СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ 2020 - ПЪЛНА ПРОГРАМА

ВАЖНО! Събитията от програмата са съобразени с епидемичната обстановка в страната и действащите противоепидемични мерки.

Във връзка с установените разпоредби и с цел опазване на здравето на населението по време на празниците „Свищовски лозници 2020“ се забраняват: търговските и увеселителните обекти; временните хранителни обекти; културно масовите и спортните мероприятия на необособени площи; всички прояви, при които е невъзможно да се осъществи контрол върху реда за безопасност.

Утвърдените мероприятия на открито и закрито ще се проведат при спазване на правилата за дезинфекция и разстояние между посетителите. Носенето на маски в закрити помещения е задължително.

СВИЩОВСКИ ЛОЗНИЦИ

П Р О Г Р А М А   2 0 2 0

14 септември (понеделник)

 От 10.00 ч., в Градска библиотека:

Изложба на изработеното от децата в занятията „Сръчни ръчички“ при Клуб „Лятна ваканция в библиотеката“ посветена на 75-та годишнина на Градска библиотека – Свищов;

Изложба на книги от Свищовски автори.

23 септември (сряда)

 От 10.30 ч., в Детски отдел на Градска библиотека:

По повод 75-годишнината на Градска библиотека – Свищов – среща с автора на детска литература Радостина Николова и учениците от IV-те класове на СУ „Николай Катранов“;

Забавна викторина;

Отчитане на резултатите от конкурса за детска рисунка „С книгите е весело, историите оживяват“;

Награждаване.

 От 15.00 ч., в Градска библиотека:

Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ В. Търново представя книгата „Пей ми славею, чудесни“ от детския писател Цоньо Калчев по повод 150 години от неговото рождение и откриване изложба с илюстрации от книгата.

(с финансовата подкрепа на Министерството на културата)

24 септември (четвъртък)

 От 16.00 ч., в къща музей „Алеко Константинов“:

Откриване изложба „Пафтите, вселена от знаци“. Гостува Регионален исторически музей – Русе.

25 септември (петък)

 От 10.30 ч., в зала №1 на Общината:

Кръгла маса „Библиотеките днес и тяхното бъдеще “ посветена на 75-годишнината на Градска библиотека – Свищов с участие на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ Велико Търново, Катедра „Книгоиздаване и библиотечна информационна дейност“ при Филологически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Градска библиотека – Свищов.(специална програма)

От 11.30 ч., в салона на ПБНЧ „Ел. и К. Д. Аврамови 1856“:

Тържествено заседание на Общински съвет – Свищов.

Присъждане на званието „Почетен гражданин“ на Великотърновския митрополит Григорий.

                           От 15.00 ч., в двора на къща музей „Алеко Константинов“:

Връчване на Международната награда на херцога на Единбург.

(Вход с покани)

 От 17.00 ч., в двора на къща музей „Алеко Константинов“:

Творческа среща с Ваньо Вълчев и новите му книги „Две толумбички и малка боза“ и „Сексуални бракониери“. Представя Симеон Димитров.

 От 17.30 ч., на стадион „Академик“:

Футболна среща „ветерани“ между отборите на ОФК „Академик“ – Свищов и ПФК „Лудогорец 1945“ – Разград.

 От 18.30 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“:

Откриване на традиционната 43-та изложба на Свищовските художници.

 26 септември (събота)

 От 10.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“:

Тържествено честване на 75-годишнината от създаването на Градска библиотека – Свищов.

Концерт на Йосиф и Зорница Радионови.

 От 10.30 ч., на стадион „Академик“:

Футболна среща „младежи 2008-2009“ между отборите на ОФК „Академик“ – Свищов и ПФК „Лудогорец 1945“ – Разград.

 От 11.30 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“:

Откриване на изложбата „Българийо, аз всичко тебе дадох…“, посветена на 170 години от рождението на Иван Вазов. Гостува Националния литературен музей – София.

27 септември (неделя)

 От 10.30 ч., на камерна сцена в ПБНЧ „Елeнка и Кирил Д. Аврамови – 1856“:

Отчитане резултатите от конкурса за домашно червено вино;

Отчитане на резултатите от Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници“;

Премиера на новата лирична книга на Людмил Симеонов „Този съдник – сърцето“.

Представя Георги Драмбозов.

ВАЖНО! Община Свищов и Общински кризисен щаб молят гражданите и гостите на града да проявят своята лична и обществена отговорност за запазване на благоприятната здравна обстановка в Свищов. 

Организаторите си запазват правото на промени в програмата.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!