Започна маратонът „Четяща България - Четящ Свищов“ – 2019

 П Р О Г Р А М А

В ДЕТСКИ ОТДЕЛ НА ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА

10 АПРИЛ  (сряда) от 12.30 часа

„Да споделим насладата от четенето!“ с учениците от 6 „г“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

11 АПРИЛ (четвъртък) от 11.00 часа - „Приказката довършете!“ – четене на приказки от Александър С. Пушкин  / 220 г. от рождението му / и литературна игра с учениците от 3 „в“ клас на СУ  „Николай Катранов“.

12 АПРИЛ (петък) от 14.00 часа - „Първият космонавт“ – четене от едноименната книга разкази и спомени за Юрий Гагарин, заедно с учениците от начален етап на ОУ „Филип Сакелариевич“.

15 АПРИЛ (понеделник) от 12.30 часа - „Който книжките чете, умен той ще порасте!“ - с учениците от 3 „а“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

16 АПРИЛ (вторник) - От 8.50 часа „Щъркът иде“ – драматизация по Лъчезар Станчев. Представят учениците от 4 „а“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

От 11.00 часа „Да посеем добродетелите в сърцата си“ – с участието на учениците от 2 „б“ клас на СУ „Николай Катранов“.

17 АПРИЛ (сряда) - От 11.00 часа Четене по роли и драматизации на приказки за Хитър Петър с участието на учениците от 2 „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

От 14.00 часа „Мила Родино“ – литературен час, посветен на Цветан Радославов по повод 156 г. от неговото рождение с участието на  ученици от 5, 6 и 7 класове на СУ „Цветан Радославов“.

В БИБЛИОТЕКАТА

ПРИ ПБНЧ „ЕЛЕНКА И КИРИЛ Д. АВРАМОВИ 1856“

11 АПРИЛ (четвъртък) - От 10.00 часа „ Историята оживява“  в Детския отдел с учениците на  IV „в“ клас на СУ „Николай Катранов“ .

От 10.50 часа „Да четем заедно историята на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Детския отдел с IV „б“ кл. на СУ „Димитър Благоев“.

12 АПРИЛ (петък) от 11.40 часа - „Буквите носят светлина“ в Детския отдел с I „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“ .

15 АПРИЛ (понеделник) от 12.30 часа - „Антон и Точица“ в Детския отдел с ученици от  III „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“ .

16 АПРИЛ (вторник) от 12.30 часа - „Ангел Каралийчев – българският майстор разказвач на приказни истории“ в Детски отдел с ученици от V „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

17 АПРИЛ (сряда) от 10.00 часа - „ Пътуване из приказния свят на Пушкин“ в Детския отдел с децата от III група на ДГ „Слънчо“.

18 АПРИЛ (четвъртък) от 10.30 часа - „Ела, чети, разкажи…“  в Детския отдел с учениците от II „б“ клас на СУ „Николай Катранов“.

22 АПРИЛ (понеделник) от 11.00 часа - „В света на приказките и рисунките“ в Детския отдел с ученици от II „а“ и II „б“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

В СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“

10 АПРИЛ (сряда) - От 8.00 часа „Пишем стихотворения в акростих”, 8 „а“ клас, стая 409.

От 9.00 часа „Урок без учебник”,посветен на Алеко Константинов, 11 „а“ клас, къща музей „Алеко Константинов”.

От 10.00 ч. и 10.30 ч. „От приказка в приказка”– ученици от 4 „в“ клас гостуват  на децата от ДГ „Васил Левски” и филиал.

От 10.30 часа „Аз съм приказен герой, познай кой е той!” – четене по роли на учениците от 4 „б“ клас в ДГ „Калина Малина”.

От 10.30 часа „Лъчезар Станчев- любим, мъдър и сладкодумен разказвач” – четене по роли  и драматизация от IV „а“ клас в ДГ „Радост”.

11 АПРИЛ (четвъртък) от 12.30 часа - „Изработваме сравнителна таблица на епохите – Просвещение, Романтизъм, Реализъм, Модернизъм, Българско възраждане” - 9 „а“ клас, стая 301.

12 АПРИЛ (петък) - От 8.00 часа Четене на творби от български автори – Възрожденските поети, 10 „б“ клас, стая 408.

От 10.00 часа „Кой е героят на нашето време – Бай Ганьо или безкористният идеалист?”, 7 „б“ клас, стая 306.

От 10.00 часа Четене на творби от български автори – Възрожденските поети, 10 „а“ клас - кабинет 406.

От 11.40 часа Литературно четене на вълшебни приказки на други народи, 5 „а“ клас, стая 102.

От 12.30 часа Литературно четене на вълшебни приказки на други народи, 5 „б“ клас, стая 103.

15 АПРИЛ (понеделник) - Презентация „Четете българската класика!”, 12 „а“ клас, главен вход на училището

От 9.00 часа Четене на стихове от Ал. С. Пушкин в оригинал и в превод на български език, 9 „б“ клас, стая 404.

От 10.50 часа Моята първа среща с библиотеката и Молбата на книгата – 1 „в“ клас, Библиотека при СУ „Димитър Благоев”.

От 11.40 часа „Вече сме големи и можем да четем. Моята първа среща с библиотеката” – 1 „а“ клас, Училищна библиотека.

От 13.15 часа „Четене на открито”, 12 „а“ клас – маратонско четене в Градската градина на град Свищов.

16 АПРИЛ (вторник) - От 8.50 часа Драматизация на приказка „Щъркът иде”, 4 „б“ клас, кабинет 207.

От 8.50 часа „Хайде да си почетем – големите на малките и малките на големите”, 12 „а“ и 1 „в“ клас, стая 208.

От  13.40 часа „С приказка любима на полянката красива”, 3 „а“ клас, ЦДО – четене на открито.

17 АПРИЛ (сряда) - От 9.00 часа „ Урок без учебник”, посветен на Алеко Константинов, 11 „б“ клас, къща музей „Алеко Константинов”.

От 10.00 часа „За буквите и книгите” – презентация и беседа за традициите в оформлението на старобългарската и възрожденската книга, 8 „в“ клас, Библиотека при СУ „Димитър Благоев”.

18 АПРИЛ (четвъртък) - От 12.30 часа Четем Ботеви стихотворения - 9 „а“ клас, стая 301.

19 АПРИЛ (петък) - От 8.50 часа Четене на открито на творби за природата - 6 „а“ клас, в двора на училището.

От 10.00 часа „Приказки в библиотеката“ – четене, разказване и прожекция на любими детски приказки с децата от ПГ в  Училищната библиотека.

От 12.30 часа Четене на открито на творби за природата - 6 „в“  клас, в двора на училището.

20 АПРИЛ (събота) - От 10.00 часа Участие в Националното състезание по български език „ Пазим езика си”, 6 „а“, „б“, „в“  клас, СУ „Димитър Благоев”

Рейтинг: 0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Свищовските полицаи отказаха подкуп на пътя от 830 лв., нарушителят е привлечен като обвиняем Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Свищов Инфо спаси стотици коли от погром, лед като орехи наби крайдунавския град Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Взривове на ацетон и среднощен огнен ужас в Свищов Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце Първокласникът Ради от Свищов събра 25 туби с капачки и напълни училищното сърце В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Арестуван е свищовлия заплашил с нож двама мъже с убийство Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв.
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!