Нов модерен влак с екстри вече свързва Свищов с южна България

Пътуването от Свищов до Пловдив вече е само с едно прекачване на гара Левски.

Композицията на влака е в състав от вагони първа и втора класа, оборудвани с контакти, пердета и подглавници. За още по-комфортното пътуване има и бистро-вагон, в който се предлагат храни и напитки.

От 13.12.2020 г. БДЖ осигурява директен влак от Централна северна до Централна южна България – удължен е маршрутът на бързия влак „Янтра“ и той вече пътува от Горна Оряховица през София до Пазарджик и Пловдив, и обратно.

Влакът потегля от Горна Оряховица в 05:15 ч. и след спиране само в градовете Павликени, Левски, Плевен, Червен бряг, Роман и Мездра пристига в столицата в 09:05 ч. След престой от 20 минути, композицията продължава за Южна България, спирайки в гарите Септември и Пазарджик, като пристига в Пловдив малко преди 12:00 часа.

В обратна посока, влак „Янтра” потегля от Пловдив в 13:25 ч.  и спирайки отново в Пазарджик и Септември пристига в София само за два часа и половина – в 16:01 ч. След около 20-минутен престой, в 16:20 ч. продължава своето пътуване през гарите Мездра, Червен бряг, Плевен, Левски, Павликени и Горна Оряховица, където пристига в 20:05 ч. и има връзка за Велико Търново и Габрово в 20:28 ч.

Разписанието на влаковете Свищов-Левски и Левски-Свищов също прави връзка с влак "Янтра" на гара Левски, в следните часове:

В посока Свищов - Левски – Пловдив:

Свищов 04:40 ч. - Левски 05:31 ч.   (влак 24201)

Левски 05:55 ч. - Пловдив 11:54 ч.   (влак 2640 "Янтра")

Престой на гара Левски 24 мин. Пътуването е само с едно прекачване – на гара Левски.

В посока Пловдив - Левски – Свищов:

Пловдив 13:25 ч. - Левски 19:26 ч.  (влак 2641 "Янтра")

Левски 21:45 ч. - Свищов 22:37 ч. (влак 24212)

В посока Пловдив - Свищов, с влак Янтра престоят на гара Левски е голям ( около 2ч. и 15 мин.), но пък пътуването е само с едно прекачване – на гара Левски, което е предимството.

Подробна информация може да бъде получена на сайта на БДЖ – www.bdz.bg и на телефон 070010200.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, съобщи премиерът Борисов Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем, съобщи премиерът Борисов Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Банкети за 8 март ще пълнят заведенията в Свищов, от утре отварят ресторанти и кафета Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Свищовлии да могат да пътуват и с Tesla по новата магстрала за София и Варна Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Детска игра с огън едва не изпепели три сгради в Свищовско, четирима огнеборци гасиха пожара Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Ученици от Свищов участват в експеримент на големия адронен ускорител в Церн Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Силен трус разлюля Румъния, усетен е и у нас Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Вардимския остров да стане защитена зона предлагат екоинспектори Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство Футболистите на Катранов шампиони на Свищов, отиват на Областното първенство В Свищов правят модерен и с удобства В Свищов правят модерен и с удобства "Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслуж... Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха 143 литра Домашен производител на ракийка изгоря след обява в интернет, свищовските митничари му конфискуваха ... По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците По пример от Европа община Свищов започва разделно събиране на отпадъците Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията Министър Ангелов: До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca Свищовската болница е първенец по ваксинация, за ден 85 свищовлии имунизирани с AstraZeneca ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. ОДОБРЕНО: Свищовлии ще пътуват по европейски до София и Варна, магистрала Хемус ще ни е на 30 мин. Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех Свищовските митничари спипаха близо половин тон контрабанден тютюн в нелегален цех Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов Нанесоха телесна повреда на полицай от Свищов с метална кофа, има арестуван Нанесоха телесна повреда на полицай от Свищов с метална кофа, има арестуван Днес Свищов се сдоби с четири еко контейнера за дрехи и обувки Днес Свищов се сдоби с четири еко контейнера за дрехи и обувки Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов  за ремонт на спортна зала Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов за ремонт на спортна зала "Септември" В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати В свищовско село разбиха тухлена стена и обраха склад за растителни препарати За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление За 250 хил. лв. осем свищовски села грейват с ново модерно осветление Блокада и задръстване на ул. Блокада и задръстване на ул. "Трети Март" в Свищов поради ежедневни товаро-разтоварни дейности
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!