88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал

Пред обновената градска част на ул. „Патриарх Евтимий“ 22 в Свищов възрастна жена засади две борчета, които по нейни думи ѝ е донесъл съсед чак от Балкана.  Срещнахме се с нея, за да ни разкаже какво я е провокирало да залеси пространството пред жилищния блок, в който живее. Намираме я докато мете листата пред блока.

Тя ни посрещна с усмивка, а от нея разбрахме, че е на достолепната възраст от 88 години и се казва Петра Димитрова Кръстева. На въпроса ни какво я е накарало да засажда дръвчета и да полага грижи за околоблоковото пространство тя отвърна: „Аз не мога да стоя и да чакам някой друг. Като виждам, че има много нападали листа взимам драчката и метлата и ги махам, за да ни е хубаво.“. С усмивка тя ни показа засадените от нея други дръвчета и цветя, които на пролет ще цъфнат красиво, а за двете новозасадени борчета сподели, че ще ги украси още за тази Коледа, и отново с думите: „За да ни е хубаво!“. Тя ни разказа, че д-р Христов и други жители от входа също ѝ помагат, и заедно правят всичко това, за да е още по-приятна обстановката пред блока. С пожелания за здраве приключи нашата среща с нея, а добрият пример, който остави в сърцата ни бе поводът да споделим тази история.

Община Свищов изказва своето възхищение и уважение пред добрия пример, който възрастната жена дава с делата си и приветстваме всяка подобна инициатива на гражданите, които с желание и усърдие полагат грижи за опазване и облагородяване на градската жизнена среда!

Добрият пример може да е всеки един от нас!

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорност“ Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорнос... Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клиничните пътеки Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клин... Магнитна буря удря Свищов Магнитна буря удря Свищов Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина
Виж всички новини
водещи новини
За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий... Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука За близо 300 хил. лв. в свищовско училище откриха център за иновации и наука В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички Пиян свищовлия с Мерцедес се заби в стълб, бягайки от полицейска проверка Пиян свищовлия с Мерцедес се заби в стълб, бягайки от полицейска проверка С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора Свищовски ученици събраха над 1800лв. в помощ на Фуркан Свищовски ученици събраха над 1800лв. в помощ на Фуркан В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван В Свищовско село жена е била държана в плен, местен мъж е арестуван В Свищовско село жена е била държана в плен, местен мъж е арестуван
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!