Борисов: Няма да съм кандидат за премиер, ще предложа министър-председател с европейска ориентация

"Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. И не случайно сме първа политическа сила след 5 спечелени парламентарни избори. Но така или иначе много хора държат да съм аз, но аз винаги съм считал, че обединението прави силата. Считам, че не е редно и аз като Радев да разделям нацията на две. Ще предложа друг министър-председател с европейска и НАТО-вска ориентация. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново.

"Ще кажа името, след като ни бъде връчен мандат", допълни той. На въпрос дали предложението ще е Томислав Дончев, Борисов отговори "не".

"Много сериозно ще се отнесем към първата политическа сила, с най-много избиратели. Ще ви кажа като станем готови. Имаме една седмица по Конституция да направим консултации", допълни той.

"Няма да съм кандидат за премиер", каза Борисов.

Бойко Борисов заяви, че са готови и със списък с министри, които ще са както нови, така и ще се запазят част от старите.

"Смятам, че ако политическите партии са отговорни и се съобразят с международните наблюдатели, а и фактът, че изборите не се оспорват - бяха честни и прозрачни. Благодаря на всички във Велико Търново, тук сме първи и в областта. Нека да им минат емоциите, да се наговорят, нека да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, защото има страшно голям дефицит на кадри и на хора, които имат визия", коментира Борисов./ Източник: Труд

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!