С еврофинансиране Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи

Община Свищов е конкретен бенефициент по проект BG05M9OP001-6.002-0083 «Патронажна грижа + в Община Свищов » Административен договор № BG05M9OP001-6.002 -0083/13.04.2021 г. по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001–6.002 „Патронажна грижа +”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Основна цел на проекта  е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на COVID-19.
Община Свищов ще осигури предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, на лицата, които са най-застрашени от Корона вируса.
Предоставянето на допълнителна финансова подкрепа във връзка с мерките по превенция от заразяване с COVID-19 в социални услуги, ще даде възможност за по-лесна адаптация на сектора към безпрецедентната и динамична обстановка, както и да удовлетворява актуалните нужди, свързани с коронавируса в социалните услуги, делегирани от държавата дейност.
Дейностите по проекта са в две направления:

1. НАПРАВЛЕНИЕ 1 – дейност Патронажна грижа, която включва
- Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора за 89 лица.
- Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране.
- Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция). 

За изпълнение на тази дейност ще бъдат назначени :  1 Фелдшер.; 5 медицински сестри, 1 рехабилитатор ;  и 13 социални асистенти   на 4 часов работен ден;   1 психолог.; 1 шофьор на пълен работен ден. 
 
 2. НАПРАВЛЕНИЕ 2 - дейност Превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности
- Осигуряване на лични предпазни средства /ЛПС/.
- Въвеждане на мерки за дезинфекция на сградния фонд на социалните услуги, делегирани от държавата дейности.
- Тестване на персонала и на потребителите на социалните услуги, делегирани от държавата дейности за COVID-19.
- Въвеждане при необходимост на мерки за разделяне/изолиране на потребителите на услугите;  
- Осигуряване на компютърна техника, таблети, телефонни апарати и други електронни устройства  с цел адаптиране и приспособяване на средата на социалните услуги, делегирани от държавата дейности в контекста на въведените ограничения в резултат от епидемичната обстановка и осигуряване на възможности за тяхното предоставяне дистанционно(онлайн консултиране, скайп връзка и др.).

За изпълнение на тази дейност ще бъдат назначени:  

- в ДСХ”Мария Луиза”  град Свищов - 8 санитари, 1 хигиенист и 1 организатор спомагателни дейности,

- в ЦНСТПЛД  с. Овча могила  - 2  санитари, 1 хигиенист и 0,5 бр. организатор спомагателни  дейности,

- в ДЦДУ , ЦОП и  ЦСРИ  град Свищов  по 1 хигиенист

Данни за проекта:
Дата на стартиране:   13.04.2021 г.
Дата на приключване:  13.05.2022 г.
Продължителност:     13 месеца, от които 12 месеца пряко предоставяне на услугата.
Стойност на проекта: 420 025.00 лв., финансиран от Европейски социален фонд (ЕСФ).

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!