За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се

На мястото на бивша детска градина, закрита през 90-те, в Свищов днес официално бе открито чисто ново социално жилищe. За 1.2 млн.лв бяха направени 27 самостоятелни апартамента за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението. Две от жилищата на 1-ви етаж са адаптирани за хора с увреждания.

Днес, 01 декември 2021, се проведе и заключителна пресконференция, на която бе отчетено и изпълнението на основните проектни дейности:

Мерки за преустройство, основен ремонт и обновяване на съществуваща сграда, и изграждане в нея на 27 броя съвременни социални жилища, за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението. Две от жилищата на 1-ви етаж са адаптирани за хора с увреждания, в т.ч.:

1. Мерки за енергийна ефективност, предписани като задължителни в Техническия паспорт и в Обследването на сградата за енергийна ефективност, в т.ч.:

- топлинна изолация на стени;

- подмяна дограма;

- ремонт и топлинна изолация на покрив;

- топлинна изолация на под;

- ЕСМ за осветление;

- ЕСМ за отопление.

2.  Създадени парко-места, в т.ч. и за хора с увреждания;

3.  Облагородени и озеленени прилежащи пространства;

4.  Осигурена достъпна архитектурна среда в съответствие с нормативните  изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания;

5.  Инсталирана система за видеонаблюдение.

Проектът беше реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Стойността на проекта е 1 200 000 лева, от които:

-   1 020 000,00 лева - безвъзмездна финансова помощ, предоставена от ЕФРР и

-     180 000,00 лева - национално съфинансиране.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 24 месеца.

На събитията присъстваха граждани, журналисти, в т.ч. представители на местни и регионални медии.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати В Свищов все повече ученици минават online, нови две училища и градина са засегнати Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорност“ Община Свищов е отличена в конкурс за добри практики за 2021 година в категория „Социална отговорнос... Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Хиляди желаещи ще се конкурират за прием в Свищовската академия Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските полицаи иззеха свивка с 1 грам метамфетамин Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Свищовските митничари спипаха 270 000 къса цигари при проверка на пътя Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клиничните пътеки Почти три пъти е скочила сметката за ток на Свищовската болница, предлагат вдигане на цените на клин... Магнитна буря удря Свищов Магнитна буря удря Свищов Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищов е на ръба да премине 1000 болни на 100хил. жители, най-сериозната ситуация в областта Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис Свищовските полицаи спипаха жена да държи 3 грама канабис В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има В Свищов спират приема в болницата, локдаун засега няма да има Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода Здравните власти с предписание в Свищовско да се осигури качествена питейна вода По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина По преценка на еколози в Свищов отрязаха дървета от Градската градина
Виж всички новини
водещи новини
Пиян свищовлия с Мерцедес се заби в стълб, бягайки от полицейска проверка Пиян свищовлия с Мерцедес се заби в стълб, бягайки от полицейска проверка За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора С 40 хил. лв. в Свищов направиха скейт парк за младите хора За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ За 50 хил. лв. правят проект за реставриране на свищовския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий... Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола Заловиха свищовлия да кара с два различни номера, задния бил от друга кола В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички В Свищов пристигна цял камион с немски Коледни подаръци за всички В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче В Свищов арестуваха мъж с брадва заплашвал младо момиче Всички ученици в Свищов се връщат в училище без тестване, нов спад на болните в града Всички ученици в Свищов се връщат в училище без тестване, нов спад на болните в града Свищовска поетеса спечели престижна награда от национален литературен конкурс Свищовска поетеса спечели престижна награда от национален литературен конкурс Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България Свищов грейна и се превърна в Коледния хит на цяла България В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван В Свищов полицай е нападнат и ранен от местен мъж, има арестуван Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел Коледен базар в свищовско училище събра близо 2800лв. за лечението на Габриел
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!