В Свищов мерят температурата на учениците с биометричен терминал за контрол на достъпа

Биометричен терминал за контрол на достъпа, чрез детекция за повишена телесна температура, е поставен на входа на СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов.

Училището предприе решителни действия за безупречна дезинфекция на сградата, осигурявайки сигурността и спокойствието на своите ученици и родители. Мобилизираме всички средства, с които разполагаме, за да улесним и координираме процеса на обучение. Закупени са нови и модерни апарати за по-бърза, ефективна и надеждна дезинфекция.

Традиционните подходи за дезинфекция вече не са достатъчно ефективни. Безжичният апарат i-cover, с който се оборудвахме е усъвършенстван генератор на студена мъгла, създаден да направи дезинфекцията на въздуха в стаите бърза, ефективна и задълбочена. Резервоарът е пълен с гама от екологични и безопасни дезинфектанти.

Семейството на i-mop почиства до 70% по-бързо от конвенционалното мокро почистване и до 30% по-бързо от конвенционалното автоматично почистване на подовите повърхности. Модулните аксесоари с цветно кодиране HACCP ни помагат да предотвратим кръстосано замърсяване в зоните за приготвяне на храна и критични за хигиената зони.

Автобусите са оборудвани с E-Spray - професионален пулверизатор, който използва принципа на електростатичната индукция за ефективно и равномерно разпределение на дезинфектантните разтвори по повърхностите.

Разтворът се разпръсква на много малки и леки капки, които достигат до всяка точка на зоната, която трябва да се третира и се утаяват ефективно. Чрез електростатичния заряд капките се привличат от целевата повърхност и докато лежат, те създават саниращо покритие.

Електростатично зареденият спрей може да достигне равномерно цялата целева зона, чак до най-скритите точки. Облакът от заредени частици напълно обгръща повърхността и дезинфекцира всяка част от нея. Пулверизаторът се използва както за дезинфекция на седалки и повърхности в автобусите след всеки курс, така и за трудно достъпни за почистване места в училище, като клавиатури, брави, парапети, инструменти и т.н.

Електростатичната хигиенизация позволява да се покрие повърхността бързо и равномерно със саниращ разтвор. Заредените молекули се отблъскват, така че държат равномерно разстояние една от друга, но в същото време те са привлечени от повърхността, която трябва да бъде обработена. Силата на заредените частици е по-голяма от тази на гравитацията, така че те веднага се привличат от повърхността и не падат на земята.

Следователно привличането гарантира, че всички частици от разтвора се утаяват на повърхността, като по този начин създават 360-градусово покритие, без да остават никакви области.

Персоналът е обучен да работи с новите апарати и да извършва ежедневна и качествена дезинфекция на цялата сграда така, че учебният процес да протича сигурно и ефективно.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Разхлабвне на мерките! Ресторантите да работят с капацитет от 50% до 22:30 ч вечерта Разхлабвне на мерките! Ресторантите да работят с капацитет от 50% до 22:30 ч вечерта Свищовско училище изгражда нови класни стаи за близо 327 хиляди лева Свищовско училище изгражда нови класни стаи за близо 327 хиляди лева Борисов: Мерките срещу COVID-19 у нас са либерални, защото имаме добро управление Борисов: Мерките срещу COVID-19 у нас са либерални, защото имаме добро управление Свищовската крепост ще даде силен тласък на икономиката в целия район Свищовската крепост ще даде силен тласък на икономиката в целия район Свищовските митничари иззеха над половин тон контрабанден алкохол ( СНИМКИ ) Свищовските митничари иззеха над половин тон контрабанден алкохол ( СНИМКИ ) Търговците от Свищов спират протестите, назначена е проверка по готвената продажба на държавния имот Търговците от Свищов спират протестите, назначена е проверка по готвената продажба на държавния имот... Лек втомобил изгоря в свищовско село Лек втомобил изгоря в свищовско село ОФИЦИАЛНО: Парламентарните избори ще са на 4 април ОФИЦИАЛНО: Парламентарните избори ще са на 4 април Няма нито един кандидат за превоз на пътници по линията В.Търново - Свищов Няма нито един кандидат за превоз на пътници по линията В.Търново - Свищов В Свищов заловиха мъж обявен за общодържавно издирване В Свищов заловиха мъж обявен за общодържавно издирване Днес се навършват 158 години от рождението на Алеко Константинов Днес се навършват 158 години от рождението на Алеко Константинов Дариха над 150 000 лева на Свищовската болница за борба с COVID-19 Дариха над 150 000 лева на Свищовската болница за борба с COVID-19
Виж всички новини
Инициативи новини на читателите за 2020
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!