За 1.2 млн.лв. в Свищов превърнаха изоставена сграда в 27 модерни жилища за нуждаещи се

На мястото на бивша детска градина, закрита през 90-те, в Свищов днес официално бе открито чисто ново социално жилищe. За 1.2 млн.лв бяха направени 27 самостоятелни апартамента за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението. Две от жилищата на 1-ви етаж са адаптирани за хора с увреждания.

Днес, 01 декември 2021, се проведе и заключителна пресконференция, на която бе отчетено и изпълнението на основните проектни дейности:

Мерки за преустройство, основен ремонт и обновяване на съществуваща сграда, и изграждане в нея на 27 броя съвременни социални жилища, за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението. Две от жилищата на 1-ви етаж са адаптирани за хора с увреждания, в т.ч.:

1. Мерки за енергийна ефективност, предписани като задължителни в Техническия паспорт и в Обследването на сградата за енергийна ефективност, в т.ч.:

- топлинна изолация на стени;

- подмяна дограма;

- ремонт и топлинна изолация на покрив;

- топлинна изолация на под;

- ЕСМ за осветление;

- ЕСМ за отопление.

2.  Създадени парко-места, в т.ч. и за хора с увреждания;

3.  Облагородени и озеленени прилежащи пространства;

4.  Осигурена достъпна архитектурна среда в съответствие с нормативните  изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания;

5.  Инсталирана система за видеонаблюдение.

Проектът беше реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Стойността на проекта е 1 200 000 лева, от които:

-   1 020 000,00 лева - безвъзмездна финансова помощ, предоставена от ЕФРР и

-     180 000,00 лева - национално съфинансиране.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 24 месеца.

На събитията присъстваха граждани, журналисти, в т.ч. представители на местни и регионални медии.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Свищов Инфо излезе в заслужена почивка и отиде на море Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали В Свищов взеха за втори път книжката на водач седнал зад волана преди да са му я върнали Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Ампутираха пръстите на жена от Свищов, спешно се нуждае от помощ Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева Вдигат заплатите в Свищовската академия, минималната стартира от 1500 лева В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав В Свищов 143 плувци от два континента с духов оркестър преплуваха масово Дунав Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Близо до Свищов днес преминава астероид с размерите на небостъргач Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи Яко нафиркан, още по светло, свищовлия с Опел спипаха нашите полицаи В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищов превръщат парковете в сцена за “Олимпиада на здравето” В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село В Свищовско буен младеж взе 190 лв. и каквото види от съседска къща на село Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн Свищовските полицаи заловиха 250 кг. тютюн В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав В Свищов предстои 1 км масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на града Хиляди свищовлии се събраха да изпратят своите 207 абитуриенти на бляскава церемония в центъра на гр... Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Свищовлии ще минават Балкана за минути през тунел под Шипка за над 358 млн. лв. Преподавател от Свищов стана Преподавател от Свищов стана "Учител на годината" на България Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии Уникалната дъга от снощи стана хит сред свищовлии В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи В Свищов удариха два магазина по главната за фалшификация на световни марки дрехи Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Заловиха врачанин разчленил и взел парите на свищовски уличен кафе автомат Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ Свищовлии събират пластмасови бутилки в гигантски „Шишеяд“ В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами В Свищов по тъмно ел. уреди започнаха да говорят и да се разхождат сами Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Вълна от съпричастност към Ирена от Свищов, разходите и за наем и ток са поети до края на годината Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за превишена скорост Страховитата свищовска тринога камера излезе за няколко часа и попари рекордните 111 нарушители за п... При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана При обиск на жилище в Свищов заловиха 0,5 грама марихуана При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца При престрелка в свищовско село застреляха в корема домашна овца
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!