Правителството отпусна 1.6 милиона лв. на Свищов за ремонт на спортна зала "Септември"

На заседание на Министерски съвет днес бяха отпуснати 1 630 000 лева на община Свищов за спешна реконструкция на Спортна зала „Септември“.

Конструктивното увреждане на единствената покрита спортна зала в крайдунавския град налага нейния авариен ремонт, който предвижда укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които са в състояние, което не дава възможност за осигуряването на нормално и безопасно протичане на спортните мероприятия и застрашава живота, и здравето на посетителите.

Спортна зала „Септември“ е построена през 1997 г. и оттогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието ѝ. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. бе наложено затварянето ѝ, с което бяха преустановени всички спортно-масови дейности на закрито, а това се отрази изключително неблагоприятно на развитието на спорта в община Свищов.

Към момента, Общината има проектна готовност за реализацията на обект „Реконструкция на Спортна зала гр. Свищов“, а с осигуряването на средствата ще започне незабавното стартиране на строително-монтажни дейности по ремонта на залата.

По време на днешното заседание на Министерски съвет кметът на Свищов д-р Генчо Генчев благодари на правителството, на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Кирил Ананиев, за осигурения финансов ресурс като подчерта, че високо цени подкрепата, която държавата оказва на община Свищов за пореден път. Той уточни, че проектът ще бъде съобразен с мерките за енергийна ефективност и всички актуални тенденции и изисквания, които ще превърнат мястото в модерна зала за тренировки и провеждане на национални, и международни спортни събития.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев на среща при премиера Бойко Борисов

Рейтинг: 5.0
Последни новини
ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател В Свищов подменят старите люлки и пързалки на детските площадки, слагат нови кошчета на ключови места в града В Свищов подменят старите люлки и пързалки на детските площадки, слагат нови кошчета на ключови мест... С еврофинансиране Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи С еврофинансиране Oбщина Свищов ще доставя лекарства и продукти от първа необходимост до вкъщи Борисов: Няма да съм кандидат за премиер, ще предложа министър-председател с европейска ориентация Борисов: Няма да съм кандидат за премиер, ще предложа министър-председател с европейска ориентация В Свищов 405 души са с COVID, при записване ваксинацията е с AstraZeneca В Свищов 405 души са с COVID, при записване ваксинацията е с AstraZeneca Утре е последен ден без ток в град Свищов, част от центъра остава на тъмно Утре е последен ден без ток в град Свищов, част от центъра остава на тъмно Сборник с разработки на млади учители от Свищов помага на педагози от страната да развият своята компетентност Сборник с разработки на млади учители от Свищов помага на педагози от страната да развият своята ком... Ученици на СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов се класираха за едно от най-мащабните състезания по английски език в България Ученици на СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов се класираха за едно от най-мащабните състезания по ан... В Свищов за 1.7 милиона лв. подменят водопровода на 29 улици В Свищов за 1.7 милиона лв. подменят водопровода на 29 улици Община, полиция и училища в Свищов за ден остават без ток Община, полиция и училища в Свищов за ден остават без ток Заболелите от COVID-19 в Свищов са 399 души, бележим лек скок от последната седмица Заболелите от COVID-19 в Свищов са 399 души, бележим лек скок от последната седмица В Свищов през деня ще е топло, вечерта има риск от градушка В Свищов през деня ще е топло, вечерта има риск от градушка
Виж всички новини
Инициативи водещи новини
В Свищов отварят заведенията само на открито, учениците се връщат в клас В Свищов отварят заведенията само на открито, учениците се връщат в клас В свищовско село хвнаха 24-годишен напушен с трева да кара Ауди по главната В свищовско село хвнаха 24-годишен напушен с трева да кара Ауди по главната Видеоклипове от Свищов прославиха града ни в цяла България Видеоклипове от Свищов прославиха града ни в цяла България Трима са арестувани в Свищов при спецоперация на жандармерия, полиция и прокуратура Трима са арестувани в Свищов при спецоперация на жандармерия, полиция и прокуратура В Свищовско разбиха врата на жилище и откраднаха 1240лв.  от собственика В Свищовско разбиха врата на жилище и откраднаха 1240лв. от собственика Дамите от Инър Уийл Клуб Свищов с Дарение по случай 70 години от създаването на Детски отдел към Читалищна Библиотека в града Дамите от Инър Уийл Клуб Свищов с Дарение по случай 70 години от създаването на Детски отдел към Чит... От днес детските градини и яслите в Свищов възобновяват работата си От днес детските градини и яслите в Свищов възобновяват работата си В Свищов стартираха безплатни прегледи на 230 жени за превенция на рак В Свищов стартираха безплатни прегледи на 230 жени за превенция на рак Свищовските полицаи заловиха 70 грама марихуана при акция в село Вардим Свищовските полицаи заловиха 70 грама марихуана при акция в село Вардим В Свищов вече се създават квалифицирани кадри с професионална подготовка в няколко сфери В Свищов вече се създават квалифицирани кадри с професионална подготовка в няколко сфери
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!