Кметът на Свищов започна да чете лекции в Стопанската академия

Кметът на община Свищов изнесе публична лекция пред студенти, завършващи специалности „Публична администрация“ и „Управление на проекти“

На 24.06.2022 г. в зала „Ректорат“ на СА „Д. А. Ценов бе проведена алумни среща с възпитаниците на катедра „Стратегическо планиране“, в рамките на която бе изнесена публична лекция на тема „Практиката на община Свищов при управлението на проекти“. Гост-лектор бе д-р Генчо Генчев, кмет на община Свищов. Модератори на събитието бяха проф. д-р Маргарита Богданова, декан на факултет „Мениджмънт и маркетинг“, и доц. д-р Евелина Парашкевова, ръководител на катедра „Стратегическо планиране“.

Събитието бе открито с приветствие от проф. д-р Богданова към гостът и участниците. Встъпителните думи на д-р Генчев бяха насочени към  завършващите студенти от специалностите „Публична администрация“ и „Управление на проекти“. Той им пожела успешна реализация и ги увери, че дипломата от Стопанска академия, която предстои да получат, е високо ценена в практиката и „отваря“ редица врати.

В своето изложение д-р Генчев акцентира върху съществени моменти от практиката на ръководената от него общинска администрация като започна с преглед на резултатите от работата на община Свищов по проекти през изминалите програмни периоди. Откроени бяха водещи стратегически приоритети, цели, както и степента на тяхното достигане. Маркирани бяха „конкурентни предимства“, допринесли за успешното реализиране на значими мерки и дейности от изключителна важност за града и населението.

Специално внимание бе отделено на добрите практики при реализирането на проекти в община Свищов, особено в сферата на културния туризъм и неговото отражението върху социално-икономическото развитие. Успоредно с това бяха маркирани приоритетите пред бъдещи проекти за насърчаване на предприемачеството и бизнеса в района.

В рамките на дискусионната част, към водещия лектор бяха отправени редица въпроси, в т.ч. и какви са високоценените компетенции на специалистите по „Управление на проекти“ и „Публична администрация“ в рамките на процеса на подбор на служители и ангажирането има в сферата на управлението на проекти на общинско ниво. В тази връзка той даде на студентите важни съвети за това как да се представят на интервю за работа и разясни на кои аспекти работодателите акцентират при подбор на кадри.

В края на срещата доц. д-р Евелина Парашкевова, в качеството си на ръководител на катедра „Стратегическо планиране“, връчи на д-р Генчо Генчев благодарствено писмо, с което изрази признателността си за дългогодишното и ползотворно партньорство между община Свищов и Академията./ Източник и снимки: Стопанска академия „Д. А. Ценов“.

Рейтинг: 1.6
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Свищовските полицаи арестуваха водач с БМВ и му свалиха номерата Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!