Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница

Пламен Рафаилов от Свищов бил на косъм от фаталния изход, след като се заразил от коронавирус. Спасили го в болницата в Свищов. Преди седмица вдигнал висока температура, започнал да кашля и получил тежка аритмия, тъй като е със сърдечно заболяване. 

"Веднага автоматично реагираха, дойде една лекарка, заведе ме на снимка. Веднага ми назначиха системи, инжекции с абокати, всичко, що ми беше нужно – бях обгрижен веднага! Студентите – Господ здраве да им дава, защото нямат спирка, кога почиват тези деца", сподели Рафаилов.

Доброволци помагат на Общинската болница в Свищов да овладее четвъртата Ковид вълна. Шестима студенти по медицина от университета в Плевен се грижат за болните.

Студентите достойно заместват медицинските сестри, които не достигат в лечебното заведение.

При първото увеличение на пациенти, ръководството на болницата веднага потърсило студентите доброволци, които дежурили по време на предходните ковид вълни. Включили се още две девойки от втори курс. 

"Изпитваме нужда от сестрински персонал: и момчетата, и момичетата са доста полезни. В момента студентите са 6 на брой и доста адекватно помагат на сестринския персонал", посочи директорът на Общинската болница в Свищов Илиян Венков.

"Сега сме за трети път отново тук поради четвъртата вълна. Все по-знаещи и все по-можещи, засега положението е добре. Драматични ситуации през ден имаме, имахме жена със сърдечни заболявания, включително и с Ковид-19, но тя получи кървене от гастроентерологичния тракт. Справихме се с транспортирането ѝ", разказа студентът Димитър Николаев. 

"Има все повече млади хора и все по-често наблюдаваме влошаване на здравето на пациента. Ние сме все пак в 4-ти курс, имаме въпроси, имаме и отговори", каза от своя страна Николай Цанев. 

В момента 23-ма са лежащо болните в Ковид отделението. От болницата са категорични, че без студентите няма да се справят със ситуацията с нарастващия брой болни.

Източник и кадри: България Он Еър

Рейтинг: 5.0
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв.
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!