В Свищов отвориха градините, има ръст на децата спрямо миналата година

850 малчугани ще посещават детските градини в община Свищов през новата учебна 2021/22 година, а броят на децата е с 40 повече спрямо миналата.

Сградите на детските заведения са приведени във вид, отговарящ на изискванията на здравните власти и осигуряват здравословна и безопасна образователна среда. През лените месеци са извършени ремонтни дейности в ДГ „Чиполино“ - гр. Свищов, ДГ в с. Козловец, ДГ в с. Хаджидимитрово, ДГ „Калина Малина“ - гр. Свищов, ДГ в с. Морава, като и освежителни дейности по материалната база в останалите градини. Ремонтните дейности включваха подмяна на дограма, полагане на подови настилки, боядисване, ремонт на покриви и отоплителни инсталации и т.н. Закупено е ново обзавеждане и оборудване. С нов, приветлив облик е и сградата на ДГ „Слънчо“ в град Свищов, която напълно промени визията си и се превърна в една модерна, красива и функционална детска градина. По нея остават само довършителни работи свързани с изграждане на оградата.
През новата учебна година, с решение на Общинския съвет за учебна година – 2021/2022, става задължително предучилищното обучение и за 4-годишните деца на територията на община Свищов. Нововъведението е в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование на МОН. Осигурени са безплатни познавателни книжки и помагала. Създадена е функционална образователна среда, отговаряща на изискванията за физическа среда. 
И друго нововъведение ще улесни работата на педагозите в детските градини в Свищов и родителите. От началото на новата учебна година те разполагат с електронни дневници, които ще заменят досегашните хартиени. Иновацията вече е внедрена и функционира. Проведено е обучение на педагогическите специалисти и директорите на детските градини за работа с електронния дневник. Електронните дневници имат собствена система за идентификация на всеки отделен потребител, както и нива на достъп (директор, учител, родител и др.). Те ще улесняват както работещите в детските градини, така и родителите. Училищата вече успешно ги прилагат.
В условията на пандемия и отчитайки регионалните и местните нива на заболеваемост, работата на седемте основни детски градини в община Свищов и филиалите към тях стартира и е съобразена с разпоредбите на Министерството на здравеопазването, с решенията на Областния и Общинския кризисен щаб. Детските градини са кадрово обезпечени.

Рейтинг: 0
Последни новини
Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити Университетът в Кеймбридж награди шест свищовски деца за отлично издържани изпити В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В Свищов отбелязаха Световния ден на туризма с обиколка на най-известните забележителности в града В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В свищовски квартал започна строителството на супер модерна зона за спорт и отдих В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града В Свищов млад мотопедист е потрошен след удар с автомобил на кръстовище в града Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Свищовлии отпразнуваха празника на града си с поредица от културни събития Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив Сребро и бронз донесоха в Свищов джудистите ни от турнир в Румъния и Пловдив За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района За 15 хил. лв. започнаха нови разкопки в Свищов, ще развиваме туризъм в района Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам материал В Свищов арестуваха нашмъркан с два вида наркотици да върти волана из града, иззет е и 1 грам матери... Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Арестуваха шофьор опитал да избяга от свищовските полицаи Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Свищовски джудисти завоюваха три медала от международно състезание Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания Ученици от Катранов сами събраха 420 лв. и ги дариха на свищовски деца с увреждания
Виж всички новини
водещи новини
Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия Златната Ивет Горанова VIP гост в Свищов, учредиха и специална стипендия В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки В Свищов влак блъсна камион на прелез - Снимки Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. Красимир Дачев: Очаква ни зимата на Жан Виденов, предприятията ще спрат, токът ще бъде 500лв. В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин В Свищовско арестуваха мъж потрошил с чук кола и трактор на свой съселянин Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Студентка от Свищов спечели първия златен медал за България от Олимпиадата в Токио Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Четирима са пострадали при катастрофа на път от Свищов за Търново Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница Свищовлия на косъм от смъртта, светкавично спасен в нашата болница В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица В Свищов започва раздаването на хранителни продукти от БЧК на най-нуждаещите се лица Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Младеж с увреждане в Свищов получи стипендия от американско семейство Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Свищов може да стане хит за СПА туризъм в региона още догодина Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш Трима ранени при катастрофа на пътя Свищов - Ореш В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости В Свищовско откраднаха покрив, полицаите светкавично издирили липсващите плоскости
Останете информирани

Въведете имейл и получавайте седмични новини!