Организацията на слепите в Свищов отбеляза 60 години от основаването й

На 14 юли 2021 г. се състоя тържествено заседание на Териториалната организация на слепите (ТСО) в Свищов, на което беше направен исторически обзор на развитието и дейността, представен беше финансовия отчет за отминалата година и плана за дейностите за предстоящия сезон.

В новооткрития Клуб на слепите „Светлина“ се бяха събрали неговите членове, за да отбележат своя празник. На събитието присъстваха кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Регионалната организация на слепите (РСО) в Габрово Стефка Пенчева. Първо, председателя на свищовския клуб Мария Велчева приветства присъстващите, след което предостави думата на Стефка Пенчева да отправи поздравления от името на Съюза на слепите в България. Тя поднесе поздравителния адрес и отбеляза, че има отговорната задача да връчи и една награда от името на Съюза, която се присъжда на кмета на Свищов. Наградата е най-високото отличие, което Съюза на слепите в България присъжда – статуетка „HUMANITATIS CAUSA“. На свой ред, кметът Генчо Генчев изрази вълнението си от неочакваната награда и благодари за високото признание на ръководството на Съюза на слепите в България. Той поздрави Съюза по повод 100-годишнината от основаването му и продължи с поздравленията към свищовския клуб. Към своите съграждани, кметът се обърна с думите „приятели, честит празник“. В изказването си той подчерта, че приема всички хора за равни, без значение от техните социални и физически особености, и си дава сметка колко важна е подкрепата към хората в нужда, заради което винаги се е стремял да откликва на техните очаквания и потребности. Кметът сподели, че на празник винаги се ходи с подарък, но той не им носи нищо. Подаръкът на Община Свищов за 60-годишнината на Клуба ще бъде монтирането на климатик и щори в ремонтираното ново помещение.

Хората изразиха благодарността си от възможността да получат безвъзмездно свое пространство, което е ремонтирано и обзаведено съобразно техните нужди. Те споделиха, че подаръка ги прави щастливи, защото оборудването ще превърне Клуба в още по-приятно място.

Тържеството продължи с изказвания и благодарности. Присъстващите се редяха да благодарят за възможността да имат собствено помещение, където да се събират и общуват.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Части от свищовски села остават без ток за седмица Части от свищовски села остават без ток за седмица Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия ток на бизнеса Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия т... Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван
Виж всички новини
водещи новини
Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищовлии се впускат в надпревара за най-атрактивна Коледна украса на дома Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!