В Свищов подменят старите люлки и пързалки на детските площадки, слагат нови кошчета на ключови места в града

С настъпването на пролетните месеци в град Свищов бе направен оглед на състоянието на детските площадки за игра и започнаха дейностите по подмяна и ремонт на счупени и амортизирани съоръжения в детските кътове. С грижа за безопасността на малчуганите и спазвайки всички нормативни изисквания, изцяло бяха подменени люлките и пързалките на площадките намиращи се срещу Полицията и на пл. „Велешана“. Същевременно бе извършен ремонт на кътовете за игра на ул. „Средна гора“ и в местността Паметниците, като този процес по подмяна и поддръжка ще продължи поетапно във всички детски площадки в Свищов. Успоредно с подготовката на съоръженията за детски игри, ОП „Чистота“ подмени кошчетата за дребни отпадъци на 13 ключови места в града, като за целта бяха инсталирани 93 нови статични коша за смет.

Общинското ръководство призовава жителите на града да пазят общинското имущество, като полагат грижи за опазване на неговото добро състояние и приветлив вид.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!