Свищов вече е с най-много болни от COVID в цялата област, спират зелените коридори

През настоящата седмица в Свищов и областта записването за масова ваксиниране срещу COVID-19 в зелените коридори временно се преустановява.

В Свищов се увеличава заболеваемостта от COVID-19, към 10:30 часа на 01.03.2021, по данни на РЗИ, сме с най-много болни от цялата област.  Региона отново попадна в червената зона по брой активни случаи.

По информация на РЗИ към 10:30 часа на 01.03.2021 г. регистрираните случаи по общини са:

- Община Свищов – 57 лица на домашно лечение и 23 лица хоспитализирани;

Общо: 80 души

- Община Павликени – 61 лица на домашно лечение и 15 лица хоспитализирани;

Общо: 76 души

- Община Велико Търново – 57 лица на домашно лечение и 16 лица хоспитализирани;

Общо: 73 души

- Община Стражица – 21 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;

- Община Горна Оряховица – 20 лица на домашно лечение и 17 лица хоспитализирани;

- Община Елена – 26 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;

- Община Златарица – 2 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;

- Община Лясковец – 3 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;

- Община Полски Тръмбеш – 4 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;

- Община Сухиндол – няма лица на домашно лечение, 1 лице хоспитализирано.

На 28.02.2021 г. в РЗИ – Велико Търново бяха доставени 167 флакони (1670 дози) от ваксината на AstraZeneca (четвърта доставка за страната), която ще бъде разпределена на общопрактикуващите лекари и на имунизационните кабинети за ваксиниране на приоритетните групи от фази I – IV на Националния план за ваксиниране. През седмицата продължават имунизациите на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК) и лицата, ангажирани в изборния процес, по предварително предоставени списъци.

Към 00:00 ч. на 01.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 6260 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие 116 (104 първи дози и 12 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1106 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател В Свищов подменят старите люлки и пързалки на детските площадки, слагат нови кошчета на ключови места в града В Свищов подменят старите люлки и пързалки на детските площадки, слагат нови кошчета на ключови мест... С еврофинансиране Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи С еврофинансиране Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи Борисов: Няма да съм кандидат за премиер, ще предложа министър-председател с европейска ориентация Борисов: Няма да съм кандидат за премиер, ще предложа министър-председател с европейска ориентация В Свищов 405 души са с COVID, при записване ваксинацията е с AstraZeneca В Свищов 405 души са с COVID, при записване ваксинацията е с AstraZeneca Утре е последен ден без ток в град Свищов, част от центъра остава на тъмно Утре е последен ден без ток в град Свищов, част от центъра остава на тъмно Сборник с разработки на млади учители от Свищов помага на педагози от страната да развият своята компетентност Сборник с разработки на млади учители от Свищов помага на педагози от страната да развият своята ком... Ученици на СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов се класираха за едно от най-мащабните състезания по английски език в България Ученици на СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов се класираха за едно от най-мащабните състезания по ан... В Свищов за 1.7 милиона лв. подменят водопровода на 29 улици В Свищов за 1.7 милиона лв. подменят водопровода на 29 улици Община, полиция и училища в Свищов за ден остават без ток Община, полиция и училища в Свищов за ден остават без ток Заболелите от COVID-19 в Свищов са 399 души, бележим лек скок от последната седмица Заболелите от COVID-19 в Свищов са 399 души, бележим лек скок от последната седмица В Свищов през деня ще е топло, вечерта има риск от градушка В Свищов през деня ще е топло, вечерта има риск от градушка
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
В Свищов вече се създават квалифицирани кадри с професионална подготовка в няколко сфери В Свищов вече се създават квалифицирани кадри с професионална подготовка в няколко сфери Паметници на културата в Свищов грейнаха с художествено осветление  Паметници на културата в Свищов грейнаха с художествено осветление  Трима са арестувани в Свищов при спецоперация на жандармерия, полиция и прокуратура Трима са арестувани в Свищов при спецоперация на жандармерия, полиция и прокуратура От днес детските градини и яслите в Свищов възобновяват работата си От днес детските градини и яслите в Свищов възобновяват работата си В Свищов стартираха безплатни прегледи на 230 жени за превенция на рак В Свищов стартираха безплатни прегледи на 230 жени за превенция на рак Подмяната на три водопровода за 400 000 лв. в Свищов подобри качеството на водата в цялата западна част на града Подмяната на три водопровода за 400 000 лв. в Свищов подобри качеството на водата в цялата западна ч... В свищовско село хвнаха 24-годишен напушен с трева да кара Ауди по главната В свищовско село хвнаха 24-годишен напушен с трева да кара Ауди по главната В Свищов масово се разхождат болни хора, официално с COVID са вече 398, в болница са 107 души В Свищов масово се разхождат болни хора, официално с COVID са вече 398, в болница са 107 души Дамите от Инър Уийл Клуб Свищов с Дарение по случай 70 години от създаването на Детски отдел към Читалищна Библиотека в града Дамите от Инър Уийл Клуб Свищов с Дарение по случай 70 години от създаването на Детски отдел към Чит... В Свищов отварят заведенията само на открито, учениците се връщат в клас В Свищов отварят заведенията само на открито, учениците се връщат в клас
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!