Кметът Генчев връчи почетни награди „За граждански заслуги“ в ситуация на COVID-19

В Деня на българската община – 12 октомври кметът на Свищов Генчо Генчев отправи благодарност и направи заслужен реверанс към жителите на Общината и институциите, проявили гражданска позиция, самоотверженост и съпричастност към връхлетялата ни през 2020-та година извънредна ситуация на COVID-19.
Съгласно чл. 33, ал. 2 и 4, и чл. 46, ал. 1, т. 1 от изцяло новата действаща Наредба за символите почетните знаци и отличията на Община Свищов, за първи път бяха присъдени следните награди:


1. Награда за „За граждански заслуги“ – медал I, II и III степен и почетна грамота;


2. Награда за „За граждански заслуги“ – значка и почетна грамота.
 
Съгласно текста на Наредбата, двете отличия се присъждат на български и чуждестранни граждани или организации – висши държавници, военни лица, представители на духовенството, изявени общественици, културни, просветни и спортни дейци, представители на стопанския сектор и на организации с нестопанска цел, които имат големи заслуги за укрепване и развитие на гражданското общество и демократичните институции, за защита на човешките права и свободи, за развитие на обществените и социалните услуги и здравеопазването, за развитие на местната култура, образование и спорт, съхраняване и развитие на културно-историческото наследство, за подпомагане на граждани в затруднено социално положение или неравностойното физическо състояние, за принос в кризисни ситуации и извънредно положение, за борба с бедствия и аварии, за опазване на околната среда, за принос към подобряване условията на живот в община Свищов, както и за изграждане доброто име на град Свищов и общината.
Именно за принос в кризисни ситуации и извънредно положение и в знак на признателност, и уважение към проявената гражданска позиция, със свое решение кметът на община Свищов връчи следните награди:
 
Медал „За граждански заслуги“ – III степен и почетна грамота:

Десислав Георгиев Тодоров
Христо Борисов Цветанов
Надя Филипова Кавалджиева
Теменужка Димитрова Тодорова
Десислава Емилова Йорданова
Искра Великова Гайдарова
Еленка Тодорова  Макавеева
Милена Мариянова Дончева
Димитър Димитров – икономически директор на МБАЛ „Юлия Вревска – гр. Бяла“ ЕООД
Общински Кризисен център – село Овча могила – Иван Трифонов Тодоров, Тихомир Енчев Веселинов, Зия Асанов Ибрямов
Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Свищов
Дом за стари хора „Мария Луиза“, Свищов
Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция – с. Овча могила
Домашен социален патронаж – Свищов
РУ на МВР – Свищов
Център за спешна медицинска помощ – филиал Свищов

 
Медал „За граждански заслуги“ – II степен и почетна грамота:

ППОК „Изгрев-93“ – с. Царевец
ППОКЧС „Земеделец 93“ – с. Козловец
ОППК „ЗОРА І“ – с. Българско Сливово
ОППК „ПОБЕДА 93“ – с. Хаджидимитрово
„Сортови семена – Свищов“ АД


Медал „За граждански заслуги“ – I степен и почетна грамота:

Медицинските сестри и санитарката, работещи в COVID-отделението на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов

Лидия Сотирова Македонска
Даниела Йорданова Симеонова
Иванка Янева Атанасова


Значка „За граждански заслуги“ и почетна грамота:
 
ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ

Звено „Сигурност и контрол“ при Община Свищов

СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ
 
Генчо Божинов Генчев
Станислава Красимирова Стоянова
Кристиян Василев Кирилов
Иван Борисов Шопов
Илиян Венков Георгиев
Бедри Юсуфов Алиев
Анелия Ангелова Димитрова
Стефан Иванов Кирчев
Стоян Симеонов Парашкевов
Теодора Димитрова Петрова
Таня Игнатова Ликова
Мариела Иларионова Крачкова – Директор на ДСХ „Мария Луиза“
Данчо Кръстев Великов – Директор на Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с деменция – с. Овча могила
Анелия Ангелова Димитрова – Ръководител на ОбС „Социални дейности“
Мария Иванова Тодорова – общински съветник
Милен Емилов Динков – общински съветник
Стефан Иванов Димитров
Богдан Емануилов Велинов

ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ
 
СА „Димитър Апостолов Ценов“
ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“
СУ „Димитър Благоев“

 
ЧАСТНИ ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ
 
„Марико“ ЕООД – Свищов
 „Елмакс – 90 Ангелови и сие СД“ – Свищов
„Кемапул“ ЕООД – Свищов

 
ГРАЖДАНИ
 
Ганчо Петков Ламбев – Почетен гражданин на Свищов
Цветан Николов Атанасов – дарил пенсията си
Наталия Йорданова Богданова
Елка Христова Христова
Калин Йорданов Йорданов
Вилдирас Любенов Енчев
Любомир Георгиев Полянов
Доника Славчова Влайкова
 Анна Антониева Христозова    
Юлий Георгиев Минчев
 Емил Асенов Христов
Стефан Цветков Пашов
Билянт Бейханов Рамиев
Светла Маринова Блажева
Лора Нуркова
Северина Йорданова Нуркова
Ана Начева Плугчиева
Марияна Върбанова Иванова
Красимира Александрова Атанасова
Вербил Реджаев Юсмиев
Белгин Юсмен
Стефан Александров Белчев
Митко Янев
Станимир Симеонов Иванов
Ервюл Реджаев Юсниев
Цветан Николов Атанасов
Тодор Димитров Тодоров
Танер Ибрахимов

На трогателната церемония, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, след като получи своята награда, взе думата и каза: „Сигурно много от вас не знаят, но по време на извънредната ситуация кметът Генчев беше на терен денонощно и откликваше на всяко едно позвъняване в Кризисния център. Той беше и психолог, и логистика, и лекар… Когато си вътре в огнището и не се отказваш, това означава, че имаш наистина голямо сърце и смелост. Вие доказахте, че в трудни ситуации нашите съграждани могат да разчитат на Вас. Благодарим Ви, господин Генчев!“. Кметът от своя страна също благодари на колегите си – кметовете на населените места, за това, че в изключително трудната извънредна ситуация са били близо до жителите на населени си места и заедно са преодолели кризата.
Към всички отличени носители на наградата „За граждански заслуги“ кметът се обърна така: „Това предизвикателство, пред което бе изправен целият свят ни връхлетя, когато най-малко очаквахме, но мога да кажа, че благодарение на Вас и Вашата помощ община Свищов е една от малкото общини в България, която овладя разпространението на COVID-19. Тази есен се изправяме отново пред изключително голямо предизвикателство, но ако продължим по този начин, всички заедно и ръка за ръка, да опазваме здравето на близките и хората около нас, вярвам ще преминем по-плавно и безболезнено през заразата. Дълбок поклон пред всички Вас, които откликнахте и участвахте безкористно в борбата  с коронавирус!“.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов кола блъсна пресичаща жена, има пострадали В Свищов кола блъсна пресичаща жена, има пострадали Ученици пълнят класните стаи, свищовлии отново на ресторант, театър и кафе Ученици пълнят класните стаи, свищовлии отново на ресторант, театър и кафе В Свищов млади доброволци изграждат парк за гости и студенти в града В Свищов млади доброволци изграждат парк за гости и студенти в града Стоян Ников остава без ток за 8 часа в понеделник - Рила, Симеон Ванков, Черни връх с временни смущения Стоян Ников остава без ток за 8 часа в понеделник - Рила, Симеон Ванков, Черни връх с временни смуще... ЦИК обяви имената на избраните народни представители от Великотърновския район ЦИК обяви имената на избраните народни представители от Великотърновския район Свищов ще има един депутат в новия парламент, да представлява региона избра и здравният министър Свищов ще има един депутат в новия парламент, да представлява региона избра и здравният министър Свищовлии ще се радват на слънчев уикенд, подходящ за разходка и спорт сред природата Свищовлии ще се радват на слънчев уикенд, подходящ за разходка и спорт сред природата Нова акция на полицаите - масирано ще проверяват и глобяват мотористите Нова акция на полицаите - масирано ще проверяват и глобяват мотористите В Свищов бракониери ловят незаконно риба с 50 метрова хрилна мрежа В Свищов бракониери ловят незаконно риба с 50 метрова хрилна мрежа В Свищов отварят всичко: Дискотеки, заведения, училища и академията при определени условия В Свищов отварят всичко: Дискотеки, заведения, училища и академията при определени условия Утре ще е втори ден без ток в Свищов,  дърпат шалтера на главната и големи квартали в града Утре ще е втори ден без ток в Свищов, дърпат шалтера на главната и големи квартали в града Свищовлии вече не могат да вземат шофьорски книжки заради пандемията Свищовлии вече не могат да вземат шофьорски книжки заради пандемията
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
Трима са арестувани в Свищов при спецоперация на жандармерия, полиция и прокуратура Трима са арестувани в Свищов при спецоперация на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов вече се създават квалифицирани кадри с професионална подготовка в няколко сфери В Свищов вече се създават квалифицирани кадри с професионална подготовка в няколко сфери От днес детските градини и яслите в Свищов възобновяват работата си От днес детските градини и яслите в Свищов възобновяват работата си Видеоклипове от Свищов прославиха града ни в цяла България Видеоклипове от Свищов прославиха града ни в цяла България Паметници на културата в Свищов грейнаха с художествено осветление  Паметници на културата в Свищов грейнаха с художествено осветление  В Свищовско хванаха тарикат да кара кола с взети назаем номера от друг автомобил В Свищовско хванаха тарикат да кара кола с взети назаем номера от друг автомобил В свищовско село хвнаха 24-годишен напушен с трева да кара Ауди по главната В свищовско село хвнаха 24-годишен напушен с трева да кара Ауди по главната В Свищовско разбиха врата на жилище и откраднаха 1240лв.  от собственика В Свищовско разбиха врата на жилище и откраднаха 1240лв. от собственика В Свищов масово се разхождат болни хора, официално с COVID са вече 398, в болница са 107 души В Свищов масово се разхождат болни хора, официално с COVID са вече 398, в болница са 107 души Дамите от Инър Уийл Клуб Свищов с Дарение по случай 70 години от създаването на Детски отдел към Читалищна Библиотека в града Дамите от Инър Уийл Клуб Свищов с Дарение по случай 70 години от създаването на Детски отдел към Чит...
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!