СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ 2020 - ПЪЛНА ПРОГРАМА

ВАЖНО! Събитията от програмата са съобразени с епидемичната обстановка в страната и действащите противоепидемични мерки.

Във връзка с установените разпоредби и с цел опазване на здравето на населението по време на празниците „Свищовски лозници 2020“ се забраняват: търговските и увеселителните обекти; временните хранителни обекти; културно масовите и спортните мероприятия на необособени площи; всички прояви, при които е невъзможно да се осъществи контрол върху реда за безопасност.

Утвърдените мероприятия на открито и закрито ще се проведат при спазване на правилата за дезинфекция и разстояние между посетителите. Носенето на маски в закрити помещения е задължително.

СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ

П Р О Г Р А М А   2 0 2 0

14 септември (понеделник)

 От 10.00 ч., в Градска библиотека:

Изложба на изработеното от децата в занятията „Сръчни ръчички“ при Клуб „Лятна ваканция в библиотеката“ посветена на 75-та годишнина на Градска библиотека – Свищов;

Изложба на книги от Свищовски автори.

23 септември (сряда)

 От 10.30 ч., в Детски отдел на Градска библиотека:

По повод 75-годишнината на Градска библиотека – Свищов – среща с автора на детска литература Радостина Николова и учениците от IV-те класове на СУ „Николай Катранов“;

Забавна викторина;

Отчитане на резултатите от конкурса за детска рисунка „С книгите е весело, историите оживяват“;

Награждаване.

 От 15.00 ч., в Градска библиотека:

Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ В. Търново представя книгата „Пей ми славею, чудесни“ от детския писател Цоньо Калчев по повод 150 години от неговото рождение и откриване изложба с илюстрации от книгата.

(с финансовата подкрепа на Министерството на културата)

24 септември (четвъртък)

 От 16.00 ч., в къща музей „Алеко Константинов“:

Откриване изложба „Пафтите, вселена от знаци“. Гостува Регионален исторически музей – Русе.

25 септември (петък)

 От 10.30 ч., в зала №1 на Общината:

Кръгла маса „Библиотеките днес и тяхното бъдеще “ посветена на 75-годишнината на Градска библиотека – Свищов с участие на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ Велико Търново, Катедра „Книгоиздаване и библиотечна информационна дейност“ при Филологически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Градска библиотека – Свищов.(специална програма)

От 11.30 ч., в салона на ПБНЧ „Ел. и К. Д. Аврамови 1856“:

Тържествено заседание на Общински съвет – Свищов.

Присъждане на званието „Почетен гражданин“ на Великотърновския митрополит Григорий.

                           От 15.00 ч., в двора на къща музей „Алеко Константинов“:

Връчване на Международната награда на херцога на Единбург.

(Вход с покани)

 От 17.00 ч., в двора на къща музей „Алеко Константинов“:

Творческа среща с Ваньо Вълчев и новите му книги „Две толумбички и малка боза“ и „Сексуални бракониери“. Представя Симеон Димитров.

 От 17.30 ч., на стадион „Академик“:

Футболна среща „ветерани“ между отборите на ОФК „Академик“ – Свищов и ПФК „Лудогорец 1945“ – Разград.

 От 18.30 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“:

Откриване на традиционната 43-та изложба на Свищовските художници.

 26 септември (събота)

 От 10.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“:

Тържествено честване на 75-годишнината от създаването на Градска библиотека – Свищов.

Концерт на Йосиф и Зорница Радионови.

 От 10.30 ч., на стадион „Академик“:

Футболна среща „младежи 2008-2009“ между отборите на ОФК „Академик“ – Свищов и ПФК „Лудогорец 1945“ – Разград.

 От 11.30 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“:

Откриване на изложбата „Българийо, аз всичко тебе дадох…“, посветена на 170 години от рождението на Иван Вазов. Гостува Националния литературен музей – София.

27 септември (неделя)

 От 10.30 ч., на камерна сцена в ПБНЧ „Елeнка и Кирил Д. Аврамови – 1856“:

Отчитане резултатите от конкурса за домашно червено вино;

Отчитане на резултатите от Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници“;

Премиера на новата лирична книга на Людмил Симеонов „Този съдник – сърцето“.

Представя Георги Драмбозов.

ВАЖНО! Община Свищов и Общински кризисен щаб молят гражданите и гостите на града да проявят своята лична и обществена отговорност за запазване на благоприятната здравна обстановка в Свищов. 

Организаторите си запазват правото на промени в програмата.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
ЕКШЪН: Свищовлия видя как му режат гумите на колата пред блока, извършителят е заловен ЕКШЪН: Свищовлия видя как му режат гумите на колата пред блока, извършителят е заловен Мъж е пострадал при катастрофа между два автомобила в Свищов Мъж е пострадал при катастрофа между два автомобила в Свищов В Свищов ще се проведе фестивалът Реката В Свищов ще се проведе фестивалът Реката С измерените 40 градуса на сянка Свищов стана най-горещия град в България С измерените 40 градуса на сянка Свищов стана най-горещия град в България Земите в Свищов са с най-високи цени от цялата област Земите в Свищов са с най-високи цени от цялата област Удължават извънредната епидемична обстановка Удължават извънредната епидемична обстановка Готвят 1 км масово преплуване на Дунав при Свищов Готвят 1 км масово преплуване на Дунав при Свищов Приоритет за развитието на Свищов е Приоритет за развитието на Свищов е "Дунавския индустриален технологичен парк" Професор Николай Овчаров става преподавател в Свищовската академия Професор Николай Овчаров става преподавател в Свищовската академия Фондация Фондация "Димитър Бербатов" отново награди свищовлийката Любомира Димитрова В Свищов хванаха  21-годишен с алкохол и наркотици зад волана В Свищов хванаха 21-годишен с алкохол и наркотици зад волана Край Свищов предстои масово преплуване на река Дунав Край Свищов предстои масово преплуване на река Дунав
Виж всички новини
водещи новини
Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната Сериозно поскъпване на храните се очаква в Свищов и страната В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането В Свищов арестуваха хулиган налетял на бой и оказал съпротива при задържането Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната Шоков скок на цените на тока в Свищов и страната В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол В Свищов заловиха шофьор седнал зад волана с цели 3,33 промила алкохол В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищов разкриха престъпление при операция на жандармерия, полиция и прокуратура За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ За близо 200 хиляди лева в Свищов обновяват сградата на ДГ „Слънчо“ Тържествено връчиха званията Тържествено връчиха званията "Достоен за Свищов", "Деятел на културата“ и "Учител на годината“ Край Свищов ще работят български и полски археолози Край Свищов ще работят български и полски археолози Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница Наградиха с медали доброволци и медици от Свищовската болница С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа С церемония „първа копка“ за 1.7 млн. лева в Свищов стартира реконструкция на водопроводната мрежа Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена Влакът от Свищов за Троян блъсна и уби жена
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!