 2.7
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!