Двама ученици от Свищов са победители в състезание на НАСА

Двама ученици от Свищов са сред националните победители в състезание на НАСА.  Надпреварата “Учен за един ден” предизвика младежи от 5 до 12 клас да мислят като учени от НАСА. 

Ученици от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са удостоени с награди. Второ място в състезанието завоюва Александра Павлова от VII „в“ клас, а трето място спечелил Константин Тодоров от VIII „а“ клас. Ръководител и на двамата ученици е Елена Илиева, старши учител по физика и астрономия.

Учениците е трябвало да проучат изображения на истински космически кораб - Луните на Уран - Ариел, Оберон и Титания. ​След това заданието предвиждало да изберат местоназначението, което смятат, че ще бъде най-доброто място, за да се върнат с друг космически кораб, за да научат повече за тези невероятни светове. Своите разсъждения по космическата тема, момчетата и момичетата е трябвало да опишат в есе с не повече от 300 думи.

Рейтинг: 5.0
Последни новини
В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов пускат зелен коридор за ваксинация с Pfizer В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от месец В Свищов заболелите от COVID са под 90 души, над четири пъти са намалели случаите за по-малко от мес... В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов В Свищов се организира общоградско поклонение пред паметта на Алеко Константинов Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищов се преклони пред паметта на загиналите български воини Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия Свищовлии днес се събират да честват 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В Свищов започва третиране със самолет за комари, кърлежи и бълхи В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга В село Ореш отбелязаха 370г. от написването на първата българска печатна книга БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли БСП получи и върна мандата за съставяне на кабинет, отиваме на нови избори през юли Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Обраха общинска сграда в Свищов, липсват пари от касата Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави  жителите и гостите на града Великденски концерт зарадва свищовлии, Първи български хор „Янко Мустаков“ поздрави жителите и гост... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВЕЛИКДЕН Е! В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него В Свищов идва благодатният огън, на Възкресение в полунощ всеки мирянин ще може да си вземе от него
Виж всички новини
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!