Кметът Генчев връчи почетни награди „За граждански заслуги“ в ситуация на COVID-19

В Деня на българската община – 12 октомври кметът на Свищов Генчо Генчев отправи благодарност и направи заслужен реверанс към жителите на Общината и институциите, проявили гражданска позиция, самоотверженост и съпричастност към връхлетялата ни през 2020-та година извънредна ситуация на COVID-19.
Съгласно чл. 33, ал. 2 и 4, и чл. 46, ал. 1, т. 1 от изцяло новата действаща Наредба за символите почетните знаци и отличията на Община Свищов, за първи път бяха присъдени следните награди:


1. Награда за „За граждански заслуги“ – медал I, II и III степен и почетна грамота;


2. Награда за „За граждански заслуги“ – значка и почетна грамота.
 
Съгласно текста на Наредбата, двете отличия се присъждат на български и чуждестранни граждани или организации – висши държавници, военни лица, представители на духовенството, изявени общественици, културни, просветни и спортни дейци, представители на стопанския сектор и на организации с нестопанска цел, които имат големи заслуги за укрепване и развитие на гражданското общество и демократичните институции, за защита на човешките права и свободи, за развитие на обществените и социалните услуги и здравеопазването, за развитие на местната култура, образование и спорт, съхраняване и развитие на културно-историческото наследство, за подпомагане на граждани в затруднено социално положение или неравностойното физическо състояние, за принос в кризисни ситуации и извънредно положение, за борба с бедствия и аварии, за опазване на околната среда, за принос към подобряване условията на живот в община Свищов, както и за изграждане доброто име на град Свищов и общината.
Именно за принос в кризисни ситуации и извънредно положение и в знак на признателност, и уважение към проявената гражданска позиция, със свое решение кметът на община Свищов връчи следните награди:
 
Медал „За граждански заслуги“ – III степен и почетна грамота:

Десислав Георгиев Тодоров
Христо Борисов Цветанов
Надя Филипова Кавалджиева
Теменужка Димитрова Тодорова
Десислава Емилова Йорданова
Искра Великова Гайдарова
Еленка Тодорова  Макавеева
Милена Мариянова Дончева
Димитър Димитров – икономически директор на МБАЛ „Юлия Вревска – гр. Бяла“ ЕООД
Общински Кризисен център – село Овча могила – Иван Трифонов Тодоров, Тихомир Енчев Веселинов, Зия Асанов Ибрямов
Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Свищов
Дом за стари хора „Мария Луиза“, Свищов
Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция – с. Овча могила
Домашен социален патронаж – Свищов
РУ на МВР – Свищов
Център за спешна медицинска помощ – филиал Свищов

 
Медал „За граждански заслуги“ – II степен и почетна грамота:

ППОК „Изгрев-93“ – с. Царевец
ППОКЧС „Земеделец 93“ – с. Козловец
ОППК „ЗОРА І“ – с. Българско Сливово
ОППК „ПОБЕДА 93“ – с. Хаджидимитрово
„Сортови семена – Свищов“ АД


Медал „За граждански заслуги“ – I степен и почетна грамота:

Медицинските сестри и санитарката, работещи в COVID-отделението на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов

Лидия Сотирова Македонска
Даниела Йорданова Симеонова
Иванка Янева Атанасова


Значка „За граждански заслуги“ и почетна грамота:
 
ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ

Звено „Сигурност и контрол“ при Община Свищов

СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ
 
Генчо Божинов Генчев
Станислава Красимирова Стоянова
Кристиян Василев Кирилов
Иван Борисов Шопов
Илиян Венков Георгиев
Бедри Юсуфов Алиев
Анелия Ангелова Димитрова
Стефан Иванов Кирчев
Стоян Симеонов Парашкевов
Теодора Димитрова Петрова
Таня Игнатова Ликова
Мариела Иларионова Крачкова – Директор на ДСХ „Мария Луиза“
Данчо Кръстев Великов – Директор на Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с деменция – с. Овча могила
Анелия Ангелова Димитрова – Ръководител на ОбС „Социални дейности“
Мария Иванова Тодорова – общински съветник
Милен Емилов Динков – общински съветник
Стефан Иванов Димитров
Богдан Емануилов Велинов

ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ
 
СА „Димитър Апостолов Ценов“
ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“
СУ „Димитър Благоев“

 
ЧАСТНИ ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ
 
„Марико“ ЕООД – Свищов
 „Елмакс – 90 Ангелови и сие СД“ – Свищов
„Кемапул“ ЕООД – Свищов

 
ГРАЖДАНИ
 
Ганчо Петков Ламбев – Почетен гражданин на Свищов
Цветан Николов Атанасов – дарил пенсията си
Наталия Йорданова Богданова
Елка Христова Христова
Калин Йорданов Йорданов
Вилдирас Любенов Енчев
Любомир Георгиев Полянов
Доника Славчова Влайкова
 Анна Антониева Христозова    
Юлий Георгиев Минчев
 Емил Асенов Христов
Стефан Цветков Пашов
Билянт Бейханов Рамиев
Светла Маринова Блажева
Лора Нуркова
Северина Йорданова Нуркова
Ана Начева Плугчиева
Марияна Върбанова Иванова
Красимира Александрова Атанасова
Вербил Реджаев Юсмиев
Белгин Юсмен
Стефан Александров Белчев
Митко Янев
Станимир Симеонов Иванов
Ервюл Реджаев Юсниев
Цветан Николов Атанасов
Тодор Димитров Тодоров
Танер Ибрахимов

На трогателната церемония, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, след като получи своята награда, взе думата и каза: „Сигурно много от вас не знаят, но по време на извънредната ситуация кметът Генчев беше на терен денонощно и откликваше на всяко едно позвъняване в Кризисния център. Той беше и психолог, и логистика, и лекар… Когато си вътре в огнището и не се отказваш, това означава, че имаш наистина голямо сърце и смелост. Вие доказахте, че в трудни ситуации нашите съграждани могат да разчитат на Вас. Благодарим Ви, господин Генчев!“. Кметът от своя страна също благодари на колегите си – кметовете на населените места, за това, че в изключително трудната извънредна ситуация са били близо до жителите на населени си места и заедно са преодолели кризата.
Към всички отличени носители на наградата „За граждански заслуги“ кметът се обърна така: „Това предизвикателство, пред което бе изправен целият свят ни връхлетя, когато най-малко очаквахме, но мога да кажа, че благодарение на Вас и Вашата помощ община Свищов е една от малкото общини в България, която овладя разпространението на COVID-19. Тази есен се изправяме отново пред изключително голямо предизвикателство, но ако продължим по този начин, всички заедно и ръка за ръка, да опазваме здравето на близките и хората около нас, вярвам ще преминем по-плавно и безболезнено през заразата. Дълбок поклон пред всички Вас, които откликнахте и участвахте безкористно в борбата  с коронавирус!“.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов В Свищов ударно набират войници за армията В Свищов ударно набират войници за армията Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлия е в болница след изпреварване и челен удар в камион Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!