Започна маратонът „Четяща България - Четящ Свищов“ – 2019

 П Р О Г Р А М А

В ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА

10 АПРИЛ  (сряда) от 12.30 часа

„Да споделим насладата от четенето!“ с учениците от 6 „г“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

11 АПРИЛ (четвъртък) от 11.00 часа - „Приказката довършете!“ – четене на приказки от Александър С. Пушкин  / 220 г. от рождението му / и литературна игра с учениците от 3 „в“ клас на СУ  „Николай Катранов“.

12 АПРИЛ (петък) от 14.00 часа - „Първият космонавт“ – четене от едноименната книга разкази и спомени за Юрий Гагарин, заедно с учениците от начален етап на ОУ „Филип Сакелариевич“.

15 АПРИЛ (понеделник) от 12.30 часа - „Който книжките чете, умен той ще порасте!“ - с учениците от 3 „а“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

16 АПРИЛ (вторник) - От 8.50 часа „Щъркът иде“ – драматизация по Лъчезар Станчев. Представят учениците от 4 „а“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

От 11.00 часа „Да посеем добродетелите в сърцата си“ – с участието на учениците от 2 „б“ клас на СУ „Николай Катранов“.

17 АПРИЛ (сряда) - От 11.00 часа Четене по роли и драматизации на приказки за Хитър Петър с участието на учениците от 2 „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

От 14.00 часа „Мила Родино“ – литературен час, посветен на Цветан Радославов по повод 156 г. от неговото рождение с участието на  ученици от 5, 6 и 7 класове на СУ „Цветан Радославов“.

В БИБЛИОТЕКАТА

ПРИ ПБНЧ „ЕЛЕНКА И КИРИЛ Д. АВРАМОВИ 1856“

11 АПРИЛ (четвъртък) - От 10.00 часа „ Историята оживява“  в Детския отдел с учениците на  IV „в“ клас на СУ „Николай Катранов“ .

От 10.50 часа „Да четем заедно историята на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Детския отдел с IV „б“ кл. на СУ „Димитър Благоев“.

12 АПРИЛ (петък) от 11.40 часа - „Буквите носят светлина“ в Детския отдел с I „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“ .

15 АПРИЛ (понеделник) от 12.30 часа - „Антон и Точица“ в Детския отдел с ученици от  III „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“ .

16 АПРИЛ (вторник) от 12.30 часа - „Ангел Каралийчев – българският майстор разказвач на приказни истории“ в Детски отдел с ученици от V „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

17 АПРИЛ (сряда) от 10.00 часа - „ Пътуване из приказния свят на Пушкин“ в Детския отдел с децата от III група на ДГ „Слънчо“.

18 АПРИЛ (четвъртък) от 10.30 часа - „Ела, чети, разкажи…“  в Детския отдел с учениците от II „б“ клас на СУ „Николай Катранов“.

22 АПРИЛ (понеделник) от 11.00 часа - „В света на приказките и рисунките“ в Детския отдел с ученици от II „а“ и II „б“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

В СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“

10 АПРИЛ (сряда) - От 8.00 часа „Пишем стихотворения в акростих”, 8 „а“ клас, стая 409.

От 9.00 часа „Урок без учебник”,посветен на Алеко Константинов, 11 „а“ клас, къща музей „Алеко Константинов”.

От 10.00 ч. и 10.30 ч. „От приказка в приказка”– ученици от 4 „в“ клас гостуват  на децата от ДГ „Васил Левски” и филиал.

От 10.30 часа „Аз съм приказен герой, познай кой е той!” – четене по роли на учениците от 4 „б“ клас в ДГ „Калина Малина”.

От 10.30 часа „Лъчезар Станчев- любим, мъдър и сладкодумен разказвач” – четене по роли  и драматизация от IV „а“ клас в ДГ „Радост”.

11 АПРИЛ (четвъртък) от 12.30 часа - „Изработваме сравнителна таблица на епохите – Просвещение, Романтизъм, Реализъм, Модернизъм, Българско възраждане” - 9 „а“ клас, стая 301.

12 АПРИЛ (петък) - От 8.00 часа Четене на творби от български автори – Възрожденските поети, 10 „б“ клас, стая 408.

От 10.00 часа „Кой е героят на нашето време – Бай Ганьо или безкористният идеалист?”, 7 „б“ клас, стая 306.

От 10.00 часа Четене на творби от български автори – Възрожденските поети, 10 „а“ клас - кабинет 406.

От 11.40 часа Литературно четене на вълшебни приказки на други народи, 5 „а“ клас, стая 102.

От 12.30 часа Литературно четене на вълшебни приказки на други народи, 5 „б“ клас, стая 103.

15 АПРИЛ (понеделник) - Презентация „Четете българската класика!”, 12 „а“ клас, главен вход на училището

От 9.00 часа Четене на стихове от Ал. С. Пушкин в оригинал и в превод на български език, 9 „б“ клас, стая 404.

От 10.50 часа Моята първа среща с библиотеката и Молбата на книгата – 1 „в“ клас, Библиотека при СУ „Димитър Благоев”.

От 11.40 часа „Вече сме големи и можем да четем. Моята първа среща с библиотеката” – 1 „а“ клас, Училищна библиотека.

От 13.15 часа „Четене на открито”, 12 „а“ клас – маратонско четене в Градската градина на град Свищов.

16 АПРИЛ (вторник) - От 8.50 часа Драматизация на приказка „Щъркът иде”, 4 „б“ клас, кабинет 207.

От 8.50 часа „Хайде да си почетем – големите на малките и малките на големите”, 12 „а“ и 1 „в“ клас, стая 208.

От  13.40 часа „С приказка любима на полянката красива”, 3 „а“ клас, ЦДО – четене на открито.

17 АПРИЛ (сряда) - От 9.00 часа „ Урок без учебник”, посветен на Алеко Константинов, 11 „б“ клас, къща музей „Алеко Константинов”.

От 10.00 часа „За буквите и книгите” – презентация и беседа за традициите в оформлението на старобългарската и възрожденската книга, 8 „в“ клас, Библиотека при СУ „Димитър Благоев”.

18 АПРИЛ (четвъртък) - От 12.30 часа Четем Ботеви стихотворения - 9 „а“ клас, стая 301.

19 АПРИЛ (петък) - От 8.50 часа Четене на открито на творби за природата - 6 „а“ клас, в двора на училището.

От 10.00 часа „Приказки в библиотеката“ – четене, разказване и прожекция на любими детски приказки с децата от ПГ в  Училищната библиотека.

От 12.30 часа Четене на открито на творби за природата - 6 „в“  клас, в двора на училището.

20 АПРИЛ (събота) - От 10.00 часа Участие в Националното състезание по български език „ Пазим езика си”, 6 „а“, „б“, „в“  клас, СУ „Димитър Благоев”

Рейтинг: 0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Свищовлия е с опасност за живота след тежък удар с мотор в дърво по пътя от с. Царевец към града Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Стотици свищовлии се събраха да танцуват заедно в центъра на града Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!