Кметът Генчев връчи почетни награди „За граждански заслуги“ в ситуация на COVID-19

В Деня на българската община – 12 октомври кметът на Свищов Генчо Генчев отправи благодарност и направи заслужен реверанс към жителите на Общината и институциите, проявили гражданска позиция, самоотверженост и съпричастност към връхлетялата ни през 2020-та година извънредна ситуация на COVID-19.
Съгласно чл. 33, ал. 2 и 4, и чл. 46, ал. 1, т. 1 от изцяло новата действаща Наредба за символите почетните знаци и отличията на Община Свищов, за първи път бяха присъдени следните награди:


1. Награда за „За граждански заслуги“ – медал I, II и III степен и почетна грамота;


2. Награда за „За граждански заслуги“ – значка и почетна грамота.
 
Съгласно текста на Наредбата, двете отличия се присъждат на български и чуждестранни граждани или организации – висши държавници, военни лица, представители на духовенството, изявени общественици, културни, просветни и спортни дейци, представители на стопанския сектор и на организации с нестопанска цел, които имат големи заслуги за укрепване и развитие на гражданското общество и демократичните институции, за защита на човешките права и свободи, за развитие на обществените и социалните услуги и здравеопазването, за развитие на местната култура, образование и спорт, съхраняване и развитие на културно-историческото наследство, за подпомагане на граждани в затруднено социално положение или неравностойното физическо състояние, за принос в кризисни ситуации и извънредно положение, за борба с бедствия и аварии, за опазване на околната среда, за принос към подобряване условията на живот в община Свищов, както и за изграждане доброто име на град Свищов и общината.
Именно за принос в кризисни ситуации и извънредно положение и в знак на признателност, и уважение към проявената гражданска позиция, със свое решение кметът на община Свищов връчи следните награди:
 
Медал „За граждански заслуги“ – III степен и почетна грамота:

Десислав Георгиев Тодоров
Христо Борисов Цветанов
Надя Филипова Кавалджиева
Теменужка Димитрова Тодорова
Десислава Емилова Йорданова
Искра Великова Гайдарова
Еленка Тодорова  Макавеева
Милена Мариянова Дончева
Димитър Димитров – икономически директор на МБАЛ „Юлия Вревска – гр. Бяла“ ЕООД
Общински Кризисен център – село Овча могила – Иван Трифонов Тодоров, Тихомир Енчев Веселинов, Зия Асанов Ибрямов
Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Свищов
Дом за стари хора „Мария Луиза“, Свищов
Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция – с. Овча могила
Домашен социален патронаж – Свищов
РУ на МВР – Свищов
Център за спешна медицинска помощ – филиал Свищов

 
Медал „За граждански заслуги“ – II степен и почетна грамота:

ППОК „Изгрев-93“ – с. Царевец
ППОКЧС „Земеделец 93“ – с. Козловец
ОППК „ЗОРА І“ – с. Българско Сливово
ОППК „ПОБЕДА 93“ – с. Хаджидимитрово
„Сортови семена – Свищов“ АД


Медал „За граждански заслуги“ – I степен и почетна грамота:

Медицинските сестри и санитарката, работещи в COVID-отделението на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов

Лидия Сотирова Македонска
Даниела Йорданова Симеонова
Иванка Янева Атанасова


Значка „За граждански заслуги“ и почетна грамота:
 
ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ

Звено „Сигурност и контрол“ при Община Свищов

СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ
 
Генчо Божинов Генчев
Станислава Красимирова Стоянова
Кристиян Василев Кирилов
Иван Борисов Шопов
Илиян Венков Георгиев
Бедри Юсуфов Алиев
Анелия Ангелова Димитрова
Стефан Иванов Кирчев
Стоян Симеонов Парашкевов
Теодора Димитрова Петрова
Таня Игнатова Ликова
Мариела Иларионова Крачкова – Директор на ДСХ „Мария Луиза“
Данчо Кръстев Великов – Директор на Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с деменция – с. Овча могила
Анелия Ангелова Димитрова – Ръководител на ОбС „Социални дейности“
Мария Иванова Тодорова – общински съветник
Милен Емилов Динков – общински съветник
Стефан Иванов Димитров
Богдан Емануилов Велинов

ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ
 
СА „Димитър Апостолов Ценов“
ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“
СУ „Димитър Благоев“

 
ЧАСТНИ ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ
 
„Марико“ ЕООД – Свищов
 „Елмакс – 90 Ангелови и сие СД“ – Свищов
„Кемапул“ ЕООД – Свищов

 
ГРАЖДАНИ
 
Ганчо Петков Ламбев – Почетен гражданин на Свищов
Цветан Николов Атанасов – дарил пенсията си
Наталия Йорданова Богданова
Елка Христова Христова
Калин Йорданов Йорданов
Вилдирас Любенов Енчев
Любомир Георгиев Полянов
Доника Славчова Влайкова
 Анна Антониева Христозова    
Юлий Георгиев Минчев
 Емил Асенов Христов
Стефан Цветков Пашов
Билянт Бейханов Рамиев
Светла Маринова Блажева
Лора Нуркова
Северина Йорданова Нуркова
Ана Начева Плугчиева
Марияна Върбанова Иванова
Красимира Александрова Атанасова
Вербил Реджаев Юсмиев
Белгин Юсмен
Стефан Александров Белчев
Митко Янев
Станимир Симеонов Иванов
Ервюл Реджаев Юсниев
Цветан Николов Атанасов
Тодор Димитров Тодоров
Танер Ибрахимов

На трогателната церемония, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, след като получи своята награда, взе думата и каза: „Сигурно много от вас не знаят, но по време на извънредната ситуация кметът Генчев беше на терен денонощно и откликваше на всяко едно позвъняване в Кризисния център. Той беше и психолог, и логистика, и лекар… Когато си вътре в огнището и не се отказваш, това означава, че имаш наистина голямо сърце и смелост. Вие доказахте, че в трудни ситуации нашите съграждани могат да разчитат на Вас. Благодарим Ви, господин Генчев!“. Кметът от своя страна също благодари на колегите си – кметовете на населените места, за това, че в изключително трудната извънредна ситуация са били близо до жителите на населени си места и заедно са преодолели кризата.
Към всички отличени носители на наградата „За граждански заслуги“ кметът се обърна така: „Това предизвикателство, пред което бе изправен целият свят ни връхлетя, когато най-малко очаквахме, но мога да кажа, че благодарение на Вас и Вашата помощ община Свищов е една от малкото общини в България, която овладя разпространението на COVID-19. Тази есен се изправяме отново пред изключително голямо предизвикателство, но ако продължим по този начин, всички заедно и ръка за ръка, да опазваме здравето на близките и хората около нас, вярвам ще преминем по-плавно и безболезнено през заразата. Дълбок поклон пред всички Вас, които откликнахте и участвахте безкористно в борбата  с коронавирус!“.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Буца марихуана и общо 3 грама наркотик заловиха в Свищов при обиск на автомобили и имот Буца марихуана и общо 3 грама наркотик заловиха в Свищов при обиск на автомобили и имот Удължават срока на електронното преброяване до 30 септември Удължават срока на електронното преброяване до 30 септември Кражба на медни жици в Свищов разследват полицаите, взломени са и катинари на входни врати Кражба на медни жици в Свищов разследват полицаите, взломени са и катинари на входни врати В Свищов тестваха 200 учители за COVID преди старта на новата учебна година В Свищов тестваха 200 учители за COVID преди старта на новата учебна година В Свищов хванаха напушен шофьор на бус и ударил линия в БМВ В Свищов хванаха напушен шофьор на бус и ударил линия в БМВ 100 лв. КЕШ срещу ваксина дават работодателите 100 лв. КЕШ срещу ваксина дават работодателите В Свищов над 2600 ученици влязоха в обновените класни стаи В Свищов над 2600 ученици влязоха в обновените класни стаи Дамите от Инър Уийл клуб Свищов с призив към четящите деца да се включат  в националният проект „Дарявай ,докато четеш“ Дамите от Инър Уийл клуб Свищов с призив към четящите деца да се включат в националният проект „Дар... Първият учебен ден в Свищов: Присъствено, но при строги мерки - ще тестват учениците само след разрешение на родител Първият учебен ден в Свищов: Присъствено, но при строги мерки - ще тестват учениците само след разре... В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Гастарбайтери от Свищов се срещат с експерти относно правата си в Европа Гастарбайтери от Свищов се срещат с експерти относно правата си в Европа Многократно съм се убедил в силата и смелостта на свищовските пожарникари Многократно съм се убедил в силата и смелостта на свищовските пожарникари
Виж всички новини
водещи новини
ЕКСПЕРТ: Най-доброто място за трети мост на р. Дунав е при Свищов, потенциалът за развиване на туризъм е огромен ЕКСПЕРТ: Най-доброто място за трети мост на р. Дунав е при Свищов, потенциалът за развиване на туриз... За 480 хил. лева асфалтират ж.к. „Симеон Ванков“ в Свищов За 480 хил. лева асфалтират ж.к. „Симеон Ванков“ в Свищов В Свищов започват да вдигат неправомерно паркираните стари автомобили В Свищов започват да вдигат неправомерно паркираните стари автомобили РЕКОРД: В Свищов засякоха автомобил да лети със 135 км/час при ограничение от 60 км РЕКОРД: В Свищов засякоха автомобил да лети със 135 км/час при ограничение от 60 км 62-ма родители от Свищов излязоха с петиция против задължителните тестове и ваксини за COVID-19 в училища и детски заведения 62-ма родители от Свищов излязоха с петиция против задължителните тестове и ваксини за COVID-19 в уч... Побой в Свищовско село завърши с потрошен нос и арест Побой в Свищовско село завърши с потрошен нос и арест Полицията на крак, младежи отново лягат на пешеходните пътеки и снимат в Tik Tok Полицията на крак, младежи отново лягат на пешеходните пътеки и снимат в Tik Tok Свищовски ресторантьори излязоха на протест, готвят блокади Свищовски ресторантьори излязоха на протест, готвят блокади Във Вардим евакуираха трудно подвижна жена от пожар, спасиха още 8 сгради и 3 коли от изпепеляване Във Вардим евакуираха трудно подвижна жена от пожар, спасиха още 8 сгради и 3 коли от изпепеляване Красавица от Свищов постигна най-високия резултат на немския изпит за лекари, искат я пет елитни университета Красавица от Свищов постигна най-високия резултат на немския изпит за лекари, искат я пет елитни уни... ПОСЛЕДНО: Затварят заведенията в 23:00,  до 6 човека на маса през 1.5м ПОСЛЕДНО: Затварят заведенията в 23:00, до 6 човека на маса през 1.5м Свищовлии пазаруват безплатно за 20лв. в Метро Търново при ваксинация на място Свищовлии пазаруват безплатно за 20лв. в Метро Търново при ваксинация на място
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!