Днес свищовлии честват Международния ден на река Дунав с поредица от инциативи

По повод Международния ден на река Дунав, който се чества всяка година на 29 юни, ви каним на онлайн лекция, на която ще имате възможност да обогатите знанията си за нашите реки и опазването им!
 
На 30 юни от 18 ч. доц. д-р инж. Галя Бърдарска и Иван Христов – едни от най-опитните експерти в областта на управление на водните ресурси в България, ще ни представят важна и интересна информация за управлението на водните ресурси в България, за река Дунав и нейния приток - река Янтра, както и за проектите, по които се следи и се работи за подобряване на качеството на водите и на състоянието на екосистемите в Дунавския басейн!
 
За нашите лектори:
Доц. д-р инж. Галя Бърдарска е с 48 години проектантски и научен стаж в областта на качеството на водите и тяхното пречистване, интегрираното управление на водните ресурси, мерки за адаптиране към климатичните промени, оценка на въздействие на околната среда;
Понастоящем е председател на Сдружение „Глобално партньорство по водите-България“ и член на управителния съвет на GWP CEE, както и консултант на национален и европейски проект в Института за изследвания на климата, атмосферата и водите при БАН.

Иван Христов е биолог с опит в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие с фокус върху басейна на река Дунав. Завършва магистратура по екология и втора магистратура по хидробиология и опазване на водите през 1999 г. в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Понастоящем работи като еколог в Институт за изследване на климата атмосферата и водите към българската академия на науките.

Проектът по който работят в момента в ИИКАВ - БАН (Институт за изследване на климата, атмосферата и водите) по Програма INTERREG Danube transnational programme IDES, е озаглавен Подобряване качеството на водата в река Дунав и нейните притоци чрез интегрирано управление на заливните равнини въз основа на екосистемни услуги. Ще научим още и за този проект.

---------------------------
 
Река Дунав е най-международната река в света и една от най-големите речни системи в Европа! Реката протича през 10 държави, а събира водите си от цели 19. На 29-и юни отбелязваме специалния ден, посветен на Дунав, заедно с всички други държави от Дунавския басейн!
 
Нека отпразнуваме заедно цялото богатство, което е Дунав за нас!
Първата стъпка е знанието!
Включете се на 30 юни от 18 ч.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/810067816313186?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Лекцията се осъществява съвместно от Еко Партнърс България АД и Институт за изследване на климата, атмосферата и водите при БАН.

Рейтинг: 4.5
Последни новини
Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Части от свищовски села остават без ток за седмица Части от свищовски села остават без ток за седмица Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия ток на бизнеса Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия т... Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван
Виж всички новини
водещи новини
Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!