Програма на празниците „Свищовски лозници“

 П Р О Г Р А М А   27 СЕПТЕМВРИ /петък/ 12.00 ч., пред храм „Св. Троица“
  Община Свищов осигурява топъл обяд за граждани в неравностойно социално положение.
15.00 ч., в къща музей „Алеко Константинов“
  Откриване на изложба „Светът в банкноти“ от личната колекция на о.з.полк. инж. Петър Станчев.
17.30 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“
  Откриване на традиционната 42-ра изложба на свищовските художници.
19.30 ч., на площад „Алеко”
  Откриване на празниците на града „Свищовски лозници“. Празничен водосвет. Концерт на МИХАЕЛА ФИЛЕВА, PAVEL & VENCI VENC‘.
27-29 СЕПТЕМВРИ /петък-неделя/ 10.00 ч., в Централната градска градина
  „Българско е!“ – изложение на занаяти.
28 СЕПТЕМВРИ /събота/ 09.00 ч., на спортен комплекс „Свищов“
  Международен турнир по хокей на трева по повод 10 години от създаването на Свищовски спортен клуб по хокей на трева „Дунав“.
10.00 ч., на стадион „Академик“
  Старт-финал на есенното лекоатлетическо състезание „Желю Замфиров“.
11.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“
  „Пет любовни срещи“ – лиричен концерт с музика на Морис Равел, Гия Канчели, Александър Гречанинов, Роджър Куилтър, Уйлям Айкин.
Участват: Пламен Бейков – бас и Мира Искърова – пиано. Програмата съдържа едни от най-красивите миниатюри за любовта. 20.00 ч., на площад „Алеко”
  Концерт на балканската звезда АМАР ГИЛЕ и група GREEN NEW
29 СЕПТЕМВРИ /неделя/ 10.30 ч., на камерна сцена в ПБНЧ „Ел. и К. Д. Аврамови – 1856“
  Представяне на книгата „Скитникът на моята душа“, събрана поезия на Николай Искъров и прожекция на филма за Николай Искъров. Връчване на наградата „Златно дунавско перо“ и отчитане на резултатите от Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници“.
18.00 ч., на площад „Алеко” – „Празник на виното”
  Отчитане резултатите от конкурса за домашно червено вино. Награждаване. Концертна програма с участието на: Група KINTI, Гергана Попова, Andi Wilding и Любомир Господинов НЕЛИНА  Закриване на празниците.
29-30 СЕПТЕМВРИ (неделя-понеделник) 10.30 ч., в местността „Паметниците“
  Фестивал на драконовите лодки
Могат да се включат всички любители на водните спортове. Записването става на arrbc@bcvidin.org, на тел.: 094/ 600 17 или на място в деня на събитието. Участието е безплатно.       ВХОД СВОБОДЕН за всички мероприятия. Организаторите си запазват правото на промени в програмата.
Рейтинг: 0
Последни новини
Вчера в Свищов ученик легна на пешеходна пътека да си почине Вчера в Свищов ученик легна на пешеходна пътека да си почине Как да постъпим ако се почувстваме зле, стартира 24 часов колцентър за информация, забраняват се посещенията в болницата Как да постъпим ако се почувстваме зле, стартира 24 часов колцентър за информация, забраняват се по... Лекар с COVID-19 от Лекар с COVID-19 от "Детското отделение" на Свищовската болница е хоспитализиран В Свищов затварят училища, дискотеки, спират екскурзиите, мачовете и състезанията ще са без публика В Свищов затварят училища, дискотеки, спират екскурзиите, мачовете и състезанията ще са без публика Дарение за Свищовската болница направиха от клуб на пенсионера „Щастливеца Дарение за Свищовската болница направиха от клуб на пенсионера „Щастливеца" От днес в Свищов има 4 нови случая на COVID-19 От днес в Свищов има 4 нови случая на COVID-19 В Свищов не достигат преброители, остават само 3 дни до крайния срок за кандидатстване В Свищов не достигат преброители, остават само 3 дни до крайния срок за кандидатстване Ученик от СУ„Николай Катранов“ спечели 3-то място в национален литературен конкурс Ученик от СУ„Николай Катранов“ спечели 3-то място в национален литературен конкурс Три златни медала донесоха в Свищов каратеките на Алеко от Националната купа Три златни медала донесоха в Свищов каратеките на Алеко от Националната купа Болният от COVID-19 в тежко състояние е преместен от Свищов в Търново Болният от COVID-19 в тежко състояние е преместен от Свищов в Търново Делян Пеевски дари печки, спални комплекти и медикаменти за Свищовската болница Делян Пеевски дари печки, спални комплекти и медикаменти за Свищовската болница Мъж е ранен при катастрофа в свищовско село Мъж е ранен при катастрофа в свищовско село
Виж всички новини
Инициативи Водещи новини
На 97 години почина майка Екатерина - монахиня в Свищовския манастир На 97 години почина майка Екатерина - монахиня в Свищовския манастир В Стопанска академия ще привличат студенти от Виетнам по подобие на 70те и 80те години В Стопанска академия ще привличат студенти от Виетнам по подобие на 70те и 80те години На Калето неочаквано откриха останките на Римска стражева кула свързана с Нове На Калето неочаквано откриха останките на Римска стражева кула свързана с Нове Свищовско село без ток за цяла седмица Свищовско село без ток за цяла седмица Илиян Венков: Основната ми задача като управител е да върна доверието към свищовската болница Илиян Венков: Основната ми задача като управител е да върна доверието към свищовската болница Заради COVID-19 Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи Заради COVID-19 Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи ВСС избра отново Пенка Йорданова за шеф на съда в Свищов ВСС избра отново Пенка Йорданова за шеф на съда в Свищов С 300 хил. лв. в Свищовската болница плащат задължения и отварят нов приемно-консултативен кабинет С 300 хил. лв. в Свищовската болница плащат задължения и отварят нов приемно-консултативен кабинет Тази сутрин в Свищов е замерено завишено ниво на фини прахови частици във въздуха Тази сутрин в Свищов е замерено завишено ниво на фини прахови частици във въздуха Свищовската болница моли за одеала, духалки и парични дарения Свищовската болница моли за одеала, духалки и парични дарения
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!