Свищовските магистри випуск 2020 се дипломираха тържествено

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, с тържествена церемония на открито пред Факултетски корпус, се дипломираха магистрите от випуск 2020. Облечени в академични тоги, диплом за завършена образователно-квалификационна степен „магистър” получиха защитилите дипломна работа икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в редовна и в дистанционна форма по различни магистърски програми. Сред гостите на тържествената церемония бяха деканите на факултети, ръководители на водещи катедри и на магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители, приятели и близки на дипломантите.

Приветствие към абсолвентите-магистри от името на академичното ръководство поднесе доц. д-р Любомир Иванов – зам.-ректор „Научноизследователска дейност и развитие на кадрите”. Той пожела на дипломантите обучението им в Свищовската академия да бъде „най-сигурният им компас в бурното море на живота” и със своите професионални успехи да превъплатят в дело завета на Дарителя Димитър Ценов – „… щото българският народ да върви безспир по пътя на културния напредък”.

Здраве, упоритост, дръзновение, успешна кариерна реализация и „На добър час” пожелаха на дипломираните магистри и деканите на четирите факултета – проф. д-р Андрей Захариев (Финанси), доц. д-р Светослав Илийчовски (Производствен и търговски бизнес), проф. д-р Атанас Атанасов (Стопанска отчетност), проф. д-р Маргарита Богданова (Мениджмънт и маркетинг). В приветствията си те подчертаха, че придобиването на най-високата образователно-квалификационна степен – „магистър”, вече не е само цел, а е обоснована необходимост и много важна стъпка за бъдещата им успешна професионална реализация. Деканите увериха дипломантите, че да си в града на първите, да си получил диплома от висше училище – рожба на щедрото и уникално дарение на Димитър Ценов, това задължава – задължава с всяка крачка по житейския път като личности и професионалисти, но освен това, дипломата от Стопанска академия „Д. А. Ценов” им носи и много предимства.

По време на тържествената церемония бяха обявени имената на първенците на випуска от всеки факултет, част от които се дипломираха с успех Отличен 6.00. Сред дипломантите-магистри бяха и студенти от Украйна (втория випуск), които се обучаваха по съвместен проект за двойна диплома на Свищовската академия и Донецкия национален университет „Василий Стус” – гр. Виница, Украйна. В чест на дипломираните магистри от випуск 2020 прозвучаха студентският химн Gaudeamus igitur и „Многая лета”. Емоционалните моменти дипломантите, запечатаха в множество снимки пред Свищовското висше училище, пред паметника на Дарителя и при изпълняване на ритуала по хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Свищовлии обличат шубите, снежен циклон удря града до дни Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Деца от Свищов събират десетки хиляди капачки за благотворителна кауза Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Африканският вирус-мутант Омикрон влезе в Европа, започва масово тестване Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Паника заради нов опасен COVID: Извънредно заседание на СЗО, спират полетите от Африка Части от свищовски села остават без ток за седмица Части от свищовски села остават без ток за седмица Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия ток на бизнеса Свищовлии вече плащат двойно по-скъпо за някои храни, а заплатите им могат да паднат заради скъпия т... Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Излезе нов COVID - бърз като Delta +, но и устойчив на ваксините Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов Отиде си почетният гражданин на Свищов и бивш външен министър Иван Станчов След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня След трусът тази нощ, второ земетресение в Южна България и през деня В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза В Свищов правят Коледен базар с ръчно изработени стоки и благотворителна кауза Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Южна България се разлюля, зачестяват трусовете в региона Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван Гонка! Свищовските полицаи бясно преследват и залавят Ауди-беглец, има арестуван
Виж всички новини
водещи новини
След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града След залез свищовските полицаи спипаха хулиган с БМВ на амфети да обикаля из града Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона Има болен от туберкулоза и в Свищов, рязко увеличение на случаите в региона ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати ОФИЦИАЛНО: Свищовлии с антитела ще получават зелени сертификати Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищов очаква своята най-добра Коледна история Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село Свищовските полицаи заловиха младеж под карантина да си обикаля с Опела из село ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си ТРАГЕДИЯ: В Свищовско бебе почина, задушено между родителите си 88 год. свищовлийка  засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал 88 год. свищовлийка засажда борчета пред блока, иска да и е хубаво в обновения и квартал За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. За 1.4 мил. лв. в Свищов като нови грейнаха кв. "Симеон Ванков" и ул. "Патриарх Евтимий" Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Съдят петима от Община Свищов, ощетили местната хазна с близо 40 хил. лева Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Разбиха свищовски канал за продажба на фалшиви парфюми Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Ученици от Свищов засадиха 1000 дръвчета, правейки града ни по-красив и по-чист Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра Дядо Коледа идва в Свищов с подаръци за децата, които са му пуснали писмо в къщичката на центъра
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!