Нов модерен влак с екстри вече свързва Свищов с южна България

Пътуването от Свищов до Пловдив вече е само с едно прекачване на гара Левски.

Композицията на влака е в състав от вагони първа и втора класа, оборудвани с контакти, пердета и подглавници. За още по-комфортното пътуване има и бистро-вагон, в който се предлагат храни и напитки.

От 13.12.2020 г. БДЖ осигурява директен влак от Централна северна до Централна южна България – удължен е маршрутът на бързия влак „Янтра“ и той вече пътува от Горна Оряховица през София до Пазарджик и Пловдив, и обратно.

Влакът потегля от Горна Оряховица в 05:15 ч. и след спиране само в градовете Павликени, Левски, Плевен, Червен бряг, Роман и Мездра пристига в столицата в 09:05 ч. След престой от 20 минути, композицията продължава за Южна България, спирайки в гарите Септември и Пазарджик, като пристига в Пловдив малко преди 12:00 часа.

В обратна посока, влак „Янтра” потегля от Пловдив в 13:25 ч.  и спирайки отново в Пазарджик и Септември пристига в София само за два часа и половина – в 16:01 ч. След около 20-минутен престой, в 16:20 ч. продължава своето пътуване през гарите Мездра, Червен бряг, Плевен, Левски, Павликени и Горна Оряховица, където пристига в 20:05 ч. и има връзка за Велико Търново и Габрово в 20:28 ч.

Разписанието на влаковете Свищов-Левски и Левски-Свищов също прави връзка с влак "Янтра" на гара Левски, в следните часове:

В посока Свищов - Левски – Пловдив:

Свищов 04:40 ч. - Левски 05:31 ч.   (влак 24201)

Левски 05:55 ч. - Пловдив 11:54 ч.   (влак 2640 "Янтра")

Престой на гара Левски 24 мин. Пътуването е само с едно прекачване – на гара Левски.

В посока Пловдив - Левски – Свищов:

Пловдив 13:25 ч. - Левски 19:26 ч.  (влак 2641 "Янтра")

Левски 21:45 ч. - Свищов 22:37 ч. (влак 24212)

В посока Пловдив - Свищов, с влак Янтра престоят на гара Левски е голям ( около 2ч. и 15 мин.), но пък пътуването е само с едно прекачване – на гара Левски, което е предимството.

Подробна информация може да бъде получена на сайта на БДЖ – www.bdz.bg и на телефон 070010200.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!